Tuesday, September 13, 2011

I Need A Bibik. ASAP!

Ya ya ya. Guess what? I officially called as a full time student after 4 months of break. I wish I wish I can extend 1 more month of holiday pelis! Dasar pemalas sungguh lah.

Sampai-sampai je kolej (asrama) berlari tengok bilik (padahal nak sambung tido balik). Sekali ada carpet weh. Tak pernah-pernah seumur hidup sabagai seorang student yang bergantung pada PT semata-mata dapat sebijik bilik fully carpeted dari hujung bilik ke hujung bilik. *sujud syukur*. Dan jugak ada wifi yang berfungsi. Ya wifi sahaja tidak mencukupi ya disini. Kalau setakat full bar tapi nak log in pun tak boleh. Baik tak payah. *teringat sem lepas*. 

And yes mari kita lihat keadaan suasana di bilik pada hari pertama.

Highlite disini ialah KARPET BIRU. See tengok bersih gila.  Bilik siapakah ini yang begitu bersih ini sampaikan rasa macam nak geguling secara berirama.
 
One Word : Coziness.  Tau tak cadar ini sangat lawa. *angkat bakul sendiri*

See! Bukan lah nak riak ke hapa. Tapi kalau nak hidup secara sihat bilik pun mestilah bersih. Yelah bila bersih penyakit pun takut nak datang. Betul tak? Eh eh ni bukan nak riak ke hapa. Just nasihat untuk diri sendiri sahaja. Tak bermaksud nak tuju kat sesiapa. 

That it for now. Busy nih weh banyak 'keje' nak buat.  


*Dibahagian Sudut Bilik Yang Lain*



12 comments:

Umie Artoqiemie said...

banyak gila barang kau. untung la dapat bilik full carpet.. mesti pembersih budak yang duduk situ dulu..

wanie said...

ko duk sorang ke?? fuiyoooo. bestnyaaaa hidupp! #antisosial


kikikiki :P

YOUsoF said...

Waah selesa lah kau dapat bilik berkarpet.. Bertuah badan.

Kena rajin sapu jugak, habuk senang lekat..



*sampai hati anda mengatakan aku mat sabu.. hahah

adwafarahin said...

smlm bru setel kemas brng..*pengsan!

'Izzati said...

carpet nanti kalau basah, lembab susah aa. Aku pernah kasi tumpah ink sem lepas.. hancus. HAHAHA.

p.s: lawa cadar.. matching wooh dengan carpet.

SyazwanSarawak said...

selamat kembali menjadi pelajar >_<


1st time singgah

Run Away♥ said...

/salam kenal..dan slmt hari raya...;d

YuiLight said...

Mata ku tertumpu di sudut bilik yang lain. Kotak byk giler...lol xD

-Incek Fik- said...

Pergh! Siap ada hamparan karpet lagik. Memang terbaek arr!!

Weh, hang dudok sorang ker?

Kalau camtu, memang best la nak apdet blog hahahaa.. takda orang nak nyibuk duduk tepi usha apa yang kita tulis kehkehkehh...

*cadar belang tu, memang hensem rupanya.

WZulhilmi said...

ye ye ye. mmg duduk sorang. senang cerita mostly satu wings ni budak kelas. LOL!

Terima kasih kerana memuji cadar sy. kah kah kah.

p/s: #antisosialis =(

Aujinz said...

itu semua ilusi maya jer.. keh keh keh

ayumiyoshida said...

weh kapet banyak habuk yg tidak di lihat oleh mata bogel. boleh mengundang asthma. haha. buang capet itu.