Monday, March 28, 2011

Doodle (Kau pun!)

Like seriously sama ada korang perasan ke tak. Doodling dah jadi macam trend sekarang. I thought this thing actually some kind of food. Got it?? Doodle? Dodol!! Lepas tu baru perasan sebenarnya doodle ni adalah special term untuk sejenis art. Senang cerita main lukis2 lah. Mostly doodle2 ni lukisan dia macam versi comel2, mini2, sampaikan korang rasa macam nak renyukkan kertas lukisan gambar tu sebab geram cantik sangat.

Sekarang  ni dah banyak dah blog guna tema ni. Dulu aku perasan ada lah satu dua blog that used doodle to tell their story in their blog post. Sekarang ni dah merata2 dah!! And mostly semuanya cantik2 belaka! Ishh! budak2 ni kan sengaja lah bagi aku ni moral down tiba2.  Rasa macam sungguh tak berbakat diri ini. LOL!

Btw I have some blogger friends that actually used this doodle thing as their blog theme. Eh! Ingat aku tak de kawan blogger ke? Adalah lah weh. Cuma kat realiti je macam antisosial sikit2. Kat alam maya takde lah nak anti2. I am an elite socialist tau tak. *Tiba2*

Tapi aku tak nak lah list kan blog diorang macam itu je kan macam a) blog melati b) blog along c) blog kamsiah. Skema gila kalau buat macam tu. So I've decided nak doodle lah maskot blog diorang. Miahahahuhahuha.*evil laugh*. Setelah bertungkus-lumus men"doodle" selama 100 jam terhasil lah..

Tada!!! 

Dari kiri memperkenalkan Ceroliana. Yang tengah tu Rajifah dan yang kat belah kanan Nesa Wazir
Go check them out! Lepas tu hantar lah komen kata "Saya datang dari blog Starstruck!! Lukisan awak cantik" LOL!

P/s: If only I can colour this thing!! T__T

15 comments:

ayumiyoshida said...

ahahahaha. aku rasa sampai 5 tahun lagi pun ko tak akan jumpa lukan sebegitu kat blog aku. T______________T orang buta seni tangan kejung seruapa aku mmg kesian.

p/s: ko tak mo buat ke? dah ada dah tu bakat sikit2. heheh

Raji berkata said...

weh awat bunny tuh pakai ribbon?
euwww...
hahahah thx2 lukiskn

yea doodle comes from yahoo messenger yg main lukis2 tuh kot..
betul juga tgk yg art theft tu xsngka ramai betul org yg ad doodle =.=

napeace™ said...

Haha yea sekarang ramai yang doodle. I am one of them LOL

Doodle tak kisah pun cantik ke tak. Nama pun doodle. Tapi bila jumpa orang yang doodle lawa gila vavi memang jeles la.. haha

Nesa Wazir said...

haha. comel la!!!!

Tq kerana kerana lukis..100 jam pulak tu :P

Nesa start dodol mendodol ni pon s i raji ngan cero pye pengaruh. virus2!! XD

kata kila said...

ceroliana agak comel jugak

Fay said...

ahahaha bunny rajifah? kelakarnya tengok telinga tersepit dengan ribbon.

doodle mcm tu memang susah la nak jumpa dekat blog aku. macam kata nurul org takde seni, tangan kejung memanjang je. -_-"

WZulhilmi said...

@ayumiyoshida
ak dh lama dh tinggal benda alah ni. so tangan pun dh sejuk kejung nak buat. makan masa pulak tuh..hahaha.

@Raji berkata
Ok apa. nmpak nice sikit. klu tak kosong je kepala tuh.. =P.. Skrg mmg ramai art theft. so berjaga2 lah kpd doodler!

@napeace™
sila lukiskn doodler utk aku satu! Wajib!! LOL!

@Nesa Wazir
mmg 100 jam.. tak campur lagi warna. gamak campur lagi 255 jam.. T__T

@kata kila
comel ek?? dh ko pun suka. mesti cero laaaagi suka!!

@Fay
takpe2 klu tak pandai doodle boleh je buat benda lain. everyone got their own specialty kan.. =)

♥KellY Eun♥ said...

kekekekeke. semua benda pun dikaitkan dgn makanan, hahahaa. awwwww,,,lepas neyh boleh jadi doodler larh (eyh orng yang lukis doodle tuh doodler eyh? wateva laaaa,,kekeke)..awwww, nesa wazir tuh comel,,huhu

cEro said...

ceroliana tu comel laa..
maskot baru cEro kot...
wahahahha..

(aku gelak berguling beb bace entri ni..heheheh)

WZulhilmi said...

@ ♥KellY Eun♥
Kena practice like one year baru leh jadi doodler. Hahaha. Not really good in painting.

@cEro
Hahaha! I already told them that you gonna like it! =P..

hanaahmad said...

haha. comel je cErolina. aku dtg dr blog cErolina. hak3

m i r a f i q a said...

U R AWESOME! -cEro suruh lol ;p

Aujinz said...

Saya datang dari blog Cerolina..

koh koh koh..

cuba wz lukiskan watak feminin blog saya plak..:P

/Dayah/nurul/dayak said...

lawa jugak tgk dodol sptutnya doodle :')

WZulhilmi said...

Ramainya tiba2 dtg komen!!LOL! Thanks for dropping by!!

*adakah ini petanda awal utk suruh aku doodle byk2? Wakakakah..