Tuesday, September 6, 2011

Pet Can Not

About few a days ago aku ada terbaca satu berita pasal Petknode ni dekat Twitter. Sebab dia dok trending. Mula-mula tak amik tahu sangat benda ni. Entah-entah fan clubs artis mana ntah baru tubuh. Then after several tweets from various people baru tahu yang Petknode (entah macam mana nak sebutnya. Pet K Not ke?) rupa-rupanya tempat jagaan kucing yang kena serbu sebab service diorang sucks gila!

More details, korang boleh baca dekat blog yang aku jumpa ni. Ada gambar dengan video sekali. >> Click HERE and HERE

Tengah gambar pun sedih gila. Lagi-lagi yang gambar mak kucing dengan anak kucing yang mati sekali tu. Sah-sah ler terabai. Aku rasa kan kucing yang hidup dekat lorong-lorong belakang kedai tu lagi sihat  walafiat kalau nak dibandingkan dengan kucing-kucing yang hantar kat sini. Plus, apa yang aku baca kalau nak hantar kucing kat sini bayar mahal lah jugak. Tapi last-last indah khabar dari rupa. Bayar mahal-mahal tapi servis tak sama apa yang dijanjikan. Dah lah menipu lepas tu mendera binatang. Nice one!

So this is a lesson for all cats owner out there. Siasat betul-betul satu tempat penjagaan tu sampai puasa hati. Selidik apa patut. Nampak tak kena aje terus tanya siasat balik. Dalam kes ni orang Pet K Not ni tak kasik customer masuk tempat kucing-kucing ni konon sempit lah apa lah. Padahal nak sorok tempat macam kandang pecah. Atau pun satu lagi cara harung bawak sekali kucing balik kampung. Habis cerita.

Yang ni takde main kurung-kurung. Biar lepas. Almaklum ler laman luas. hahaha
Lepas aku dah tengok gambar 2 mamat owner Pet what ever ni mula lah aku pikir bukan-bukan. Kang aku meroyan kat sini tak nampak profesionalnya kang. Last-last dosa kering kan dapat. So beware Mr. Pendera Kucing. You have become most wanted man for cats lover.

For more detail about the cats > http://www.myanimalcare.org/

5 comments:

ayumiyoshida said...

dulu masa aku bela kucing, tiap kali balik kampung mesti angkut sekali. sonok betul beliau melepak lepak dalam kete jenjalan. kalau gi jenjalan pun kadang bawak. sayang punya pasal takut org kidnap. haha

'Izzati said...

Walaupun aku tak suka kucing tapi bila tgk kucing kena pukul/dera mcm tu.. terus ak rasa nak sekeh je orang tu.. geram!

Nesa Wazir said...

nesa geram sgt!!! ape la ade org mcm 2..xde tggungjwb..hishh!!

YuiLight said...

Meow :'(

WZulhilmi said...

This human really need some wake up call! pentingkan diri sendiri!