Tuesday, December 4, 2012

Craving Stuff

I hate this craving thingy. Minggu ni mengidam benda lain, minggu depan pulak benda lain. Selagi tak telan benda tu, selagi tu asyik teringat-ingat. Dua minggu lepas mengidam makan pizza maka ikutlah kata hati waktu free pergi makan Pizza Hut. Dua minggu berturut-turut. Puas lidah puas? Tapi lepas dah mentekedarah benda tu tetiba mengidam Pizza Dominos pula. Eh, rasa nak tampar lidah ni. Boleh pulak mengidam jenis macam tu. Based on jenama pulak.

Tapi pagi ni macam dasyat gila, bangun pagi tetiba terus mengidam sagu kelapa. I mean that was random as hell. Kau tak boleh mengidam sesuka hati macam tu ok. Ini adalah penderaan mental! You just can't simply change your craving-ness into one thing to the others. Ughhh!.

Otak: Yes I can. *jeling*

By the way, tau kan sagu kelapa tu apa? The one yang serbuk putih manis-manis selalu letak dalam plastik ais krim. Femes gila masa sekolah dulu dimana ada pelajar yang tiba-tiba jadi part time usahawan bawak benda tu jual secara haram dekat disekolah. Yang palin best kalau makan banyak-banyak kau akan tersedak lepas tu keluar effect habuk putih dari mulut? Yeah! Lepas tu semua dok nak berlawan siapa dapat makan dengan cepat dan pantas tanpa mengeluarkan effect tersebut. Children. = ="

Aku dah cari gambar dia tapi jenuh tak jumpa. Kalau ada pun macam tak lawa dan tak menepati kriteria aku nak tempak ke sini. Yang aku jumpa kuih ni instead. Banyak gila!

On a second thought macam sedap pula kan. Can I have this also? kah kah.
Ke sagu kelapa tu ada nama lain yang aku tak tau? Ke depa ni dari salasilah keluarga yang sama?  Ke sagu kelapa dalam plastik ais krim tu dah ditelan dek zaman? Dan memang dah tak wujud dah disebabkan era globalisasi masa kini lantas resepi dia pun tak jumpa dekat internet? =O

~UPDATE~

Muahahahaha. *gelak malu*

Benda serbuk putih yang dibungkus dalam plastik tu rupa-rupanya nama dia sagun! Hoi! Macam mana boleh lupa. Bila 'Star' tulis nama tu dekat komen terus macam memori datang kembali macam meresap terus!

SAGUN SAGUN SAGUN.

Bila dah Google Image pun banyak gambar keluar. =')

Sumber: Google
I can feel it! I can feel it! Bila sagun tu tersentuh saja lidah dia macam ada satu interaksi haba macam tu plus rasa manis dia. T____T

Dan ya, Ia masih belum lapuk ditelan zaman lagi. Masih wujud!! Kah kah. 

7 comments:

Nesa Wazir said...

Ah, kuih tu. sagu merah nesa pgil. klu mkn slalu tersedak sedak..(die pye kelapa 2)

i'm craving for bubur nasi bandar temerloh..ohohoh..nk blk kg T_T

WZ said...

sagu merah? yg kuih dlm gambar tu ke? klu yg serbuk putih dlm plastik ais krim tu org panggil apa pula?

star said...

sagun.

WZ said...

a'ah sagun!! *nanges* dia tak ditelan zaman rupanya!!

Kiheee said...

dulu kan aku selalu buat benda ni macam dadah. uhuks. rebel rupanya gue dulu-dulu. *angkat collar baju*

WZ said...

*turunkan collar baju*

Semua org anggap benda ni dadah ok. termasuk lah aku. kah kah

cEro said...

Makan sagun, pastu hembus macam naga keluar api...
*badass*