Saturday, February 11, 2012

The True Tea

Kalau orang tanya aku ni #TeamCoffee ke atau #TeamTea, well to be honest;
 
WZ = #TeamTea

Tapi bukan lah aku despise sangat dengan kopi tu. Cuma tak gemar aje. Get it? get it? Cuma rasa dia.. hurmmm I don't know macam 'keras'? If you know what I mean. Tapi penting apa kopi ni especially malam-malam terakhir exam, due date assignments atau bergosip politik dikedai kopi di waktu senggang (ehem! Pakcik-pakcik diluar sana especially).

So masa tengah beli barang-barang untuk restock 'loker makanan' dekat Jusco I have found this :

Product baru dari Boh! (or I've been living in a cave of something produk ni dah lama keluar tapi baru perasan)
Ada macam perisa macam:

Teh perisa Laici dengan Ros

Teh perisa Lemon dengan Buah Mandarin
dan beberapa perisa lagi. Tapi takde lah aku hadap nak tangkap gambar semua perisa kan. Tapi dalam hati ada jugak tergerak nak beli satu kotak especially perisa yang nombor satu tu. Tapi mengenangkan baru je beli Boh jugak tapi perisa ori so better jangan beli dulu. "Bazir Bazir!", bentak hati. LOL!

Korang dah pernah rasa ke? Kalau dah better state your experience dekat comment box sebab kalau tak sedap tak payah lah aku beli. Kah kah kah.

And by the way sebab utama aku lebih suka hirup teh ni ialah selain daripada aroma dia yang wangi serta healty effects untuk badan, ia juga sesuai digunakan selepas perbuatan menganjing/sarcasm. Sebagai contoh:

T (bukan nama sebenar)   : Dia tu harap je bergaya lebih tapi bukan pandai sangat pun. *rolling eyes*

WZ : Ko pun apa kurangnya. Sama je aku tengok *hirup teh*


8 comments:

Anonymous said...

rasa dia mcm minyak wangi. bau kuat. baik beli earl grey.

Fay said...

lychee tea tu bau dia wangi. sambil minum teh kau dapat bau dia punya aroma, memang syok minum. dia ada la rasa sikit2 lychee tu tp x kuat pun. ohh lepastu strawberry tea. sedap gila.

WZ said...

that was i tote. sbb ada ternampk dia ada tulis kandungan 92% tea and 8% perisa. that shouldn't created too strong aroma. but well, thanks for the opinions. =) Definitely gonna grab one soon. ekekek.

wanie said...

dialog last skali tu macam perbualan datin datin ek? kekekekeke

tapi kan, senanye kan, original tea lagi sedak. bila dah campur campur dengan flavour lain ni mcm pening je bau nye?

hidup tea lipton! *tetiba*

-Incek Fik- said...

kalau pi Cameron Highlands.. aku suka beli teh strawberry dengan teh blueberry dia, sedap. aroma pon memikat~


**tapi aku lebih prefer yang original punyer~

zatyy said...

aku minum air horlicks jeh. AHAHA.

Yui Light said...

saya suka teh! saya suka teh!

WZ said...

wanie
datin lash sgt! pftt~~ btw lipton dgn boh aroma dia lain ek?

-Incek Fik-
Banyaknya perisa teh yg kena cuba!! kah kah. tp betul lah yg ori tu mcm ada aroma wangi something mcm tu lain klu bubuh yg perisa.

zatyy
dasar generasi moden!

Yui Light
Sy suka klu awak yg buat teh! Sy suka klu awak yg buat teh! kah kah kah