Sunday, July 17, 2011

5 Random Things #3

#1 
My new food obsession.  The Fish Snacks! 
Ok fine. Keropok ikan sepatutnya. Sebenarnya ini adalah yang kali ketiga beli keropok ikan then goreng banyak2 lepas tu bubuh dalam tabung uji. Konon2 senang lah untuk masa hadapan dimana kalau rasa "Eh, lapar lah" boleh lah terus rembat satu tabung uji tu kemudian mula makan tanpa henti. Senang cerita "Berakit2 Ke Hulu, bersenang2 kemudian. Bersakit2 dahulu, bersenang2 kemudian!"

Walhal isi dia akan mula menghilang pada hari kedua. Berbaloi lah sangat "Berakit2" tu dulu. Dasar lelaki yang tak boleh makan secara bersederhana langsung.


#2

For those yang amik course Botani. Maybe recognize dengan pokok ni. Ni lah pokok Macang!! Kalau ada yang tak kenal, dia macam buah mangga sikit. Tapi rasa dia lain. Sekarang ni pokok ni tengah dalam proses pendebungaan. Kalau korang nampaklah kan (which is not) banyak tebuan2 tengah berterbangan time ni. So nanti sebulan dua berbuah lah dia nanti. Buah ni nanti kalau dah masak boleh lah dimakan mentah atau yang paling best sekali dibuat Sambal Belacan Macang. Mai God!! *drooling*

#3 Perkara ni sebenarnya tak penting. Tapi dah nama pun rondom. So peduli apa! Secara officialnya tempat aku dah naik satu lagi taraf di arena pemakanan which is outlet Big Apple dah dibuka di Tesco! Hooray! *letupkan confetti*

#4
Which one yang korang nak aku review? ekekek.
Yang Twilight dengan Tunnels dah berjaya dikhatamkan.  Both books ada sambungan nya lagi. Which is aku rasa malaaaass sangat nak beli. Especially Yang Twilight tu. Grrr. Yang Sabriel tak baca lagi. Oh ya, by the way dengan beraninya aku mengatakan Novel Twilight lagi berganda best daripada mooovie dia yang berjaya aku habiskan dalam masa 5 minit aje. Pantas kan? Ekekek. But still aku tak nak beli sambungan novel dia "New Moon". Which for me not worth it. Ok fans Twilight boleh serang sekarang.

#5 Sebenarnya setiap hari aku berdoa agar semua kawan2 blog aku yang sekarang tengah amik part/full time kerja bagi notis berenti keje serta merta. HAHAHAHA. Busuk gila hati. Sebabnya bukan apa. Twitter sangat sunyi tanpa korang. Wuuuuuu. *Ok fine cari followers baru*

19 comments:

Budak Chomot said...

Nak keropok tu sikit! Laparrrrrr

ABU said...

rajinya baca buku..bagus bagus..
btw, sedap jak keropok dlm balang tu hahaha

Elie Lily said...

yg point ke 5 tu mmg tak leh blah!
hahahha

Yui_Wani said...

Hahahaaha xD alaaa....sorang2 kat TL tu ke? Yui pun keje jugak, tp 24 hours kat twitter....waahahaha xD

Nesa Wazir said...

keropok 2 cepat lemau..grr~~

wah..bapak tebal buku..huh klu nesa mmg x abes bce =_="

Syira ITIK KEJ♥M said...

point ke 5 kawan2 blog yg bekerja part time adekah aku termasuk skali?

Umie Nadhirah said...

dah minat keropok dah budak nih skarang. HAHHA!
kau sunyi kat twitter? asal x folo aku weh. kate kawan? haha.

Umie Nadhirah said...

mieRABBIT tu aku. jangan x tau plak k? haha

cEro said...

psal keropok tu, kalo aku, tak sampai sehari kot, konon nk buat bekal masa depan, tp malamnya dah habes..hehehe

namaakulynn said...

no.5 tu aku LIKE gila2!hahah.pelis ramai2 meriahkan tuiterrrr. =.=

ayumiyoshida said...

betul twilight buku berganda2 lagi best dari movie. new moon baca tak habis, yang lain x baca2. ekekeke, semua buku donload punya. haha.

lagi, sambal belacan macang tu macam mana? dan ehem, big apple pun ada jugak kat tesco tempat aku kerja. aku terpikir jugak sape nak beli entah sebab org bukan masuk sgt tesco tu.

dan lagi, sabau ye tak lama lagi masuk bulan pose aku berhenti kerja. ekekeke

Fay said...

wahhh yg last tuuuu. padanla hari-hari banyak sangat dugaan aku dekat tempat kerja rupa-rupanya doa kau ye? ihikkkk. sabor la ye, pertengahan bulan puasa nanti aku berhenti sama macam nurul. ;p

syafiqakarim said...

kopok tu cicah sos
mphh sedap.hahah

eh,pinjam novel? ;p

star said...

Rondom hahahaha

Keropok Mony!weh tlg pos kt aku sebalang hehe

ps:at last,bjaya gk komen pki akaun sendiri..*****

Miz Novexx said...

Nak keropok tak?? meh datang Ganu... lalalalala :D

'Izzati said...

fay jangan lupa blanje.. *takhabis2*

wooo baru sempat nak komen sini. ahaha. eceh. mcm lama benar aku menghilang.. kahkahkah.

ropok ikan tu kan aku suka makan time panas je.. ahaha. cerewet doh. ahaha sbb kalau sejuk entah ak biarkan je dalam balang tu.. err tabung uji?

seyes baca post ni ak macam masuk zaman blaja sains.. tabung uji, pendebungaan. haha.

buku tu satu hapa aku tak penah baca. ko baca sidney sheldon? hahaa. nak juga promote kan.. haha

YOUsoF said...

Aku takda masalah kalau ko mintak tolong licinkan isi tabung uji atas tu... serius! ;D

Hmm macang tu buah bacang la ea??

YOUsoF said...

*Aku tiada akaun twitter.. tapi aku tak malu.. hahah

Liyana Aziz said...

since first time aku serbu ko, aku syak ko pembaca buku tegar kan?

jarang dah bukak twitter sekarang.... ^^