Saturday, February 25, 2012

More About Lana Del Rey (Edisi Repackage)

*Entry ni mungkin akan mengantuk for some non-music lover dan mungkin akan menjejaskan traffic blog untuk hari ni walaupun yang sedia ada pun tak tinggi mana tambah lagi ni lagi corot. But I just don't care anymore. 

Remembered this entry? >> Lana Cerita itu bukan berakhir disitu sahaja. Ada banyak benda lagi nak cakap. So Chapter 2!

Well, Surprisingly, aku bukan download lagu 'Video Games' sahaja. Tapi the whole album! To add more amik yang Deluxe version. Kemain betul! And after like spending like 1+ hour listening to all the songs, adalah beberapa lah lagu yang boleh masuk dekat kepala. To be honest album dia macam slow gila macam versi Adele tapi ko slowkan beat dia kepada 2 kali ganda. Kroggh kroghhh! Mostly peminat pop/electropop mesti macam tak boleh tahan (like me). But I survived! lol. So give this album like 5/10.

Terkejut dapat 5/10.


 But still I love her mainly because:

Gunting bibir! Menonjol betul. Ke saja buat macam tu? Kah kah.

1. Voice : Dia macam jenis Soulful lepas tu macam boleh berubah-ubah sesuka hati. And I was like. Hey! mustahil sekejap besar sekejap nyaring sekejap halus. Variety betul.
2. Music Style : Which nowadays most every artist tengah dok gila nk tamabh 'Dubstep'! Instead Lana pulak guna music daripada era  50an. Bila dengar lagu-lagu dia mostly macam minda terbayang filem-filem hitam putih, kabur-kabur macam zaman dulu.
3. Songs : Lirik dia gramatis. Well executed. For example:

But you fit me bettER than my favourite sweatER.
-Blue Jeans

Tengok huruf yang aku besarkan tu? Dia macam sama sebutan dia kan? Er..  er.. er... Tapi still bagi maksud yang logik lah. Tambah lagi satu markah. And her album "Born To Die" O.o (No you don't! You born to inspire people. ok) consist 12 songs (Standard Edition) and 15 songs (Deluxe Edition). And among my favs are:

- Video Games
- Off to the Races
- Blue Jeans
- Summertimes Sadness
- Lucky Ones

And my most favourite kalau pergi Jusco beli barang-barang untuk restock makanan kalau pasang lagu ni satu in repeat mode takpe lah.


And for those who cares:


Dan normal lah kalau nak tengok live performance pulak kan?


One word. Ok, Two words; Aku Terkejut!

Macam mana eh? Kenapa? Kenapa live jadi macam nih? LOL. Ok maybe dia nervous tu yang jadi macam tu. Mohon semua jangan kritik lebih ok. Kah kah. Bias much? Tapi tengok performance lain ok je dia nyanyi. Ni yang macam slack sikit, Tapi tapi? Kenapa rasa nak download video ni walaupun suara dia macam tu? Misterinya~~



7 comments:

man yusoef said...

1st!!! oh nilah Lana yang kau duk bebel kat twitter tu eh? aci tak aku komen camni jek..kbai

Fay said...

BIAS detected!! kekeke~

ayumiyoshida said...

aku rasa dia realized sesuatu. dunia hanya sementara sebab u born to die. hahahaha

ayumiyoshida said...

*sebab tu born to die.

Yui Light said...

Kalau betul2 menghayati boleh menangis dengar lagu-lagu dia ni. fuhhh

WZ said...

LANA DEL REY FTW!! kbai.

star said...

Harry!!!