Wednesday, March 23, 2011

This is it...

Rasanya dah lebih sebulan kotak polistrene yang mengandungi dadih tak muncul dekat blok aku. And I assumed that this dadih thingy era has become to an end.  Mungkin disebabkan kurang promosi dan saingan hebat daripada Jeli Kelapa Muda menyebabkan tuan punya owner berputus asa dengan masa depan perniagaannya sekarang.

Even though that I like dadih sooo damn much! (Kalau ada yang lain pun mesti tak sama dengan dadih blok aku nih) Life must go on and I must find new obsession. I've try Jeli Kelapa Muda but apparently it is not suitable with my "tuntas lidah". Urghh! I don't get it why people love this boring plain colour thing rather than  dadih which is much more vibrant, delicous, and colourful! Agaknya maybe tak akan jumpa dah benda yang se'addictive"  macam ni. 

Tapi minggu lepas aku dah jumpa something yang OMG! This is it! This is it! This is my new partner! LOL! May I present to you....


YAKULT SHIROTA STRAIN


Setiap orang setiap hari. Ok ok based on that pack, setiap seorang untuk 5 hari..

9 comments:

Fay said...

kali ni beralih pada minuman kesihatan. ;p

aku boleh la dikatakan sebagai seorg yg loser, sebab aku x pernah lagi minum Yakult ni. kekekeke

Nesa Wazir said...

minum yakult smbil tunggu youtube loading..oh, nikmat :D

ayumiyoshida said...

wehh, jeli kelapa tu sedap la. faveret aku tu tapi susah nak jumpa. haha.

WZulhilmi said...

@ Fay
are u serious!! Try lah rasa dia lagi better dari vitagen.

@Nesa Wazir
in my case minum 5 yakult pun tak habis2 Youtube loading.. T__T

@ ayumiyoshida
kt aku berlambka2 jual.. smua blok ada. mmg psycho gila. LOL!

Yellow LEOpard said...

aku suka dadih.aku suka jeli kelapa. aku suka yakult..haha

yakult tu minum satu paket, 5 botol pon, rase mcm tak cukup...huhu

-Incek Fik- said...

Ehh.. Yakult ni minuman beryoghurt macam Vitagen ker?

Aku jarang minom, tapi kerap tengok iklan dia kat tv hahaa..

"Katakan YA pada kesihatan, katakan YA pada YAA...KULT"~

'Izzati said...

aku pandai wat dadih.. beli mixed dia je pon.. sapa tapandai tatahu la kan..tapi ye jeli kelapa tu not suit my taste .. may b ak prefer air kelapa lagi kutt...lagi fresh maa!

but when it comes to yakult, aku suka vitagen lagi.. huhu ^^

Raji berkata said...

aah dadih lah lagi sedap..
err tapi mahal =.=
yakult pun sama
huhu kenapa semuanya perlukan duit T.T

WZulhilmi said...

@ Yellow LEOpard
haha. sekali sedut dh habis kut..

@-Incek Fik-
yup sama mcm vitagen.. haaa!! mcm tu lah iklan dia! LOL!

@ 'Izzati
jgn cerita pasal buat dadih. ak dh try byk kali tapi tak jadi.. sedih gila..

@ Raji berkata
Yakult murah sebnarnya klu beli secara pukal.. LOL!