Sunday, March 6, 2011

[UPDATE] Trivia Kuiz Diri Sendiri (Edisi Julung-Julung Kali Dibuat)

Lagi sekali WZulhilmi telah memecah rekod sendiri iaitu tidak menghapdate blog secara marathon selama 7 hari berturut2! Wow! Amazing achievement isn't it? Clap your hands people! Rekod lama 5 hari tau tak! Tu tak pe lagi jom2 kita tengok jumlah entry untuk bulan lepas. Double wow! hanya enam pulah I means enam entry sahaja. Memang dasar kemelayuan betul. Dulu beriya kata macam nak hapdate hari2. In the end blog terabai. Seperti yang dimaklum I was like busy gila nak mampus last couple of week. Langsung tak boleh nak update blog weh. Al maklum lah kalau aku taip entry mau amik 2-3 jam. Padahal orang lain setengah jam dah siap karangan 2 helai muka surat depan belakang. 

But have no worries guys I am officially free this month (free untuk test je lah, assignment still banyak lagi). So a lotsa of entry will be publish okeh. *konon*. Memandangkan hari ni aku sangat generous maka aku nak bagi tau kat korang 5 fakta menarik (Puh-lease) tentang diri aku. <<<< Ingat ko artis ke weh? Macam ada orang nak tau. Aduyai!

Eh! Ko ingat senang ke aku nak bagi tau details diri sendiri kat orang. Lagi2 kat depan public. This is a hush-hush thing you know. Even some of my friends did not know about this. So this is damn exclusive weh! Wahahaha. *Ok mereng gelak sorang2*. Tapi aku tak akan bagi sewenang-wenangnya ya. You have to guess it first. Lepas dah teka aku akan hapdate dengan dengan jawapan berserta penerangan nya nanti. Ok? Deal? No deal? Peduli hapa aku. Aku nak buat jugak.

Kita mulakan dengan soalan pertama.

*Tiba2 lampu pentas dimalapkan macam ala2 Who Wants To Be a Millionaire*

1. Sangat lah susah nak tengok aku feeling2 sedih nak meroyan tisu sekotak kalau tengok any type of cerita. Tak kisah movie ke, drama ke, cerekarama ke (chit). Tapi salah satu daripada senarai cerita kat bawah kalau ada part yang sedih memang perghh!! Habuk misteri akan datang masuk kedalam mata tiba2 weh!
a) Harry Potter and The Order of Phoenix (Movie)
b) One Piece (Anime)
c) Bersamamu ( Tv Show)
d) NurKasih (Drama)


2. Ya! Aku sangat suka makan. Tu tak payah dinafikan. Tapi sejauh mana taraf kehebatan aku untuk membuatkan dapur berasap? Kita gunakan resepi sebagai kayu ukuran.
a) Maggi dengan telur je. T___T
b) Nasi Goreng Kampung. Wow!
c) Kek Sarawak. Ingat aku tak reti buat belang2.
d) Rendang Tok. Humph!! Sebelah tangan je gaul!


3. Perfume jenis apa yang aku suka pakai kalau nak pergi kelas, jalan2 bersuka ria blah blah blah..
a) Brave (Silky Girl). Cukup lah ni. I bukan ada duit banyak pun
b) Sean John Unforgivable. Wangi nih!
c) Minyak atar sudah.
d) I'm not a perfume man lah. Duh!


4. *Sila isikan tempat kosong* Aku sangat suka beli ________ dari kedai _______ . Kalau keluar mesti wajib lah nak beli satu. It's is one of my feveret list lah. Kalau nak bagi hadiah birthday pun boleh. Memang terharu gila. For me this is much more valuable than jacket from Topman.
a) New York Cheese Cake , Secret Recipe
b) Say Cheese , Big Apple
c) Roti, PappaRoti Buns
d) Chocolate Cream Chip , Starbucks


5. I love languages. So beside Malay and English. What do you think will be my third language that I'm currently still trying to master right now? Dah 2 tahun dah weh. Basic pun tak lepas2 lagi. = ="
a) Korea. Kamsahamnida!
b) Spanish. Por favor, vaya puta!
c) Japanese. Anoooo.. *blur*
d) French. Je ne suis pas encore populaire

Happy guessing guys! I will update the answers later ok. =)

_______________________________
[UPDATE]

Tak sangka ramai jugak yangg jawab. Terharu yang amat! LOL! Ingatkan sorang je yang komen. Al maklum lah pasal quiz diri sendiri kan. Bukannya pasal quiz apakah buah-buahan tempatan yang menjadi pilihan anda? Sampaikan semua berebut nak komen.

So bila aku dah check semua jawapan korang. Silent reader sangat rugi ya disini. LOL. Holy Cow! Ada sorang dapat semua jawapan betul. Gilaaaak!! Stalker aku apa! T___T. Ni kalau jawab test ni sah2 aku bagi A terus tak payah amik final. Kalau jadi lecturer lah. Hohohoho. = ="

SEMUA BETUL!!!! OMGEE!

1) Raji! *tepuk tangan secara berjemaah*

4 BETUL (Bagus! Sila tumpukan perhatian lebih lagi semasa di dalam kelas ya utk score full  marks)

2) Cero (perghhh! Sejak bila aku menangis tgk Nurkasih weh! T__T)
3) Star

3 BETUL (Memuaskan. Banyakkan latihan supaya lebih lancar lagi untuk quiz seterusnya)

1) Fay
2) Syira Si itik Kejam lah sangat LOL!

2 BETUL (Kurangkan bersembang didalam kelas!)

1)Nesa Wazir (Dimaafkan sebab baru lagi kan? LOL!)

1 BETUL (Sila bawa parents anda jumpa saya selepas kelas!)

1) Wanie


Skema Jawapan :

Q1. Jawapannya adalah (b) OnePiece. Walaupun ni cerita kartun. Tapi gila sarat penuh segala bagai unsur murni dalam cerita nih. Yang paling utama sekali nilai persahabatan. Aku sangat suka tengok diorang walaupun masing2 ada perbezaan personaliti yang gila berbeza. Tapi kalau waktu susah sama2 tempuh sampai berjaya. I adore that kind of friendship. =) Yang paling latest sekali habuk misteri datang tiba2 masa tengok Toy Story 3. Time diorang nak dibako secara beramai2. Gila sedih dowh! Btw I do feel sad when watching Bersamamu. Tapi kadang teringat2. Ni mesti producer suruh makcik ni lebih2 feeling, saja nak tagih simpati. Terus rasa tak sedih. LOL! Harry Potter dengan Nurkasih jangan harap lah aku nak sedih2.

Q2. It's (b). I can cook my own nasi goreng without using any perencah adabi EHEM!!! Tapi kalau Kek Sarawak or Rendang Tok(Are you really believe that I can cook this!) tak mampu lah den! Maggi tu alahai sebelah mata je lah buat. LOL!

Q3. The answer is D. Aku tak suka pakai perfume. Sebab setiap kali pakai rasa macam sakit perut lepas tu rasa macam nak u'uk especially waktu pagi. Kalau naik tengah hari ok sikit. Kuno betul aku nih. LOL! Btw Sean John Unforgivable sangat wangi. Kalau kena paksa beli. I will by this. Aku tak suka Brave sebab Mawi jadi duta dia. Ok next.

Q4. Sudah tentulah D!!! Weh aku dah banyak kali mention benda ni tak kira lah kat Blog or kat Twitter. rasanya dah berpuluh kali kut. Tapi yang tiga yang lain tu pun aku suka gak makan. Tapi tak setagih Starbucks! =)

Q5. This one susah sikit. Sebab aku jarang mention. Tapi pernah sekali kut. So siapa2 yang selalu baca blog ni mesti tau. It will be (c) Japanese. Takat sebut Nama saya WZulhilmi dan saya suka makan. Boleh lah. LOL!


Overall, this is really a fun activities! Sama2 dapat interaksi antara satu sama lain. Rasa macam jadi peramah pulak tiba2. LOL!

Thanks for joining guys. =)

13 comments:

Fay said...

meh aku nak jawab meh. kalau betul ada hadiah tak? *mata bersinar-sinar*

1. b)One Piece
2. a)Maggi dengan telur
3. c) Minyak atar. ;p
4. d)Chocolate Cream Chips, Starbucks
5. c)Japanese.

Raji berkata said...

hahahaha
aku try aku try
ikut taste aku lah eh?
kot2 kte sama taste ke =.="

b) One Piece

b) Nasi Goreng Kampung

d) Im not a perfume man lah.

d) Chocholate Cream Chips, Starbucks (nama pun ni blog starbuck)

c) Japanese

ayumiyoshida said...

meh aku nak try.

1) b) one piece

2) a) maggi dengan telur je T___T

3) d) I'm not a perfume man lah. Duh!

4) d) Chocolate Cream Chip , Starbucks

5) c) Japanese. Anoooo.. *blur*

Syira ITIK KEJ♥M said...

1. one piece

2. nasi goreng kampung

3. brave

4. starbucks

5.spanish ?

wanie said...

nk jwb jugakkkkk! :P

1. a
2. d
3. b
4. d
5. a

kalo jwpn aku betol sume, aku nak ipad sebijik tauuuuu hikhikhik

cEro said...

Aku teka...

D, B, D, D, C

star said...

nak try gak!
1)c)Bersamamu...aku teringt ape yg pnh kite sembangkan dlu hehe

2)b)nasi goreng kg...pe susah,perencah kan ade!LOL

3)d)xpki perfume,natural fragrance hahaha..kalo ade Curious aku pilih tu dah!LOL

4)ni agak susah..tp maybe d)Star*ucks!hahaha

5)c)Japanese,ni pn based on pe yg aku ingt persembangan kite hahaha

Sorry kalo salah!

Nesa Wazir said...

ahh! tbe2 eksaited nak teka plk!

1. d
2. b
3. b
4. b
5. c

Fay said...

fuyyooo raji betul semua lah. ;p

-Incek Fik- said...

Katakan cheese kepada incek Raji.. Aku baru nak jawab tapi kau dah update skema jawapan pulak..

Sampai hati tak tunggu aku. (kesan buruk calon peperiksaan yang lewat mendaftar peperiksaan awam)

Tapi secara jujurnya.. aku ingat soalan last tu ko punya third languages nak ambik Korea kehkehkehh..

Lepas ni letak pilihan jawapan 'E' pulak.. Bahasa Mandarin.

cEro said...

aku betol 4..yeah!!

baek cikgu, saya akan lebih fokus dlm kelas..hahaha

wanie said...

bwk parents jmpa ko? nak amek report card ke? T____T grrr. lepas ni tak nak ponteng kelas lg ahh! :/

Nesa Wazir said...

haha.time kasih krane maafkan saye :P