Tuesday, April 20, 2010

I WISH!!

Mesti korang curios kan.. Kenape post nie tetiba dalam bahasa melayu?? hahaha.. Saje nk wat perubahan sekali sekala.. Ape salahnye? (I'm Malaysian you know). Ok berbalik pada tajuk post kali nie mesti korang tertanya apa lh yg ak nk wish sangat kan? mcm nie.

Ada lh satu hari nie. Tak ingat dh ari apa tp yg pasti waktu tu tgh exam(final plak tu)!! tiba2 curi ader masa nk tgk video. Nie video Korea(dlm pikiran korang mesti imej nie terbayang.. sekumpulan lelaki or pompuan tergedik2 menari atas pentas smbil pakai baju warna warni). Bkn yg tu!!!!
Yang nie lain!! tp stil konsep kumpulan lh(heloo!! td bkn ke ckp bkn!! apa ntah). Nie ader kumpulan pompuan nie, name die After School.




Bkn kumpulan yg atas tu. Bkn lh bermakna kalau After School(Lepas Sekolah) konsep die mcm tu. Kesian budak2 nie.(Adik yg berdiri kat blakang tu tgh picit ape agaknye. Jerawat kut?hahaha) Ok bkn gambar tu.
Yg nie baru betul!!!




Tgk!! Siap pakai stoking panjang lagi.. Hahaha.. Ok dh kenal rupa semua kn. Seperti yg korang maklum group nie ader 8 member(reti kira kn). Semuanya mestilah wajib pandai nyanyi dan menari. kalau tak mane boleh terpilih jadi artis kn?!(Ak rase kena lawa jugak kot). So aper yg terkejutnya bila diorg nie wat performance LIVE main drum.

Slalunya artis2 Korea nie tipikal diorg asyik reti menari je. Tp nie lain!! diorg main drum plak!! So what so great about that? Tgk lh video nie baru korang paham. Tak lama pn just 1 minit lebih. Tp inti die.. Fuyooo!!! Honestly even ak tersebut 'WOW' tanpa aku sedari..(dlm video nie ader 7 org je sbb sorang tu tak sempat nk practice sama2 sebab ader shooting drama)



Macam mane terkojut tak?? ak pn terus lh minat group nie sejak diorang buat transformasi yg mantap mcm ni. Still terfikir, mmg artis kat Korea berbakat2 orangnya.. Lain lh mcm artis Malaysia. Kebanyakannya menari 2-3 step dh mengah!! Adoii. Lagi lh kalau suruh main instrument ape2? Tak reti!! Tau nyanyi aje.. Oooppsss!! Bkn semua tp segelintir je.. =P.

So ak berharap lh kalau suatu hari nanti, boleh lh aku tahu main piano ke, gitar ke. So at least ader lh producer kt Korea tu nk amik ak jadi artis diorang. HAHAHAHA. Tp yg pastinya aku reti main satu alat muzik.
 Ape dia? nie dia..



4 comments:

star said...

hahaha...kstenet,betui ka eja die...teringt zmn dolu2...ak reti main kayu tik tok (^^)

Wzulhilmi said...

hahahaha... kayu tik tok.. lame x sebut.. teringat ak kenangan lame kt sekolah.. satu lagi tu yg triangle besi.. ingat x?

star said...

tu ape name die ntah,haha ak main ketuk jela...hehe but now i'm really interested to learn piano...tunggu byk duit ckitla haha...

Wzulhilmi said...

me too!!! teringin sgt nk main.. XD