Saturday, April 24, 2010

Popcorn N Friday

Malam tadi sambil berblogging sempat lh mata nie menjeling2 tgk cerita dekat TV. Apa yang ak tgk mlm td? Memandangkan rumah ak nie tak de Ast*o. So ader 6 channej je (kesian kn). TV1 jgn haraplah ak nk tengok tak sempat nak tekan.Overall ader lh sempat ak tgk 3 show malam td.(Byk tu!!)

1) Mr. Bean's Holiday (TV3), 10PM

Korang mesti kenal dengan mamat sengal sorang nie. Lepas dh popular dgn television series die(mmg lawaklh). Diorg decide nk wat movie pulak(untung ma!!!). Mr. Bean's Holiday nie kalau korang nak tahu adalah movie kedua selepas Bean - The Ultimate Disaster Movie( klu tak salah ak criter pasal bean nie rosakkan lukisan mahal). Cerita nie pasal si Bean ni menang lh satu lotter and dapat hadiah video recorder(mmg jakon sikit Bean dgn benda lah nie. Semua benda nk rakam), 200 pound(Hilang dalam perjalanan) dgn dpt invite pergi ke Cannes yg terletak dekat Perancis. So bermula journey ala2 sengal mamat ni pegi ke Cannes. Byk lh aksi bodoh sengal mamat nie buat. Ader part yg aku suka ader part yg ok2 je. Ak paling suka part die nk kumpul duit sbb duit kene curi and sangup buat street performance nyanyi lagu opera(mulut menganga tahap gaban!!). Mmg mcm real je die yg nyanyi(padahal miming je guna radio. Suara pompuan plak tu!!) Hahaha. Overall ok lh criter nie. Sesuai utk sape2 yg tension kepala otak. Tak berat pn criter nie.


P/S : gambar kt atas tu mase Bean nk menyamar jd mak watak sorang pompuan ni. Scary pulak ak tgk. Mcm corak 101 dalmatian pn ade. =P Gagagagaga.

2) Idols Gives Back (8TV), 9.30 PM kut


Korang mesti kenal dgn logo nie. Tp kenapa mcm ader ala2 Krismas je?(reben warna merah kt bwh logo American Idol tu). Bukan!! nie mmg cerita American Idol(AI). Tp episod malam nie special sikit. Sebelum tu ak nk bg tau yg ak nk bkn lh pengikut setia rancangan nie. Sebab busy study. Mana lh sempat tgk. Tp bila dh cuti nie ak boleh lh tgk semua show *gelak puas*. AI nie dh masuk season 9 dh. maknanya dh 9 tahun dh criter nie bertahan(mmg lame!! klu budak dh masuk darjah 3 dah). Lupa nk bg tau ape yg special nyer episode malam tadi?  Malam tadi  show nie jadi mcm charity show lh. Semua undian yg penonton slalu nk vote peserta dlam nie akan diagihkan dekat semua badan2 charities yg terlibat. Antara charities yg ak ingat mcm Feeding America, Children's Health Fund, Malaria No More dan lain2.(Mcm mane ak boleh ingat nih!!)
Diorang pn panggil artis2 buat persembahan. Yg sempat ak tgk Alicia Keys, Mary J Blige dgn Carrie Underwood. Teringin nk tgk Justin Bieber wat persembahan tp terlepas kut.


Selain tu diorg selit2 kn lh video pasal kanak2 yg menderita.Tapi ade satu part nie sedih sgt pasal2 budak2 kat Afrika. Dekat sana budak2 ramai yg mati disebabkn malaria(penyakit dtg dr nyamuk). Yg paling terkejutnya die bagi statistik anggaran sorang budak akan mati disebabkn malaria dlam setiap 30 Saat!!! Bygkn byk tu. Rupa2nya org kat sana tak ade duit nk beli kelambu. Sebab tu budak ramai yg mati. Mmg kalau boleh ak nk tolong.(dgn vote lh). Tp masalahnya dekat America plak(Alasan!!). Tapi jangan risau sbb ak dh dgr yg diorang dh berjaya kumpul $48 million dh. WAH!!!
Tapi ak ader terpikir juga. Kenapa Simon Cowell(Judge) dgn Ryan Seacrest(Host) tak nak derma sekali? bagi depa lh kn $48 million tu senang je nk dpt.Sebab diorg adelah antara orang yang paling berpengaruh dalam industri muzik America nie. Pelik betul.(Kedekut!!)

P/S : Mesti korang pelik kenapa ak boleh tgk show sampai dua dalam tempoh waktu yang sama?. Ak kalih2 lh tu. Hahaha. Tu yg sampai ade part yg terlepas.

3) Gothika (TV2) 12AM kut

Hah!! nie pulak criter seram. Halle Berry berlakon. Korang kenal kn. Cerita dia bg ak x seram mane pn. Hantu pn tak creepy. (Seram lagi mak cik kampung ak bila pakai bedak sejuk jalan sorang2 kat jalan raya). Tapi jalan criter die menarik lh. Pandai minah ni berlakon. Ak criter sikit lh plot die. Si minah ni sorang psychiatrist dekat satu hospital sakit jiwa nie. dh kawin dh.(terkojut tgk suami die. tak sesuai langsung..wakaka). Laki dia pn kerja yg sama juga. Pada suatu malam yg sunyi.... (Duhh!!! skema!!) mase tgh balik dia terserempak dgn satu pompuan ni yg tgh berdiri kt tgh jalan. so dgn baik hatinya dia nk tolong (klu ak lh jgn harap ak nk berenti, mane lh ader org berdiri tgh2 mlm buta kt jalan raya. Gerenti hantu lh tu!!). 





Tup tap tup tap besok pagi tgk2 Halle nie kena tgkp dgn polis sebab bunuh laki die. Mau tak terkejut dia. Tak pasal2 jadi janda lepas tu kene tuduh bunuh laki sendiri. So org assume die ni gila.(mmg kerja gila!)
Setelah berbagai2 aksi melepaskn diri dr hospital sakit jiwa dgn bantuan hantu yg  tak seram tu. Akhirnya misteri tu terbongkar. Hantu yg rasuk badan dia tu lh yg sebabkn die bunuh laki die secara tidak sedar. Sebab ape? Sebab laki die yg bunuh hantu tu dulu. Laki dia nie rupanya ader mental sikit. Dia suka dera(secara seksual) dekat semua pesakit2 dia kat tempat dia kerja (yg muda2 lh. Yg tua dia tak kacau pn..hahaha).
Overall criter nie bolehlah  menghilang kebosanan ak di malam Jumaat.

P/S : Susah nk percaya orang sekarang. Ramai yg bermuka2. Pura2 baik. Tp dlam hati nk menghancurkan kita. So hati2 lh (Terpengaruh dengan criter kt atas)

Lps semua tu ak pn masuk lh tido. Sebab mata dh sexy sgt. Hahaha. (teringat muka hantu dlam gambar tu masa nk tido, Bygkn lh dia pengang kaki ak masa nk tidur. Mau pitam ak kat situ. Hahaha)

8 comments:

swingoflife said...

"Bayangkan hantu pgg kaki msa nk tdo" Silly you! You scare the shit outta me! haha!

Wzulhilmi said...

wakakaka.. nothing to scared of.. just bygkn je..hihihi.. wait for tomorrow post about GaGa. :)

Sesumpah said...

mr bean holiday buat aku hilang migrain :)

Wzulhilmi said...

hahaha.. sebab asyik senyum2 sorang.. migrain pn terus hilang :)

Frodo Baggins said...

aku ingat lagi g tgok mr bean ngan member. cilakak tooll .. beliau idola jiwa aku, layanzz. hahahha. hail mr. bean!!!

Wzulhilmi said...

Haha.. criter nie dh lama kan? 2007 klu x silap.. :)

star said...

cite mr. bean n gothika tu ak yg rekemen kn?hehe best cite mr. bean tu,die xbckp n xphm pn pe yg org len ckp,tp leh bkomunikasi hahaha perkataan yg die dok ulang2 oui (wi)pastu sume org salah sangka hahaha

p/s:lawak gle part yg die menyamar jd mak pompuan tu,pastu wt pass vip siap lukis lg...perlu ka???hahaha

Wzulhilmi said...

creepy lh tgk dia jd mak.. dh lh mcm ader bekas jambang.. tp still guard tu x perasan.. Hahaha