Tuesday, March 15, 2011

Evil Sunday

Bila sebut Ahad je mesti terbayang korang tengah duduk mengangkang kat rumah/bilik atau pergi berjoli keluar mnghabiskan duit. Yup! yup I know. Sunday means holiday. Duh!! Tapi sebenarnya korang tau tak Sunday ada "evil side" dia yang tersendiri. Aku personally memang kurang gemar Ahad.. Ehem! Selain Isnin (which is tiap2 pagi kena buat mentality positif sambil berkata kuat2 kepada diri sendiri " TODAY'S GONNA BE AN AWESOME DAY!!"/ = =") 

And this are the reasons why :

1) Gigi sakit gila macam nak mati. Tapi suddenly bila ko perasan it's Sunday morning. Perghhh! Mostly semua klinik tutup der! Kalau bukak pun around 11 something. Bila tengok jam baru pukul 7! Sah2 ko mati akibat kekejangan gigi sebelum pukul 11! Bila dah pukul 11 ko tengah nazak2 nak mati akak kaunter kata " Tunggu sekejap ye. Doktor belum sampai lagi" T__T

2) Tengah khusyuk2 buat kerja dekat lappy (ok2 mostly surfing the internet tapi still ada buat assignment time tu jugak) Dan2 lah charger lappy rosak. Like what!!! Dan bila ko dah bersemangat gila nak ganti charger baru dekat PC center, baru ko realize it's Sunday morning. Tahniah2 semua kedai tutup time tu. Dan macam mana sekarang ko nak siapkan assignment yang due datenya esok? Damn!

Ye ye sebenarnya aku nak bagi tau aku tengah hadapi situasi nombor 2. Huh! Ni pun tengah taip kat library ni. Aigooo!! Please share with me your Bad memory with Sunday so that I don't feel alone. Wakakakah. = ="
P/s: "Hurmmm Kami tak jual lah charger untuk Compaq, Acer adalah." Pufff!! And you banner just claim your store as the best in this campus since 2000. &%£%^!$*

10 comments:

star said...

Pasal sakit gigi tuh aku dah pernah kena!GILE SAKIT!!!time tu kul 7 pg cmtu..huwaa...ergh xsanggup aku ingati!
Lagi satu,time duit takde,nak keluar dr tabung haji...(- -")

Fay said...

sunday to me maksudnya kena habiskan semua kerja yg berlambak-lambak. -_-"

coffeesess said...

Saye pown tak sukew hari ahad!!!!!

Nesa Wazir said...

rasenye nesa paling suke hari Jumaat :D
promosi lebey kn. tp kenyataan x seindah janji..ceewah!

Raji berkata said...

yeah dh la byk kedai tutup sunday
nak siapkan paper urusan sume susah owh
grrr

ayumiyoshida said...

sunday maknanya hari malang sebab time tu baru semua benda negative macam homework assgnment nak bertimpa2 jatuh dari langit tak pun bahana bersuka ria hari jumaat. haha.

cEro said...

tapi ko berjaya lepaskan diri dari cabaran tu kan???
bgus bgus..heheheh

-Incek Fik- said...

Hahaa.. Ahad.. ahad..

Memang satu hari yang banyak menguji keimanan dan kesabaran hang~

Tahniah kerana dalam situasi genting dan penuh dengan dugaan psikologi ni, hang masih sempat meng-update entry kat dalam library..

Fuhh... cayalah!

Err.. ada orang usha tak kat dalam library tu?

WZulhilmi said...

@ star
pengalaman itu sungguh memeritkan.. kenapa kluarkan duit kat tabung haji????

@Fay
Haha.. aku ada assignment berlambak klu mlm khamis mmg rasa nk berenti belajo.

@coffeesess
wow boleh rasa kebencian yang mendalam berdasarkan jumlah tanda seru

@Nesa Wazir
aku suka hari Sabtu.. =)

@ Raji berkata
a'ah mcm kedai photostat, printing.. = ="

@ayumiyoshida
Haha.. ni buat party apa hari jumaat!

@cEro
cero komen ko ni mcm pakar motivasi pulak. =P

@-Incek Fik-
x de yg usha sbb time tu foreigner students ramai. diorg pun x phm apa aku tulis. LOL!

star said...

emergency fund aku kt tabung haji...TH mana ade kad,berurusan kt kaunter je..n bank hanya dibuka ofis hour huhu