Thursday, September 15, 2011

Day 7 - A Song That No One Would Expect You To Love

Hello, Hello. Bertemu lagi kita dalam esaimen ketujuh. Jenuh lah 5 bulan baru separuh nak siap. Ada lagi tujuh hari woi! So I'm calculting maybe around Christmas ni baru habis 14 Song Day Challenge nih kut. Wah gila lama. Kalau peram jus anggur dah boleh jadi wine! LOL.

So this time around aku nak tunjuk antara salah satu lagu yang kalau aku pasang/nyanyi memang sah ler semua terkejut besoo! I mean my surrounding lah. Sebab for your information peratusan aku dengar lagu luar lagi tinggi daripada lagu local. Ok senang. 98% - Non Malay 2% - Malay. Bukan lah sombong tak ingat asal usul ke hapa tak dengar lagu tempatan cuma entah lah. Everyone got their own preference kan? Macam contoh pakcik pemandu bas Uni aku ni suka benooo pasang  radio lagu Hindustan/Tamil walaupun aku rasa dia tu melayu. But I respect his music taste walaupun dalam hati idak ler gemo (gemar) sangat. 

In my case that song are :

Sebelum Cahaya - Letto


Pernah sekali karok lagu ni dan ini antara respon yang telah diterima.

1. Ko biar betul!!! *mata terbuntang*

2. Tebiat apa? 

3. Wow! WZ hapal lagu Melayu. *muka kagum*

Hoi! Takde lah sampai aku banned lagu melayu terus. Lagu sedap aku suka ler tak kira bahasa apa pun. Grrrr. Tak payah ler terkejut sangat.

10 comments:

wanie said...

double u zee karok di tempat awam? this is hamagadd! :O


jom karok nyanyi lagu m daud kilau? hihi

WZulhilmi said...

@ wanie
karok dekat dlm bilik karoke ler. tebiat apa nk karok dekat public. lol

ishiko said...

hahha betul..

kalo tetiba layan lagu melayu selain yuna, semua membe nganga mulut kat saya

Umie Artoqiemie said...

wow.. kau bia beno karok lagu tu..

tejut gegurl..

YOUsoF said...

Kalau aku 50-50 la... Tapi kalau karok 9% melayu yang lebih lagu omputih la.. ;D




Berapa kali je aku pernah rosakkan lagu mantap Letto tu..

-Incek Fik- said...

Lagu melayu enjit-enjit semut yang didendangkan oleh Hantu Kak Limah tu ko tak gemo ekk?

Fay said...

haritu aku nyanyi sensorang lagu melayu dalam bilik, lepastu housemate aku masuk diorang buat muka terkejut macam tak percaya

"Nana dengar lagu melayu? Sejak bila dengar lagu Melayu?"


ciss. ini malaysia mestila aku pernah dengar lagu Melayu. Bukan Afrika memang rare la nak dngar lagu melayu kat sana. haihhh

dan aku setuju dengan kau. aku dengar je lagu apapun asal sedap dekat telinga aku. ;p

ayumiyoshida said...

ahaha, sebelum cahaya. jiwang jugak anda ni. ekekeke. weh kara kuar lagu baru ke?

YuiLight said...

Hoyeah hoyeah! Aku pon suka lagu tu :D

WZulhilmi said...

@ ishiko
*nganga sekali* kah kah

@ Umie Artoqiemie
= ="

@ YOUsoF
nyanyi sikit! ekekek

@ -Incek Fik-
idok ler aku gemoooo, =P

@ Fay
tu lah tu lah. kita semua telah didiskriminasikan.

@ YuiLight
nyanyi sikit! *tekan butang record*