Saturday, January 15, 2011

Marilah Hilangkan Rasa Kebosanan Dengan BerKaraoke Secara Online #Aktiviti Dihujung Minggu

This week macam gila busy sampai rasa nak balik bilik je terus nak tuju ke katil tido. Padahal baru second week. Assignment pulak makin lama makin membukit. Langsung terus waktu nak bukak blog pun dah jadi limited. In the end mood nak menghapdate pun makin lama makin hilang. Last2 karang terus terbiar pulak rasanya. Ermm tapi tak pe lah kan bukan ada pun yang nak baca pun. *ayat emosi*

Ok, ok korang nak tahu tak apa socialis elit macam aku ni buat pada malam2 weekend macam ni? Ehem! ehem! party? clubbing? Apa barang buat benda2 macam tu. Socialite liar aje buat benda2 macam itu sebagai contoh *cough*~ Paris Hilton~ *cough* ~Kim Kardashian *cough*. Berbeza dengan aku yang pandai jaga tingkah laku. Aktiviti yang aku buat ialah....

Karaoke online didalam bilik!! WTH!!




Memandangkan bakat nyanyian masih lagi tak disedari oleh company2 besar diluar sana especially dari KOREA! Helooo! JYP? SME? YG Entertainment. You're wasted some pure talent here! Nak menghilangkan rasa kecewa didalam hati. Nyanyi lah sorang2 depan laptop macam completely mad person. 

Disebabkan tiba2 rasa muncul perasaan riak. Terus rakus create new battle. Senang cerita ko karok dengan orang lain lah. Siapa dapat markah lebih tinggi dia lah menang. Tapi bukan ko tibai nyanyi syok sendiri time nada rendah ko pulak buat high pitch ala2 Jac konon2 profesional bagai. Dapat markah corot lah jawabnya. Memandangkan sekarang ni ratu illuminati tengah popular. So aku amik lah lagu dia "Telephone". Lagi2 nada dia rendah macam tu kan. Wakakaka. Kalau korang confident ingat suara macam buluh perindu lemak beralun bagai boleh lah amik lagu2 yang bernada tinggi sikit. Lagu Faizal Tahir tak de dalam ni ya! Apatah lagi Ana Raffali.


Bila dah create battle kena lah tunggu orang join pulak. Dah nama pun competition. Tak kan ko syok sendiri. nyanyi sorang2. So after a while ada lah beberapa human being yang join dan tak sedar yang diorang bakal kalah nanti. 

Untuk mendapatkan karma yang baik Korang cakap lah sopan sikit.

Dan selepas beberapa saat masa kemudian saat yang dinantikan bermula!!



Setelah berhempas pulas. Ikut note turun tinggi kadang2 rasa macam terencat pulak kena sebut "eh eh eh eh eh eh, Stop telephone me" banyak kali. Akhirnya keputusan Anugerah Juara Karok selesai. Keputusannya rasmi adalah...

Astaga!! Aku menang!! *berlinang air mata*

Well! Bukan nak bongkak ke apa kan. Dah takdir menang tak boleh lah nak salahkan sapa2. Ehem!! Another solid prove why all company out there should take me as their recording artist! JYP? SM? YG? Shame on you!

Ok ok lah. Kalau siapa2 nak try benda alah ni boleh pergi ke KaraokeParty . Kalau kalah jangan nak emo bagai salahkan aku! Mintak tips tak pe.

7 comments:

Fay said...

apa lagi cepat gi mana-mana audition!

cEro said...

lagu melayu tarak

WZulhilmi said...

@Fay
Wakaka.. mcm ada je nk aku nih.

@cEro
tarak lah cero. tunggu lagi 10 tahun maybe ada? In case time tu ada lagi kut industri muzik malaysia? =X

Yui_Wani said...

Yui dah try...karaoke sama umie~! hahahaha!!! =p

Umie Nadhirah said...

best jugak menatang ni :P

WZulhilmi said...

@ Yui_Wani
@Umie Nadhirah

Sah2 mmg haru biru bilik korang lepas nih..

F.I.C.K.R.Y said...

Tahniah sebab Pak Su dapat Anugerah Juara Karaoke (AJK~AJL) secara online hahahaaa...

Aku melalak dalam jamban jer. Tyme tu memang spontan jer anak tekak bagai nak rak keluar hahaha...