Friday, March 18, 2011

Public Speaking. (Dengar Pun Dah Seriau Gila)


Hari ni kena buat public speaking. Tapi basically cakap depan kelas je. Thank God for that. Tapi tak tau lah kalau besok lecturer tiba2 bawak pergi dekat kawasan orang ramai memang sah2 aku terkejut beruk. Mula2 memang blur nak buat tajuk apa. Tapi lecturer ada guide yang kitaorang boleh cakap pasal apa2 pun. Like current issue, entertainment, education blah blah. Dan aku confirm2 lah akan amik bahagian entertainment. Ehem! My specialty kan. LOL! Tapi mula lah blur semacam nak pilih tajuk apa. Tapi kepala otak dah pikir dah beberapa tajuk. Antaranya :

  1.  Lady Gaga The Illuminati Bitch
  2.  Why Do People Tend to Like Vampires Rather Than Zombies
  3.  How Justin Bieber's Haircut Change The World of Female Teenagers.
  4.  Why Hantu Kak Limah Balik Rumah

Semua tajuk ni aku dah tweet kat Twitter. So siapa2 yang follow memang dah tau awal2 apa aku dok merapu malam2 buta sampai dok spam timeline orang. Last2 end up buat tajuk "Definition of Hallyu Wave". Pergh! tajuk kemain. Harap2 semua akan berjalan lancar nanti. And note to myself please please please jangan lah tersasul sebut Social kepada Sexual. Nanti akan menimbulkan kemaluan kepada diri secara besar-besaran. = =". So wish me good luck! 

P/s : Hallyu Wave is all about Korean entertainment. It is not about tsunami or something related to that.  

12 comments:

Raji berkata said...

hahaha best juga jdi classmate kau nih
dpt dengar kau merepek sorg2 nnti ;P

-Incek Fik- said...

I think u should make a speech about "Are You Blog Addicted?" , "Blog As A Booster?" or "The Blogging Benefit In Our Life.."

I believe thats are interesting topic that u can share with public speakers. ;)

*dalam bnyk² tajuk tu, aku lebih prefer Why Kak Limah Ghost Come Home~

coffeesess said...

Semoga berjaya dgn public speaking kmu...chayok! chayok!

Nesa Wazir said...

ala.macam dah minat kat tajuk yg pertama 2..ehehe :P

gud luck oke! ;)

cEro said...

tajuk hantu kak limah balik rumah paling tak tahan..hahahaha

good luck! update ya...

star said...

Aku setuju dengan Incek Fik!Tajuk Hantu k. Limah tu cam menarik je hehe
weh kalo ko buat tajuk 1st tu ade censorship ke???Lady Gaga The Illuminati BEEP!LOL
ps:Rakam presentation ko tuh!upload kt youtube Hahaha

ayumiyoshida said...

good luck! lepas ni ang akan menjadi wikipedia untuk budak kuliah ang tentang hallyu star la gamaknya. kahkah. aku suka yang kak limah tu. keke.

btw, lawa muka blog baru. XD

WZulhilmi said...

@Raji berkata
mcm suka je ak merepek.. = ="

@-Incek Fik-
wow tajuk kemain ko bagi ek. hahaha, tapi ak nk bhgian entertainment tak nak bhagian ilmiah. *dasar tak sedar diri*

@coffeesess
thanks!

@Nesa Wazir
nk buat tapi kang kena censored pulak. =P

@cEro
thanks cero!

@ star
gila apa nk upload karang jadi bahan rakan2. T__T

@ayumiyoshida
lebih kurang lah. muahahah

'Izzati said...

hekhek I'd love to hear ur presentation then.

awat la dulu masa amek eng x terpikiaq.. ehhehe..

WZulhilmi said...

@ 'Izzati
baik jgn dgr. memalukan! hahaha

blog-tips-kurus said...

ni entry last year kan?
saje nak tanye:
ada kwn tlg rakam tak? mohon dikongsi? :)

WZ said...

blog-tips-kurus
Unfortunately tak dirakam. Sorry can't help you for this.

But overall, the main keys to be good in public speaking is to have high confident. Where do you get the this confident? Of course by practicing a lot. After all, practice makes perfect right? Goood luck!