Wednesday, January 19, 2011

Grenade

Pernah dengar lagu Grenade tak? Ala mamat nama Bruno Mars yang nyanyi tuh. Mostly semua radio tengah dok putar lagu nih. Siyes aku ada confession nak buat kat korang. Aku langsung tak suka lagu nih! Dah lah tak suka. Radio pulak asyik main aje. *stress*

Hah! Mamat ni lah nyanyi! Aku tempek gambar bagi korang semua kenal.

Hati punya lah jahat sampai letak gambar dia yang paling buruk. Lantak lah.
Bukan apa. Meh sini aku bagi tau.

1. Music Composition
First time dengar. Astaga! Bosan dowh! Plain betul beat dia. Tak special langsung. Kalau boleh tak payah lah baca buku economy ke history ke dengar lagu ni pun dah cukup mengantuk.

2. The Lyric
Totally nonsense! Meh sini aku tunjuk sikit sample lirik lagu tu

I'd catch a grenade for ya
Throw my head on a blade for ya
I'd jump in front of train for ya
You know I'd do anything for ya

This is what you called stupid. Aku tau lah ko dah angau dengan minah tu. Tapi come on lah. Tau tak grenade tu apa? Grenade tu bom! Bom bila kita duduk dekat2 apa yang terjadi? Mati berkecai lah jawabnya. Ni kan lagi ko tangkap benda tu. Jadi Al tantuya lah gamaknya. And the best part is the women that you called "pure lover" end up married with much more handsome and richer than you. Ko pulak mereput sorang2. Ironik kan? Tu aku tak sentuh lagi lirik yang lain bagai macam berdiri depan train bagai semua. = ="

3. Music Video



*tepuk dahi*. Encik Bruno Pluto, Venus apa kebenda. Yang ko dok heret piono tu dengan tali sorang2 apa kes? Konon nak bagi awek terharu lah kan? Bukan dia tahu pun. Aigooo. Tau tak ada satu benda yang boleh tolong bagi angkut benda ni lebih efektif dan efisien? Iaitu LORI? Owh nak jimat. No wonder. 

But you know what? Ehem! Ehem! I'm starting to like this song. I know this gonna happened! Sebab selalunya bila aku dah start benci satu2 lagi. Tunggulah 3-4 minggu lepas tu. Amik ko! Download lagu tu secara senyap2. Wohooooo

Bila dah suka dan dan letak gambar elok. 
Sebenarnnya aku dah suka suara Bruno Neptune ni masa dia nyanyi lagu Billionaire dengan Nothin' On You dulu. Time tu tak femes lagi so tumpang2 lah lagu orang lain. Aku tau dia boleh pergi jauh sebab suara dia sedap. Tapi lepas tu terus tak minat lepas keluar album pertama dia sebab mostly lagu gila jiwang. Mendayu2 kepala otak aku dengar. 

Tapi tau2 lah. Kalau tak kenal maka tak cinta. Wakakaka. Sekarang tengok! 2 lagu dia semua dapat no 1 dalam Top 10 in Billboard 100.  Tengok! Kan aku dah kata. *bongkak* Baik korang jangan tengok lah video lagu ni. Buat sakit hati aje nengok. Dah leh ending cliffhanger. Sengal. Tapi aku agak sah2 dia mati kena heret kereta api.

What worse than that, aku dah tersuka sekali lagu jiwang karat dia ni yang lama "Just The Way You Are". Damn! Tu lah dok kutuk lagi!

P/s : Aku pelik. Apsal kulit dia ni tanned semacam?? Suka berjemur ka? No wonder he's Hawaiian. :D

12 comments:

cEro said...

oh! satu je lg dia yg aku tau..
'just the way you are' ke hape tajuk dia...
tp salut, suara dia best..
salute Bruno Earth..

Syira ITIK KEJ♥M said...

best la lagu ni... best2.

tapi ape motip dia bawak piano tu ke hulu ke hilir? takpaham aku...

Yui_Wani said...

Hahaaaa....Yui suke lagu Billionnaire! :3

unamaniss said...

hahaha kutuk gila. :D tp memang best laa suara dia :)

Encik Tikus said...

nampak sangat kau benci dia tapi nampak macam suka pun ade... wa dah kompius.. arghhh

tulip said...

dulu benci mamat ni..kan dah terminat ngn lagu die..hehe

ishiko said...

hahah..pdn muke ko... dulu benci skg da suka.. hahaa.. i looike lgu beautiful girl~

F.I.C.K.R.Y said...

Hahahahaa... lawak ayat ko yang pasai :

"Tapi aku agak sah2 dia mati kena heret kereta api.
"

Tapi aku agak sah² seram pon ader dengar ayat ko ni kehkehkehh...

Raji berkata said...

hahaha just the way u are ak mmg suka..
eceh kutuk2 phtu suka plak ;D
sme la ak awal2 mcm xsuka lagu mcr kt album baru dorg tapi
sekarang berulang2 kali dgr =.=

WZulhilmi said...

@cEro
betul lah tajuk tu

@ Syira ITIK KEJ♥M
nak membuktikan cinta tu abadi kut.

@ Yui_Wani
Me too!

@unamaniss
Biasalah mulut org mana boleh ditutup. wakaka.

@ Encik Tikus
Ak dh suka lah tu maknanya.dan ko pun patut ikut jejak langkah aku.

@ tulip
kita berada di dlm situasi yg sama

@ F.I.C.K.R.Y
mesti tgn kaki semua hancur kan?

@Raji berkata
mcr yg lagu nanana tu kan? ak dgr ok2 je. Prefer lagi lagu lama diorg.

naz xyzrine said...

saya suke lagu die !
especially Billionaire . pastu jatuh cinta pulak dengan Grenade . hari2 dok bukak lagu tu ulang2 .

syAzAnA said...

haha. padan muka. tulah. bencik lagi lagu tuh. kan dah lekat. hehe