Thursday, January 13, 2011

Pengalaman Pergi Ke PC Fair Untuk Tahun Ini. Edisi "Itu Pun Ko Nak Cerita?"

After like two days baru macam hari ni nak update blog. Bukan pemalas ke hapa ke. Cuma tak de story nak cerita. Basically all the day are the same. Bangun tidur, pergi kelas, makan, buat assignments, tidur balik. Tu jelah aktiviti yang asyik dok repeat hari2. Ya I know. Bosan kan?. Nak buat macam mana. Dah nama pun normal student life. Except the part semester ni dapat lecturer creepy. Memang kalau boleh jangan lah nama ko kena panggil. Memang terdiam ko nak jawab soalan dia sebab panik. Kan bagus kalau dapat lecturer macam Cikgu Syida. Hari2 boleh nyanyi. 

Hari ni out of the norm sikit. Sebab dekat Uni aku ada buat PC fair weh! Tengok! Betapa bataknya aku sampaikan PC fair pun rasa excited nak pergi. Memang dasar tak keluar Uni tengok dunia betul. Ehem! Back to our topic. This year punya PC fair memang aku tak expect lah best mana pun. Sebab tahun lepas perghh! Gila bosan nak mampus. Gerai pun boleh kira dengan jari. Memang kalau ko masuk event tuh dengan muka masam kalau keluar balik memang tak ubah kemasaman muka korang tuh. Bertambah lagi adalah, sebab dok jealous tengok spec laptop yang semakin melampau2 maju berbanding laptop usang korang tu. Yang aku ingat aku beli satu pendrive je. Tu pun disebabkan keperluan. Kalau tidak tak de nya nak beli.

To my surprise this year, event ni memang lain daripada tahun2 lepas. Except for hideous banner design. Sebelum masuk dewan dah ko dah disambut dengan promoter2 broadband yang basically macam rimau baru lepas kandang. Name it! Semua ada. Maxis, Celcom, P1Max, Streamyx dan others newbies line company yang aku tak ingat. Tu baru luar. Bila masuk dalam dewan~~~

Aura keghairahan pelajar membeli barang dapat dirasai dari luar.

Kita tengok belah tepi dewan pulak, kang ada yang kata aku tipu dok tunjuk kata tengah gila penuh walhal kat bahagian tepi sunyi sepi.

Ok, ok. adalah ruang kosang sikit lah. Tapi dalam kedai tu penuh weh! Cuma kena hadang dengan rak2 tu lah

Banyak weh gerai2 yang ada. Tapi tak lah setanding PC fair dekat KL nun. Yang ni ala2 mini event je lah. Tapi yang bestnya more selection of products boleh beli! Macam Digital Camera (tahun lepas tak de), Calculator saintifik model baru dilengkapi pelbagai warna (promoter tu siap kata ni model yang lebih mantap dari yang lama yang korang selalu pakai tuh)  dengan External Hard disk 1 Tera (Gila! aku punya 160 Gig aje harga beli dulu pun lebih kurang sama T__T). Yang lain macam biasa lah macam laptop, keyboard blah blah blah common things, tapi tu lah 3 benda yang aku paling ingat.

All things yang aku mention tadi ni je lah satu2nya gambar yang aku sempat amik.

Headphone. T__T

Busy weh! busy. Tak sempat nak tangkap apa2. Sebab tengah pilih barang yang paling terbaik. Supaya nanti kalau balik bilik tak lah ko rasa hina dengan barang yang ko beli tuh. Tapi aku sembat grab 2 barang je.

A mouse and a pendrive!! ^-^

Eh? eh? Kenapa beli pendrive lagik? Kan tahun lepas dah beli. Ehem! Ehem! Yang tahun lepas punya dah hilang. T___T. Memang payah betul lah nak jaga benda2 kecik ni. Asyik tercicir aje memanjang. Seriously aku kena buat entry special pasal "Tips2 Untuk Mengelakkan Pendrive Anda Tercicir". Korang tunggu aje lah. Aku cari material dulu. 

Bila nak keluar terus guna jalan belakang sebab tak nak jumpa promoter2 berukband yang gila agresif. Tapi Last2 sempat gak sorang promoter tu bagi satu pamphlet. Dasyat betul!

Gila gelap jalan belakang! LOL!

Owh tak lupa jugak sebelum sampai kolej sempat jugak aku beli benda nih.

Karipap Kentang Makcik Unknown kat gerai baru.

13 comments:

Umie Nadhirah said...

klo pendrive slalu tercicir..Gunalah hard disk besa sikit..
aih? sempat lagi dia snap gamba karipap.HAHA!

cEro said...

slalu bile pc fair, aku mesti beriya nak pergi..
but then, bile dah pergi, balik tgn kosong sbb tak tau nk beli ape..
ade yg nk beli pon tak cukup pulus dlm kocek..
so, kdg2 mcam..er..wtf??

star said...

Aku kalo g pc fair mesti tension,sbb benda2 sume dh ade,so xleh nk beli baru hahaha
dh agak dh,mesti ade bekalan kudap2an punye LOL!

Encik Tikus said...

laaa ingat ada beli laptop sekali untk aku... haha

Liyana Lunia. said...

karipap kentang UOLSSSS sedappnya. eh 1 tera berapa rm?

mimizuzuhaha said...

yg paling aku tertarik skali adalah karipap

WZulhilmi said...

@ Umie Nadhirah
sengal. ko nk memalukan aku di khayalak ramai ke guna hard disk beso2 tuh. Haha

@cEro
lain kali keluar dgn aku, even mouse pad pun ak suruh org beli - -"

@star
Bagus lah mcm tu. jimat duit. Aku nih asyik ilang je pendrive memanjang. Haishh. nasib baik harga boleh tahan.

@ Encik Tikus
banyak duit ko! =P

@ Liyana Lunia.
1 tera 2 ratus lebih kut, ada yg 4 tera. 3 ratus lebih. tu nk simpan apa ak pun tak tau.

@mimizuzuhaha
eh! ni entry pasal PC fair bukan Karipap fair! T__T

Yellow LEOpard said...

bang nk karipap satu...har3

Umie Nadhirah said...

Rugged ape :D haha

Yui_Wani said...

Pendrive Yui pun hilang doe!!! T___T dulu beli mahal giler....skang ni gile murah! >__<

Fay said...

pendrive aku tertinggal kat library, gila careless aku.

sempat lagi snap gambar karipap. keh keh keh

WZulhilmi said...

@Yellow LEOpard
ni salah entry nih. wakaka

@ Umie Nadhirah
+__+

@Yui_Wani
skrg mmg murah sbb benda tu dh common. :)

@Fay
aku rasa ramai gila yg tertinggal pendrive. wajib kena buat entry pasal ni nih.

F.I.C.K.R.Y said...

Wowwww! Karipap tu! OMG~!
( tengah lapoooooorrr....)