Wednesday, March 30, 2011

And I Just Forgot One Important Thing....

You know what, beberapa minggu yang lepas bagi siapa2 yang mengikuti perkembangan musik antarabangsa mesti kenal minah ni. Oh! even yang tak ikut pun mesti tau. Semua orang dah sebarkan benda ni merata2 tempat. Like seriously. Kat twitter pun dah trending beberapa hari sampaikan eh muak gila tengok nama dia. 

Introducing

Rebecca Black. *Bunyi Guruh*

Jikalau anda mempunyai daya ketahanan telinga yang kuat. Please do listen her first single 'Friday'

Based on comments daripada dekat youtube pun dah boleh tengok how much people hate her. By the way this video already got 63+++ millions views and still counting. Cool isn't? Yup cool for quantity but not for quality. Sama seperti anda2 semua Ehem! Ehem! masa aku mula2 dengar pun macam Astaga! What is this girl doing!!  is this some sort of parody or something. Tapi bukan. Ia ada realiti. This is the reasons why I used to hate her

1) Friday is not my favourite thing to tweets anymore!
2) Her voice is just like a Katak Puru yang dipicit2 untuk dijadikan umpan. Like seriously boleh pening woh!
3) The lyrics are sooo dumb. Even nak pilih tempat duduk pun nak bagi tau. Like duhh!!!
4) The music video memang murahan gila. Tapi ok lah. What do you expect from $2000 cost video? Yang pasti video ni lagi OK berbanding segelintir video artis2 tempatan. Ehem!
5) Her face expression is sooo stiff sampaikan aku rasa semua part muka dia sama je. Tak kisah lah dari part bangun tido ke sampai pergi parti di malam Jumaat. 

Kalau korang nak tambah pun boleh. Tapi dia peduli apa. Sebab lagu ni dah dikira agak berjaya sebab dah debut nombor 72 dalam billboard 100! And you all know how it is hard even to get number 100 in that chart! Korang mesti agak berapa dia dah untung based on penjualan single dia ni. Just keluar modal 2000 je weh! Lepas tu terus aku pikir yang dia ni guna duit2 ni mesti nak buat party yang lebih meriah dimalam Jumaat  ataupun berbelanja sakan dekat mana2 shopping complex mewah.

And while I'm doing all the prasangka dan caci-cacian. I forget one thing. One thing that I always do believe in myself. That is NEVER EVER JUDGE PEOPLE BY EXTERNAL APPEARANCES. And why I'm saying  that? Sebab sebahagian  keuntungan  hasil daripada "lagu" Friday ni akan disalurkan pada negara Jepun dan sebahagian lagi akan disalurkan dekat sekolah tempat dia belajar. 

*Terdiam seketika*

Even I doesn't donate anything to any Japan Fund. Dan dia pulak akan dermakan hampir separuh keuntungan lagu tu dekat negara Jepun. That prove that she is better than me. While I'm just sitting in front of the laptop saying bad things about her. T___T. So Rebecca Black I'm sorry for all things that I have said. But to be honest you need to stop singing or otherwise my ears will bleed.

8 comments:

Fay said...

"So Rebecca Black I'm sorry for all things that I have said. But to be honest you need to stop singing or otherwise my ear will bleed."

LOL! ;p

walaupun suara dia tak la sehebat mana, tapi niat dia baik tu. boleh jadi artis contoh ni. HAHAHA

ishiko said...

hOOoo....

ayumiyoshida said...

nasib baik aku tak kenal sape rebbeca. tadak la aku nak kutuk dia.

wooww, gila baik. lady gaga harus contohi ni.

dan wooww lagi sekali. masuk billboard giler hebat populariti dia. woo!

Nesa Wazir said...

ow. nesa jenis yg x ikuti perkembangan muzik n hiburan lgsung. never heard of her :P

*kadang2 kwn2 bersembang pasal artis ni dan itu.nesa la org yg ternganga di sebelah 0_0

Raji berkata said...

aku tak percaya dia ni 13 years old o.O
muka matured gila
alhamdulillah bgus niat dia
aku menderma dgn cara click2 jer la T.T
nk derma duit nnti ak tnggu ad duit lebih dlu
huhu

cEro said...

wooaa! mungkinkah lepas ni org akan ubah fikiran buruk kat dia sbb dia derma duit ke jepun?

neeehh!!!
aku ttp tak suka dia bukan sbb perangai dia, sbb dia kayu maca menyanyi..FUN FUN FUN...

WZulhilmi said...

@ Fay
artis ke dia ni?? LOL!

@ ishiko
huuUUuuu

@ayumiyoshida
bad popularity i guess. Baik dia berenti nyanyi lah.. lagi buruk drpd baik.. haisshh.. beh kegugrn rmbut klu dgr byk kali..

@ Nesa Wazir
Now u know me u will know everythi about music.. Hehehehe

@ Raji berkata
tingaktan 1 weh tingkatan 1! kita buat apa time tu?? LOL!

@cEro
she need more exercise.. Lepas ni dia nk kluar album weh! *god help us* T__T

Aujinz said...

versi unplugged dia lagi bernanah telinga aku nak dengo.. muahahahhaha..


ok..