Saturday, January 22, 2011

CoolBlog Adalah Sejenis Minuman???

Seperti biasa kalau hari minggu terutama sekali pada hari Sabtu memang wajiblah menjalani rutin meng"tapau" makanan di Jusco.  Tengah2 nak tapau Chocolate Cream Chip selalunya aku mesti akan perasan satu gerai jual minuman ni. Memang wajib lah mesti ramai orang tengah dok berkerumun beli. Tak pernah  lekang. Paling koman pun mesti ada sorang. Maka timbul lah perasan curious kenapa more people prefer to this stall rather than The Starbucks???? Selain daripada faktor harga lah.

What amazing me more bila aku berada dimana2 je (dalam area Jusco lah). Mesti ada orang berdekatan dok hirup2 benda ni. Aku tau pun sebab dia punya penutup warna pink tuh. Ke memang girls suka minum air2 ni? Bila pandang kiri. Eh! Lelaki pun beli jugak! Adakah ni minuman rasmi Jusco apa?

Dan kenapa aku tak ingin rasa nak beli pun? Sebab daripada pandangan kasar aku, aku tengok macam air yang jual dekat pasar malam tu je. Yang ice blended2 yang guna pengisar cili tuh. So buat apa nak beli? Sedangkan aku dah pernah rasa banyak kali. Tapi yang ni special lah sikit sebab letak buah saga kat bawah air tu. Itu je pun!

Tapi dah disebabkan ramai beno yang beli sampaikan aku pun naik hairan. Maka operasi mengintip nama gerai pun bermula. Tengok! Lalu depan gerai tu banyak kali tapi nama tak tau. Dan lebih menghairankan lagi bila nama gerai tu adalah "CoolBlog". Huh??? Ko jual air tapi nama ada Blog? And not even a single computer with a blogspot website pun ada kat situ. 

Dan sekali lagi semasa menunggu bas. Segerombolan gadis2 datang sambil bawak air CoolBlog nih. It's you again! Lepas tu aku perasan (konon lah perasan walhal memang mata buat sekecik2 yang boleh) dekat plastik dia ada website CoolBlog nih.

Balik bilik terus online.

They sell Oreo Blog??????!!!!! *muka tak percaya* Terus rakus tekan more ak tengok menu apa lagi. seriously this website need to tone down their pink-ness.

And tada. They sell Oreo Blog, Coffe Blog, Tea Blog, Local Dessert Blog... Banyak nya??? Eh eh! Ada lagi weh!

Milk Shake Blog, Youghurt Blog, Chocolate Blog, Ice Blended Blog, Italian Soda Blog.. *drooling*
Apa yang ko telah lakukan WZulhilmi??? Selama ni ko telah mengabaikan sesuatu yang "must try" lagi2 yang ada dekat depan mata! You fools! No wonder semua lapisan masyarakat love this thing. They sold huge variety of drinks!!

And this brand got their own membership card! Plus all members will get free drinks on their birthday!! Gilak!!!! Sungguh maju ini brand! Aku mesti daftar!

Ada tak antara korang yang pernah rasa? So macam mana rasa dia? Rasa macam kat pasar malam ke? atau lebih sedap?

P/s: Kepada yang jakun bagai tak pernah tengok brand ni macam aku boleh melawat sendiri ke website dia. Just click HERE. Owh! Jangan pasang volume tinggi sangat. Ada lagu kat website tuh.

10 comments:

Syira ITIK KEJ♥M said...

aku memang suke air neh. sbb murah je, aku suke bijik2 hitam yang kau panggil buah saga tuh.

adika ku yang kecik pun suke, asal pegi kb mall tak sah kalo x beli coolblog....

ps: skg ngah bukak dia nye website lagu dia sumpah annoying gile. ala2 skolah tadika gituw....

Umie Nadhirah said...

cool blog ni ala2 kat mekdi punye kot...

ayumiyoshida said...

ahahaha, kali ko lambat pasal makanan. seriuss benda ni sedap. sangat! tapi, kalau kedai yang kau beli tu tak pandai buat macam kat tesco dekat dgn umah aku, mmg tak sedap langsung jadinya. kat tempat lain sedap je rasa, tesco tu je hampeh.

WZulhilmi said...

@ Syira ITIK KEJ♥M
Sedap ke? perghh! ni yang semangat nak beli nih.. sampaikan kanak2 pun addict!

@Umie Nadhirah
mcm mcflurry ke??

@ ayumiyoshida
Ya ke? harap2 aku punya branch sedap lah.

Fay said...

serius air ni memang sedap giler! favorite aku volcano milk tea tuh. wajib beli setiap kali keluar. tapi kan depend pada yg buat jugak. ada sekali aku beli tawar gila, ada pulak aku beli manis gila. =.=

F.I.C.K.R.Y said...

Aku kalo pi kat supermarket Giant pon ader binatang yang nama COOLBLOG ni hahahaaa..
Baru sekarang aku masuk laman website dier lepas ko promotekan hahaa..
Nanti balik kampung nanti nak try le satu!

Hehehee...

naz xyzrine said...

saya suke giler dengan coolblog ! saya suke perisa Honeydew MilkTea . try one ! mmg superb . da gian dengan coolblog ni . kalau jalan2 xbeli benda ni mmg x sah !

Encik Tikus said...

makan jea tahu... grrr

Raji berkata said...

kt RNR ad gak coolblog
mmg cool lah
tapi org jual der ak tgk cm chinese
so terbantut hasrat ak nk beli :((

WZulhilmi said...

@Fay
wow! ko pun dh ada feveret dh ke?ni yg lagi nk beli nih!

@F.I.C.K.R.Y
aku rasa coolblog ni dh menjajah semua supermarket kat malaysia nih.. = ="

@ naz xyzrine
Wahaaa! nanti ak try pulak. semua mcm dh rasa!

@ Encik Tikus
ni minum lah bkn makan! =P

@ Raji berkata
RNR? maksud ko dekat Rehat n rawat ke? Ko pergi je kat mana2 supermarkat gerenti ad abenda alah nih. dh semua ckp mcm tuh.. :)