Tuesday, September 27, 2011

Namakan Bunga Ini

There really nothing interesting happened today except replaying Adele's interviews for about 3 hundred million time. By the way aku rasa sekarang ni Malaysia macam musim bunga lah. Sebab mostly bila tengok dekat padang especially kawasan yang terbiar sikit ada banyak bunga-bunga liar berkembangan. I mean yang kecik-kecik one lah. Not that kind of exotic punya.

Padang dekat sini best gila sebab aku rasa pak cik pemotong rumput cuti umrah ke hapa memang penuh lah kemuncup satu padang dan sebagai agen pembiakan yang berpotensi they will likely most stick at me. And since then I have started a new hobby. Perisi kemuncup dekat seluar track mahupun jeans di petang hari.

But I managed to captured this one beautiful(?) picture


Siapa-siapa tau apa nama bunga ni? Budak landskap mesti tau punya. Jawab! Jawab!

P/s: Random gila entry. I should changed this blog title to WZ : RandomStruck.

10 comments:

yui92 said...

ini namanya bunga bakung..

englishnya lilly

=p=p=p

*betul ke salah?*

Kiheee said...

aku rasa lily tapi jenis apa tak tahu. Lily kan banyak type.. teehee tapi aku kenai ramai bdk landscape nanti aku tanya. HAKHAK.

Umie Artoqiemie said...

orkidlaaa.. haha.. sukahati aku je teka.

ayumiyoshida said...

bunga ni simple tapi cantik tapi dia pahit kalau tersengajapatahkan batang dia nak petik bunga tu haha

YuiLight said...

Adele's laugh mmg hahahahha xD

Err...err...serius aku taktaw bunga ape tu @.@"

-Incek Fik- said...

Aku taw apa nama bunga ni!

Nama saintifik dia adalah:

" kalauakuteka namabungani kaunakbagiaku hadiahapa? "




*Amacam?

Rasa kagum tak?

WZulhilmi said...

Skrg baru ak tahu!! thank guys! bunga lilly aka bunga bakung. =)

yg teka orkid tu sah2 le buta bunga. =P.

yg nk minta hadiah tu "ALAMAT KO TAK BAGI LAGI FREEBIES DULU TAK TUNTUT2 WEH! grrrr'

mohammad said...

salam ziarah

YOUsoF said...

Aku nyaris ingat nama bunga ni, tapi malangnya akku tak dapat ingat..


Rasanya mak aku ada jenis bunga ni.

TK said...

kalau tak silap, ini Spider Lily (Lycoris sp.)