Sunday, April 25, 2010

GaGa VS Barbie

Begitu popularnya Gaga sekarang even Barbie pn nk jd mcm dia!!!!. Dalam pemikiran ak lh slalu nye klu org sebut Barbie mesti terbayang patung pompuan yg selalu pakai baju ala2 suci palsu fairy tale. Nie tiba2 jd macam nie. Dah lari drpd konsep asal nie. Hahaha. Just look at these pictures and tell me sama ke tak? 

1) GaGa + Katak = Gatak  =P
Ak rasa mau lari semua katak2 bila tgk GaGa pakai mcm nie. Tertempek2 lh katak sekor2 kat badan GaGa tu. Kesian ak tgk. Cuba tgk muka katak kat badan GaGa tu. Sedih giler. Yg versi Barbie tu pulak mcm cendol  plak ak tengok kat baju. Hahaha.Tak panas ke berkelubung dlm tu?.




Similarity = 85% 
Betul lh mcm cendol baju yg barbie tu pakai!! Tp Barbie tu tak ade singlet hitam mcm yg Gaga pakai.
P/S : Oh My God!! tgk kat kepala GaGa. Kepala katak je!! Hahaha

2) GaGa + Tulang = Sup Tulang GaGa =P
Pakaian ni sesuai untuk korang pegi party bertemakan zaman prasejarah. Masa dinasour still wujud. Mcm pahlawan Amazon tak? Kenapa serabai lah pulak Barbie tu pakai toip tulang tu. Sampai mata pn kene tutup dgn rambut. Kalau pakai baju nie mau kene kejar dek anjing. Dah tulang banyak sangat. Tapi kalau tgk mcm baju alien vs predator je ak tgk.(terutama bahagian kepala)




Similarity : 90%.
Rangka2 tu dh sama dh(anyone ada sup bunjt adabi??? hahaha). Tp rambut Barbie tu panjang lh pulak. Tambah pulak dgn serabut semacam. Tp still maintain senyum. Plastik betul!!(duh!! dah nama Barbie)

3) GaGa + Rokok = Cermin Mata Berasap
Barape kotak lh si GaGa guna nk buat cermin mata nie. Tak panas ke mata. Kalau ak lh, siap boleh menangis sekali kalau pakai cermin mata nie. Ye lah dgn asap berkepul2 tambah dgn panas dekat sekeliling mata. Tapi amaran lh. Kalau korang nk bawak kenderaan ke jgn lh pakai spek nie. Tak nampak ape2!! tak pasal2 tergolek tepi jalan.




Similarity : 70%
Rambut tak same. Dgn rantai pun tak sama. yang lain Ok.
P/S : rantai tu GaGa pakai supaya senang die nak rantai motor dia. takut nanti ader orang curi. =P

4) GaGa + Hello Kitty = Weird???
Ish2. Nie pulak si GaGa tempekkn patung2 Hello Kitty. Byk pulak tu.Tapi baju nie lagi senonoh lh berbanding dgn baju tempek dgn katak. Hahaha. Macam mana lh si GaGa nie nak berjalan. Berat kut. Tgk mata dia. HUGE!!! Macam mata alien!!
P/S = Byk Hello Kitty terkorban dlm proses membuat baju ini. Poor things!!





Similarity : 95%
Dari segi gaya dgn corak baju. Semua sama. mmg details lh sape buat Barbie nie. Sape nk patung satu pegi cabut dekat baju GaGa tu. Dia pn tak kisah. Byk lagi kut.

5) GaGa + Bahu Panjang = Alien!!!
Nie pulak GaGa sengaja lh naikkan bahu die. Tak tau lh kenapa. Mesti nak pakai beg sandang pn susah. Yelah nk sangkut macam mane. Dah bahu panjang mcm tu!! Baju nie kalau pakai masa nk naik LRT siapa yg berdiri sebelah Gaga. Mau kene sondol dgn bahu tu. Tapi bahagian bawah tu agak kurang sopan sikit. Kalau mak cik kampung ak tgk. Mau pengsan.(Siapa kata?Mane tau makcik2 tu ikut fashion GaGa ke. Pegi beli ikan pakai macam nie.Hahaha)




Similarity : 80%
Semua sama. Kecuali microphone tu. Sepatutnya warna emas. Tp Barbie tu pegang warna silver.

6) GaGa + Mickey Mouse = GaMouse
Yg nie mesti inspirasi daripada Mickey Mouse. Daripada semua baju2 dekat dalam list nie. Nie lh yg paling elok sikit (bg pandangan ak lh). Boleh lh diterima akal fikiran. Mesti Mickey Mouse bangga sebab GaGa gunakan die sebagai inspirasi utk baju nie. Tapi ak nk bg satu tips kat korang. Kalau korang nk elak penyamun ke, peragut ke korang pakai lah gelang macam GaGa pakai tu. Datang je org2 jahat nie. Korang ketuk je kepala diorg. tak payah nk guna pepper spray dh. Cara ni ganas sikit. Hahaha




Similarity : 55%
Bahagian atas dh same dh tapi Barbie tu pakai baju Spongebob pulak. Sepatutnya pakai baju Mickey lh.  Tapi teringin nk pakai glasses tu pegi kelas. Baru stylo. Hahaha (ko nk kene ketuk dgn lecturer!!)

7) GaGa + Merah = Hantu!!
Ok!! costume nie paling merepek dgn paling buruk penah ak tgk. Tak de keje lh nk tutup satu badan. Dengan muka sekali!!. Korang tgk muka dia. Tak ke scary!!. Mcm nak makan org. Yg nie kalau muncul waktu malam2. Mmg sah org anggap hantu. Lagi2 kalau berdiri sebelah katil kita. Gulp!!!




Similarity : 90%
Mmg sama!!! dari rambut sampai lah kain yg Barbie tu pakai.
P/S : Kalu korang nampak ader budak main patung mcm nie. Hati2 lh.Mesti budak tu ader mental  problem. Pura2 baik. Lps tu mase korang nak tido. Dia bunuh korang. Hahaha. (Watching  too many Horror movie).

Overall GaGa nie mmg pelik dari segi cara pemakaian dia. Korang mesti nak maki hamun dia sebab pakai baju2 macam nie.  Tapi dgn cara nie lh dia mampu naik dgn cepat dalam industri muzik kat America tu. Kalau korang nampak lh ader pompuan kat red carpet pakai baju pelik2 semacam. Confirm GaGa lh tu. Tp overall ak sendiri suka muzik yang cuba dibawa oleh minah nie. Tapi dr segi style~~~~~ (pikir berkali2 sebelum nk ikut gaya die. Tapi kalau pakai Spek Mickey Mouse tu ak nk!!! =P





7 comments:

star said...

Katak tu kermit tu ek?geli ak tgk tsangkut2 kt bdn huhu...barbie tu xleh blah tul tsenyum je dlm hati pasrah je la kot hahaha..sape yg buat ni mesti peminat gaga ni haha..

P/S : Kalu korang nampak ader budak main patung mcm nie. Hati2 lh.Mesti budak tu ader mental problem. Pura2 baik. Lps tu mase korang nak tido. Dia bunuh korang. Hahaha. (Watching too many Horror movie). <--hahaha

star said...

mmg lawakla post ni,ak dok ketawa sorg2 xberenti2 hahahaha

moral of the story: minat tu bpada-padala,jgn nk amek sume dr org tu,kene pandai filter sndiri la...

star said...

lupe nk point out lg satu benda,yg hello kitty awat mata gaga tu cmtu???haha barbie tu pn dh jd cm anime hahaha

Wzulhilmi said...

gelak2 sorang!! hahahaha.. Yg hello kitty tu ak rase die pakai contact lense + makeup. jadi lh beso mcm tu.. Creepy jugak lh klu tgk dekat2.. Hahaha

epallaici said...

mmg pelik r fashionnya ek...hehehe
adushhh =)lawak siut~!!!

Wzulhilmi said...

mmg lawak pn. klu kita tgk baju die nie.. tp die skrg nie antara top artist kt sana. So menjadi lh baju2 yg dia pakai nie. Tp baju yg yg warna merah tu mmg ak x bleh terima.. Hahaha

Syira ITIK KEJ♥M said...

1. muke katak ijau dkt tu mmg sedih giler. SANGAT KASIHAN! haha, takbleh nak wat pape~


2.yg spek rokok tu aku kenal!!! yg tu le dlm video Talipon ! hahaha, aku pelik betul cane dia nak nampak alam sekitar? berasap2 ingtkn hape, skali asap rokok haha :D


3. kalau x silap aku yg hello kitty tu, dia lukis corak bijik mata besor2 dkt kelopak mata dia. so bila dia pejam akan nampak lukisan tu T_____T


4.nice entri! HAHAHA. awl2 ko dah wat entri pasal lady gaga.


5. ko minat gaga ke? aku tngok glee episod 20 bru pasan lagu gaga. Bad Romance diorang nyanyi bestttt gile!!!! :) :) poker face yg ko letk dkt sidebar blog ni pun best jgk!kan kan kan