Monday, September 26, 2011

Adele Gelak = A Full Vanilla Cream Frap

So last Sunday while tweeting and do some work (multitasking duhh) someone who is Abam Panda (you know who he is) tweeted a funny video links. Well, disebabkan aku boleh handle dalam at least 2-3 jenis pekerjaan dalam satu masa so I clicked that link. Lame excuse 

And you know what? After that I laughed like a mad people macam esok tiada lagi. 


And even replay it for about 5-6 times. Then decided to download it (of course in low quality. Nak save bandwidth) Plus to make it worse I even changed the video format into mp3 file then transfer it to my iPod. Lepas tu gelak sensorang dalam bas masa nak pergi kelas. Loser sungguh lah budak ni! Tapi sekarang sah-sah lah dah jemu nak mamps sebab tengok banyak-banyak kali.

Well that is not the main focus in this entry. Apa yang nak cerita kat sini sebenarnya aku tak pernah tahu pun yang Adele ni sebenarnya jenis gelak gila-gila punya orang. Well based on her music style pun I never guess it. Jenis-jenis Soul dengan Blues. Even dalam MV dia yang Rolling In The Deep (search sendiri dekat Youtube malas nak tempek kat sini) suasana dia macam gelap-gelap, some kind of weird man menari dalam tepung dan sampai ke sudah Adele tak bangun-bangun dari kerusi dia. Just all of that makes me think that maybe she is some kind of person yang serious, bermuka kelat 24/7, tak anggap senyum tu sebagai sedekah, suka merengus.. Ok-ok dah lebih.

But the truth is she is not kind of person like that. Even in one of her interviews (the real one lah) she claimed that she is a sarcastic person. Woi sama lah kita Adele!! *Imaginary High -5 dengan Adele* Hahaha.

So one lesson I learned for today. Don't judge a singer by its music style. Tak semestinya kalau lagu dia jenis pop dia jenis yang galak in real life dan tak semestinya kalau nyanyi lagu Soul and Blues dia jenis yang membosankan in real life. Sama jugak kalau kita nampak orang tu muka memang serius gila tak semestinya dia sombong dan angkuh!! *batuk* *batuk*

5 comments:

YuiLight said...

Serius LOL! ahahahahhahaha! XD Adele rawk \m/

Kiheee said...

Awesome. I like her. Oh wei aku mungkin ikut jejak langkah ko masukkan dia dalam ipod aku. HAHA.

Umie Artoqiemie said...

sumpah video tu klako.. kami selalu play video time class design dulu ahhaha..

YuiLight said...

Ye saye wanek...hahahaha aiceh...napew lempang2 nie...napew mallew nak masuk..mai lah joinnnnn~~~~! ahahahaha! XD

ayumiyoshida said...

haha part yang paling best dah buat aku gelak sakan bukan la video tu tapi "Woi sama lah kita Adele!! *Imaginary High -5 dengan Adele* Hahaha." aku pun tak tau nape sbb terbayang kau dengan dia high five kut hahah