Monday, February 20, 2012

Day 11 - A Song That You Listen To When You’re Sad

When we talk about sad which is a very 'familiar' topic for me. LOL! Cume ada 2 sahaja result bila dikaitankan dengan sebuah lagu. Either bila dengar sesuatu lagu tu ko akan:

#1 Jadi lebih sedih/depressed

 atau

#2 Lebih semangat nak mengharungi cabaran.

Untuk #1 lagu yang selalu akan jadi pilihan utama selain lagu-lagu will always be The Band Perry 'If I Die Young'. 
 

Walaupun ada satu lawak; knock knock! Who's there? Ifa dayang. Ifa dayang who? Ifa dayang bury me in the satin.... Ok terus tak macam sedih lagu ni. LOL! But put that aside lagu ni memang sedih especially lirik dia. What will you do if you knew you will die young? Sedangakan banyak lagi benda yang belum tercapai.

But for me the Music Video doesn't give the song the justice sebab watak utama dia at the end hidup! LOL! Because for me kalau nak buat lagu tu lebih terkesan, MV pun mesti kena lagi sedih. Baru meleleh nak duduk dalam gelap sehingga ingin menjauhi  masyarakat. Ok janagn tiru aksi ini. Kita seharusnya kena happy tahu!

And for #2 lagu from Japanese band will be my choice. This is my personal fovourite to be honest; Mr Children 'Hanabi'


I rarely listen to this song. Sebab kalau dengar je mesti sobs sobs.. you know what! Hahaha. Terkesan dekat lirik 'Mou Ikkai, Mou Ikkai' which means one more time, one more time.

I love you Mr Children sebab buat lagu ni. =')

10 comments:

star said...

the band perry bukan lady antebellum...
lagu from the inside pun best gk..tiba2

zatyy said...

Btw, mr hanabi's children hanya mengingatkan aku pada muka doc hensem. HAHAHA.

Cant blame me. He's one kind of handsome doc kut..

And as for me, aku rasalah, aku tak da lagu yang aku akan dengar bila aku sedih tapi kalu aku stress, aku akan dengar gemilang- faizal tahir, or Suju's HIT.

It helps.

HAHAHA. Apa yang aku merepek kat sini?

wanie said...

konfius kejap. perempuan yg dalam The Band Perry tu name die Lady Antebellum ke atau ko silap taip kat situ? hee

Fay said...

biasanya kalau sedih aku cuma dengar lagu2 yg rentak dia slow je. humm kebanyakannya lagu FT Island la. hehehe~

Mr.Children Hanabi tu mengingatkan aku pada Yamapi

napeace™ said...

Haha aku suka lawak Ifa Dayang tu. Masa mula2 dulu aku tak paham. Sekarang dengar lagu ni je mesti nak ketawa.

ayumiyoshida said...

hahahaha. aku suka hanabi jugak dan aku pernah depressed sebab drama yamapi tu. well, aku mmg kalau tgk drama selalu je drama kut effect hidup aku nanti kinda withdrawal sindrome. haha. and lagu time sedih? hmm, it has to be you-yesung. sejak lagu tu release sampai la, tu lagu tema time sedih kahkah

WZ said...

hamboi semua dok share lagu2 sedih semua. feeling sekali ek dgn entry nih? lol.

Nesa Wazir said...

klu nesa lagu 'unbreak my heart'..pehh..feeling abis XD

Yui Light said...

Wuwuuuuuu T____T

YOUsoF said...

Aku terus dengar lagu ni lepas tengok diaorang dapat banyak award tak lama haritu.. Memang Ifa dayang sungguh..

Lagu bawah tu aku nak try dengar nanti..