Monday, February 13, 2012

(UPDATE) Crispy Crepes & Sesi Merasa

Tengah sibuk susun barang-barang dalam beg Milo Fuze (sebab hari Sabtu tak de beg plastik plus kakak cashier tak membantu langsung tolong susun sama tapi dia pulak tak sabar nak scan barang next customer pulak. Gelojoh betul. Lepas tu ko pun panik terus tak nak bagi barang bercampur sekali dengan orang punya jadi at the end ko main sumbat mana yang sempat janji cepat berambus!) tiba-tiba datang lah mamat sorang ni duduk sebelah. 

And I was like "Apa kebendanya itu dekat tangan dia!" sambil tangan susun-susun barang dalam beg. Tak de  lah nampak sangat ko perati dia kan? LOL! Lepas tu tengok untuk kali kedua konon-konon nak confirmkan betul ke apa benda dekat tangan dia tu.  Sah! Memang sah!!

Itu adalah makanan! Unknown but some kind of interesting food to be honest.

Mula-mula ingat nak tanya je. "Eh ko beli kat mana benda ni?" Tapi macam biasa kalau dah malu menguasai diri, memang semua tak jadi. Maka bertawaf lah satu JJ cari kedai jual benda alah tu. Yes indeed dengan tangan dua belah penuh plastik semua. Desperate much? kah kah.

And finally disudut hujung sekali berhampiran dengan tandas (o.O)

Tada!!

Crispy Crepes

Sumber: Google
Nota Penulis: Bukan lah aku jumpa benda ni tiba-tiba di tengah jalan. Maksud aku, jumpa kedai dia lah. Disebabkan takde gambar kedai tu aku letak lah gambar benda tu terus? Faham? Ok back to the story.

So macam ni lah rupa dia, sejibik! Tapi budak tu punya ada potongan pisang. Should I buy it? OF COURSE LAH!! Sudah tahu bertanya pula. Stay tuned for official photos from me. Eksaited nya nak kunyah benda ni oi! And pelis jangan mahal sangat.

{UPDATE}

Disebabakan ada masa terluang sikit-sikit maka teruslah bergegas ke JJ semula nak rasa benda alah ni. Sembangat tak sembangat weh! Kah kah kah. Tapi sebelum tu Fay dah comment kata harga dia pasti tidak akan menggembirakan hati sangat. So terus buat mental preparation kata "WZ jangan terkejut kalau harga dia RM5 keatas. Beli je. kalau tak sedap banned benda ini buat selama-lamanya"

Bila dah sampai, harga dia range between RM3 - RM7. Fuh! lega sikit, ingatkan 100 hinggit sekeping!!! Kah kah and yes terus order perisa Banana Chocolate (tak terus order actually. Hampir 5 minit berdiri depan stall tu semata nak pilih perisa sahaja. I'm bad at this thing) Dan ka ching ka ching ka ching *bunyi alatan dapur berlaga* terhasil lah~~~

Indah khabar dari rupa. Dalam menu siap terkeluar-keluar isi dia. In reality? Pftt~
Tapi bila gigitan pertama dia, 'krupp krupp krupp kruup'. Ranggup gila habag hang! And surprisingly rasa dia sedap juga! Tak sangka pisang boleh berduet bersama dengan cokelat menghasilkan rasa yang awesomeness. 

Pandangan 35 darjah.
 
Conclusion:

Rasa : Lulus
Harga : Not really

RM4.50 untuk sebiji pisang emas kecik dengan satu sapuan cokelat? Tidak begitu berbaloi. Better beli apam balik 4 seringgit then ko bubuh cokelat dan pisang sendiri.

9 comments:

Fay said...

aku berharap kau tak kecewa dengan harganya. tapi benda ni sedap.

star said...

LOL ingt nk buat skandal mamat tu nk ayat ko ROFL

WZ said...

ko ckp seolah2 harga dia RM5 keatas. =S

WZ said...

star
Kah kah! oi gossip je manjang!

-Incek Fik- said...

wahh! lama dah tak singgah blog hang~!! rindu la hiew hiew :)

hahaaa.. dekat hujung kedai berhampiran tandas baru kau jumpa crispy crepes ni ekk.. walau apa pon, aku setia menunggu komen pakar merasa yang arif dari tuntas lidah hang..


selamat mencuba! :)

Fay said...

yg aku beli harga dia MEMAG RM5 KE ATAS! =.=" oh baru aku teringt ada dua kedai. yg 1st kedai aku beli harga dalam range tu la, yg kedai kedua harga dia errr dekat RM10. T.T kedai kedua tu katanya dtg dari jepun? OTL

Fay said...

baru teringat, yg harganya dekat RM10 tu SHIMINO CREPE. dalamnya ada jem blueberry beserta krim dgn taburan kacang. T_____T aku buat lempeng sendiri taruk benda2 tu lg jimat rasanya.

WZ said...

Fiqrie
ak dh mencubanya nya pun =).. hahaha

fay
ak bet mesti dia punya inti lagi banyak kan? takpe lah klu filling dia mewah tp rege mahal sikit. ni klu sikit rege mahal. flop!

Yui Light said...

nak...nak nak jugak!!!