Tuesday, January 4, 2011

Tak Tahu Apa Tajuk Nak Bubuh. Baca Je Lah.

First day pergi ke kelas ingatkan boleh lah pergi dengan hati terbuka sambil bersenandung lagu Rihanna "What's My Name?" Tup tap tup tap bila masuk kelas terus lecturer psycho tunjuk buku tebal gila nak mampus yang kena cover sem ni. Lepas tu siap lagi buat demo jatuhkan buku dekat meja sambil cakap "You know what is that sound means? That is the sound that you will carry out this semester. And for you information almost 50% of the student failed in their test 1". Macam tu lah lebih kurang. *Pitam* Ni yang takut nih!!! Terus nak hari2 berdoa " Ya Allah berikan lah aku minda seperti Hermione Granger untuk semester ini supaya dapat memperolehi kejayaan dalam semua subjek semester ini. Amin". Puff!! Harap2 termakbul. 

Wajah impian pelajar2 semasa mendengar lecture. Yes! I will be just like this one! - -"

Lepas trauma dengar bunyi hempasan buku dan kebetulan pulak tu last class terus balik bilik konon2 berhasrat nak tidur petang untuk melupakan stress. Ehem! LOL! Lepas tu boleh pulak ada orang ketuk2 pintu dengan kekuatan desibel yang tinggi! WTH! Siapakah yang telah mengganggu tidurku inih? Bila nak bangun je dari katil terus bunyi dah takde. Mengigau ke aku ni? Memandangkan memang nawaitu dari awal2 lagi malas nak bukak pintu. Anggap je lah yang maybe ya maybe tu bunyi pintu jiran bilik sebelah. Walhal trang tang tang bunyi kuat tadi. Muahahaha - -"

Tapi Tuhan itu Maha Adil. Paangg! Ada orang ketuk lagi. Uwawawawa! Bukak lah jugak rela tak rela. Sebab lagi satu ketukan ini lain daripada biasa. Begitu jitu dan mantap bunyinya. Bukak2 je terpocol muka orang tua. "Dik mau cat pintu".HAH? CAT PINTU??? Tapi tak de lah aku cakap macam tu kuat2. Dalam hati je lah. Lepas tu baru teringat yang pintu kat bilik tu memang kaler dia kat luar warna kuning kat dalam warna biru. Kenapa lah tak siapkan masa cuti sem hari tu pak cik oi? Pelik betul. Dan kesan yang paling best sekali pasal cat ni adalah bau dia. Perghhhh! Sampai ke otak bau masuk. Boleh mengakibatkan diri terawangan2 sebentar. Macam mana lah agaknya aku nak tido malam. Haissh!

Tapi tak pe. End of the day. There is something that will makes me happy.... 


UPDATE : Aku baru perasan yang aku buat entry pasal pintu?. - -"

10 comments:

ishiko said...

huhuu... dadeh... sejuk2x..sedap2x...

FarhanaFabulous said...

sabau jela kan..hehe..following..

cEro said...

..dan bakal bermulanya episod cerita WZ dan dadih rm1 nya..
hehehehehe

star said...

fuhh,high ko hari nih hahaha..ish3 xpatut lecturer tuh jatuhkan semangat pelajar awal2 aem,sepatutnye bagi motivasi,harapan utk student,ni mesti xtgk 3 Idiot s nih!
-don't chase success.strive for excellence,than success will come...ayat yg ak slalu dok ulang pas tgk 3 idiots LOL

Raji berkata said...

hahaha nk bijak mcm hermoine kena ada jam yg bole ulang balik event tuh ;P

xpe2
mngkin dia tu pun bz nk cuti sekali masa cuti sekolah dlu kot
hohoho

WZulhilmi said...

@ishiko
Betul tu. hahaha

@FarhanaFabulous
thanks 4 following blog mengarut nih. haha

@cEro
Ni baru episode pengenaln lepas ni abis lah semua entry nk letak dadih seringgit! Haha

@star
semua org dok cerita pasal 3 idiots. best ke?

@ Raji berkata
Siapa lah nak bagi aku? Makcik cafe? Hahaha. I wish.

si pendek dan moody said...

nak dadah eh nak dadih jugak !

Fay said...

ok dah start dah dadih rm1 dia. hehehehe.

star said...

Best cite 3 Idiots tuh,tak rugi tgk...Tengoklah cerita itu...^^

WZulhilmi said...

@si pendek dan moody
Boleh beli kat pasar mlm ada jual. :D

@ Fay
Mana ada. mana ada *muka innocent*

@star
ak ni cerita hidustan pyh sikit nk ikut. Hahaha