Thursday, January 6, 2011

Ko Sejuk Tak?? Aku Sejuk!

Hari ni betul2 bangga dengan diri sendiri sebab mampu buat muka tekun dalam kelas yang straight 3 jam berturut2 tanpa sebarang kejadian emosi ko rasa nak baring atas lantai sebab otak dah tepu dengar lecture. Alhamdulilah!! Tuhan telah mendengar rintihan aku pada entry yang lepas. Konon2 nak buat muka Hermione kan? Wakakaka.  Jangan lah  "warm warm chicken's poop" minggu ni je lebih. Next week 5 minit pertama dah kat alam maya.

Yet again hari ni nothing interesting happened. Cuma aktiviti menerima pinjaman buku lama dari kawan2 supaya tak delah ko bazir nak beli buku baru. But in certain case kena lah beli jugak yang baru. Tak kan nak harap orang bagi free je kan. Not nice lah. Owh ya btw hari ni baru aku sedar something. Mostly dalam kelas sejuk betul!!! Like freezing dalam peti sejuk mayat. Yet you still alive.

Aku bet mostly every student mesti ada wajib at least ada satu sweater kan?. Kalau tak de tu maybe kulit diorang tebal ke hapa aku pun tak tau. And yes! Aku ada 2 sweater. Both sweater rasanya dah almost 2 tahun pakai. Satu tu memang dah nak lusuh dah. Dan satu lagi kalau ko tarik rasanya akan koyak, sebab cotton made. Bukan nak mengada ke apa tapi ni betul2 the truth. My obsession about food already effecting my wardrobe stuff. Tau2 je lah bila dah feveret food mostly datang dari Starbucks, Secret Recipe, Famos Amos, Mcd, Pizza Hut, KFC so budget ke arah baju2 semua terus tak de. Natijahnya bila badan ko dah naik sebab makan tak henti2 so akan berlakulah konflik saiz baju. Dah tak muat!  

So I must buy at least one cardigan this month! Ya cardigan bukan sweater! Ini untuk menjaga kebajikan diri didalam kelas yang semakin lama semakin sejuk. Oh ya. Bagi siapa yang tak tahu, sweater usually use zip while cardigan usually use button. Dan aku prefer cardigan. You will look soo cool wearing that.

Ke korang pakai nih?
Maka bermula lah operasi meng"usha"2 melalui online cardigan mana yang berkenan. Yet aku suka yang simple je. Bukan yang ada corak2 extreme ke. Ada bulu2 kat tengkuk ke. Lagi satu ko duduk kat Malaysia tak perlu itu semua. Tapi bagi free aku amik le.

Ya Allah Ya Tuhan ku berilah aku sehelai macam ni! Amin. This is from Topman btw
Menangis lecturer tengok aku pakai nih. Also from Topman.

Ni pun nice. Clean cut and simple. From Zara
Tiba baru perasan. Yang ko pergi dok usha brand2 yang mahal ni apa kes?? Mampu ke?? Tak pe sekali sekala kan. Berangan pakai pun jadi lah. Tapi sebelum aku berangan2 melebihi had baik aku berpijak kepada bumi yang nyata. Karang mengidam nak satu susah kang.

Oh ya! Korang ada berapa sweater/cardigan ek? 5? 10?? Nak gak aku tau. Dan berapa yang korang sanggup spend for it. 30? 50? 100!? 200!!?? Cepat hamburkan pada ruangan komen!

10 comments:

star said...

Aku ada satu sweater,yg sgt2 jarang dipakai,just letak dlm kete je LOL ntahla dlm lecture hall dlu sejuk cmne pn tahan je,psl xde sweater n mls nk beli sweater sbb kalo ade pn mls nk bwk g kampus..
time drive lk kalo sejuk pun mals nk berenti nk pki sweater...so the conclusion is aku mmg PEMALAS!hahaha

My MiRa said...

wah cntik gambar swater tu........macho lau lelaki pakai tu...:)

seorang mamalia said...

aku ada beli satu cardigan yang ada hood punya material dia memang terbaik ah macam baju jersey nun.aku beli kat time square.member2 aku siket punye respek dgn cardigan aku tanya , "WEH BERAPA PULUH KAU BELI NI WEEEHHH SEMART SIOOTTT !!" aku jawab, "SEPULUH." :)
moral of the story, benda mahal bekepuk kau nak beli tak semestinye bole attract org der. bundle sudeehhh. :)

cEro said...

under 50 still aku boleh consident...
tp tgk jenama gak..
kalo jenama TARA instead of ZARA, mmg tak laa...
hahahah

Miss Izah Mohamed said...

kt opis ni pon sejuk gile.. rase nk bawak blanket je dtg keje.. huhuhuh

- zuriey - said...

takdelah banyak..ada 2 je rasanya

Izwan Ikhmal said...

Wahh...
menarik...
=)
Jom la kee...
http://atokkau.blogspot.com

Raji berkata said...

hohohoh
aku suka bli sweater xD
tapi xde lah pakai pergi class
sbb lemak aku byk bole thn sejuk
=.=

Fay said...

hoho aku suka kumpul cardigan. macam-macam kaler senang nak match plus nampak stylo. haha padahal motifnye aku guna sebab tak tahan sejuk jugak. ala...tak yah beli yang mahal-mahal, yg murah-murah pun ok ape. tapi kalau sesekali nak rasa pakai branded silakannn. :D

WZulhilmi said...

WOW! Thanks guys for commenting!! Tapi mostly ramai tak menjwab soalan iaitu berapa yg korang sanggup spend utk sehelai sweater/cardigan. Maka terlepas peluang korang utk memenangi voucher dari Kamdar. Wakakaka