Tuesday, December 11, 2012

December's Craving?


Tak payah nak jeling-jeling. Semua orang ada hak untuk mengidam tahu. Bukan wanita mengandung sahaja. So basically I have sooo much masa terluang to make some kind of list for almost all my craves for this month. Ni baru separuh ni tak termasuk lagi yang tetiba datang macam kau dapat intuition/flashback yang instead nampak future event atau lokasi mayat, kau nampak makanan. = _________=

Jadi apa yang perlu anda buat adalah untuk meneka 6 jenis makanan diatas. Teka! teka! This is just for fun ok. Takde hadiah-hadiah. I know, I know sedihnya blog buat some kind of contest tapi takde hadiah *lari ke sudut bilik, meratap*.

Kalau boleh bagilah tekaan tu se'spesifik' yang boleh. Contah yang nombor 4 tu perisa apa? Kalau setakat sebut nama am je tak mencabar minda ler. Jawapan akan didedahkan (aurat ke jawapan ni boleh pulak main dedah-dedah. kah kah) pada malam ini jam 12 tengah malam. Good luck!

P/s: kalau takde siapa2 jawab memang aku pura-pura buat macam entry ni tak wujud.

~ UPDATE ~

Hai! Seperti yang dijanjikan. Ini adalah jawapan-jawapannya. Tapi sebelum tu izinkan aku berucap sepatah dua kata dulu.

Hoi! Korang makan supplimen apa hah? Jawapan semua hampir betul. Something fishy is going on! I can smell it. Korang guna Google Images eh? Terus terang sajalah. Kemain. Licik betul. Ke skema jawapan dah bocor?.

*kembali tenang*

Baiklah ini lah jawapan-jawapannya. ^-^. Sila semak jawapan masing-masing.

#1 Domino's Pizza Half Pepperoni with Half Mushroom
mostly semua macam blur kata pepperoni saja. Yay!

#2 Udang masak Kicap
Yang ni macam susah sikit. Sebab maybe warna dia macam merah-merah. Semua kata sambal. Tapi ingat! Kalau sambal takde letak cili-cili tu seketul-ketul. Especially cili burung. So udang masak pedas boleh lagi diterima. Tapi bukan sambal. Takde kata rumah aku buat je macam tu. No no no. No udang masak sambal. Tiada kompromi. 

#3 Nugget Tempura Ramly. (Ramly is optional. Yang penting ada tempura)
Hoi! yang jawab Ramly sekali tu kan suspicious gila tahu. KAH KAH.

#4 Ais Krim Baskin Robbins Cookies n Cream dan Mango Tango
I just can't with anyone who get this correct. Kah kah. Tahniah!

#5 Sagun/Sagon
Haaaa. Ni epic sekali. Siapa dapat jawab sah-sah pernah beli dekat kedai.

#6 Mashed Potato.
Semua betul!. Nampak sangat semua kaki KFC. kbai.

Thanks guys for participating dalam teka-teki murahan ini. Kelakar nengok jawapan memasing. Tapi kalau aku Oprah dah lama aku kata semua akan membawa pulang makanan-makanan diatas. Amazing gila kan? Tapi marilah kita berpijak pada bumi yang nyata. So thats it. See you again dalam next teka-teki. (kalau rajin) 

8 comments:

star said...

here goes;
1. Beef pepperoni/extravaganza domino's pizza
2.udang masak kicap
3.nugget tempura Ramly (?)
4.BR cookies n cream and mango tango
5.not sure,cane candy?
6.mashed potato
7. kucing

semangat tak semangat aku XD (or rather,nampak naa xde keje)

cEro said...

1. Domino's pizza dgn topping Beef pepperoni dan yg sebelah tu aku tak tau apa nama dia, nmpak cendawan byk2..
2. Udang masak sambal sos (kot! sbb aku tak makan udang, jd tak tau)
3. Nugget.
4. BR eskrem yg aku tak tau perisa dia..
5. Sagun dlm kertas gulung panjang!
6. Kentang putar!

Dan aku tak rasa semua jawapan aku betul..

Nesa Wazir said...

best jgk ni main teka2:

1. nesa pn pcaye yg itu mmg nmpk mcm pizza domino's. beef/ chicken pepperoni pizza ngan mushroom yg byk. xtau nme ape, xpnh mkn :(

2. udang masak merah ke..atau macam paprik mungkin

3. nugget ayam tempura

4. baskin robbin! xtau perisa apa. oreo ke ape 2 n mango mungkin

5. definitely sagun!

6. mashed potato

kucing :O

Syira Mansor said...

1. pizza domino
2. udang pedas
3. naget tempura
4. aiskrim baskin robbins
5. pom pom serbuk sagu
6. mashed potato

Kiheee said...

wahhh specificnya jawapan. maka aku nak agak tidak yakin disitu since im not a foodies. hihi.

1. pizza hut's peporoni?
2. sambal udang.
3. nugget tempura.
4. BR cookies&cream and mango tango!
5. sagun
6. mashed potatoes


WZ said...

Guys! you can check the answer. dah update.

star said...

ala,no 5 salah!tak terfikir lgsg sagu.aku mkn dlm plestik eskrem tu je,xde kalerful cmtu.

sukala tu org respon kt entri dia =P

WZ said...

mesti lah suka weh. walaupun tak dapat beratus. dpt 5-6 komen pun jadilah. =")