Monday, January 17, 2011

Dari Ceramah Ke Jusco. Beza Beno Tuh!

Benda ni sebenarnya berlaku Sabtu lepas. Tapi aku tak kira aku nak cerita jugak. Basically sehari sebelum tu ada kelas English. Masa kelas 5 orang kena panggil buat impromptu speech kat depan secara randan. Mostly semua orang tak expect pun nak buat hari tu. Ingatkan kelas awal2 ni hu ha hu ha lah dulu. Tapi ehem! ini bukan sekolah menengah. Terus buat aktiviti pertama. Tapi syukur  nama aku tak naik. Kalau kena memang tergagap2 aku nak speaking. Memang bibir je lah bergegor lebih nanti.  Lepas tu lecturer buat announcement yang kitorang kena pergi ceramah English Pronunciation Skills keesokkan harinya. Baru ingat nak tido secara berlebihan. Haissh.. Mula2 memang siyes ada keraguan nak pergi. Dah lah buat hari Sabtu lepas tu kena bayar 10 hinggit! What!! No way man. Aku tak kan burn kan weekends aku yang priceless tu. Malangnya setelah setelah disogokkan dengan "Sesiapa yang pergi ceramah tu akan mendapat 5 markah percuma" terus mindset kepada "Booo! I hate Ceramah!" kepada " Sebenarnya tak rugi pun pergi. Boleh belajar macam2 kan?"  Dasar hipokrit!

Ada lah beberapa kerat student yang datang. Dan aku dapat rasakan berlakunya konspirasi disini. Adakah lecturer telah menggunakan kami sebagai boneka untuk memenuhkan sesi ceramah ini?? Hurmmm...

Tapi siyes memang ceramah ni banyak advantages dia. At least dapat lah jugak info2 macam mana nak sebut certain words. Baru aku tahu english word pun ada harakat2 dia. And then ada lah jugak beberapa games yang kitorang WAJIB kena participate. Dan siapa paling banyak dapat markah group tu menang. Btw aku dapat group no 4. Semua sekali ada 5. And yet again kalau ada group2 bagai ni wajib lah kena buat nama kumpulan. Aku memang tak suka part ni. Leceh nak pikir nama. At the end nama group yang dipilih adalah Sky Blue. T_____________T 

Masa ni semua group kena present kat depan words2 yang diorang dapat. Lepas tu kena lah sebut dengan betul . Sekali yang ada harakat2 tuh.
And the last place goes too.......

Sky Blue!! T______________________________T

Corot! corot! Malu lah weh dapat nombor last! Tapi tak pe bukan ada hadiah pun. *positive thinking*

Habis je ceramah terus pergi serang Jusco! Ya! ya! Seperti biasa motif kalau nak pergi Jusco ni hanya ada satu je. Iaitu me'tapau 'segala bagai makanan dekat situ. Habis KFC, Secret, Starbucks, Kedai roti aku bedal. Selalunya lah. Tapi ehem! ehem! time tu pulak ada

Potongan harga dasyat sempena CNY. Perghhh!  Kad merah 70% bergelimpangan merata2 tempat. This is really not a good sign! Lagi2 about a year aku tak beli pakaian2 nih.
  
At the end daripada misi me"tapau" makanan secara pukal. Terus terus tertukar kepada pembelian pakaian secara haloba dan dasyat. 

Please forgive me 'duit pinjaman'. I already spent you in a bad ways. Yeah! not only for food but also for clothes too.   Jangan lah tanya aku beli apa. Sebab siyes aku memang beli banyak. Ya B-A-N-Y-A-K!
Sebelum balik kitorang sempat singgah dekat Pizza Hut. (Disamping tu aku sempat jugak tapau Twister, Pappa Roti dengan Chocolate Cream Chip. Eh jangan salah faham! Ni semua adalah untuk makan malam!)

Sup ayam! Kalau makan petang2 waktu hujan memang layan ni. Lagi2 kalau letak sebukit keju dengan pepper. Yuhuuu. Delicioso.
Gambar Pizza mana? Ehem! Biasalah bila dah lapar ada ke ko ingat nak tangkap gambar bagai? = ="

10 comments:

Fay said...

wooh. best2. weekend aku memang penuh dgn aktiviti2 ni. ehehe.

sup tu buat aku laparrrr giler.

ishiko said...

mak haaiii... kemaen hari ni.. aishh.. bila la elOn saya nak msok nh..

Yui_Wani said...

shopping sakan nampakkk.... -___-" tak ajak orang...perghh!

Umie Nadhirah said...

Lepas dapat no. last trus shopping sakan WZ ni..hahahahha

Umie Nadhirah said...

HAHAHAHHAHAHA

star said...

weh ni shopping ke lepas geram??LOL
teringt lk impromptu speech ak dlu,Why Do I lIke Public Speaking...Yeah right...hahaha

kayanya kawan ak sorg ni hehe,nk mengecek ckit...

WZulhilmi said...

@Fay
Wow! duit dh masuk kah??

@ishiko
JPA ek?? Kesian. pergilah buat mogok cepat. LOL

@ Yui_Wani
mmg adat kebiasaan ak pergi shopping tak mengajak org. wakakaka =P

@ Umie Nadhirah
nk mengubat rasa kecik dihati terpaksa berbelanja sakan.

@ star
eh apa tajuk skema sgt. klu ak langsung apa pun tak tau isi apa nk ckp..

F.I.C.K.R.Y said...

Salam Abang WZulhilmi hehehee..
Sorry lama tak jenguk blog pasai sebualn dua bizi dengan exam kekekeee...
(perlukah aku mention?)

Aku baca tajuk entry ko pon dah tergelak awal. Tu tandanya kire normal arr kalo baca blog ko ni. Serius rindu baca blog ko.

Hari ni aku nak khatam entry yang terlepas as much as possible.

Weyh, rajin ko tangkap gambar makanan sebelom makan hahaaa...

Kalo aku dah lesap dalam perut dah kui3~

;P

WZulhilmi said...

@ F.I.C.K.R.Y
patut lah menghilang. Lama betul. 2 bulan tuh! Ingatkan ko dh kecewa dgn dunia blogging. Hahaha. Glad you are back! :)

Raji berkata said...

hahaha xrugi pun btol2 ;D
RM10 utk 5 markah
berbaloi2 xD