Saturday, November 26, 2011

Mata Satu

Just received this buah tangan from my classmate. 


Dari Turkey weh! Turkey! hahaha. Aku plan nak gantung keychain ni dekat pendrive. Jadi senang pendrive tak cicir. Oh tetiba teringat pendrive yang dulu letak keychain crystal dari Myanmar boleh tercicir pegi mana ntah. tsk tsk tsk. Selain tu motif yang lain ialah bila nak mintak file dari sesiapa ke mesti ada yang tanya "Eh? Peliknya keychain ni. Beli dekat mana ni?" "Owh, Ni dari TURKEY sebenarnya". *sambil buat muka riak*. 

Sebenarnya bila first time tengok benda ni terus terlintas dekat minda. "The All Seeing Eye!!! THIS IS ILLUMINATI STUFF!!" *panicking* kah kah kah. Epic fail!

Actually simbol ni tanda "bringing you a good luck" dekat Turkey. Memang common dekat sana. So tak payah nak paranoid sangat boleh? LOL!

Bila letak selonggok macam ni macam ada yang memerhati pulak rasanya.
Bila mention pasal Turkey what is the first thing yang terlintas dekat fikiran korang. Me? To be honest aku cakap dekat budak-budak ni. "Dekat sana aman ke?" T_____T

11 comments:

Rtp Farra Arisha said...

anything from the friend haruslah kita menerima dan menghargai walau apapun ia..hehe.
gotta travel to turkey one fine day :D

Saiazuan said...

hmm 1st thing in my mind also about dajal ble tgk simbol mata ni! but when it comes from turkey, should means something more..

fay said...

wah nice. cantik. aku pun terfikir pasal ILLUMINATI bila tengok simbol mata tu. haha! XD

Aujinz said...

Ini Iluminati nie.. kah kah kah.. :D

Nesa Wazir said...

simbol mate satu ni nesa kne tgur mse buat logo ari 2. mne nesa tau ==

YOUsoF said...

Mata satu, seronok bila dapt percuma satu.. ;D


Nampak lagi cantik bila dilonggok macam tu kan..

man yusoef said...

kunci kereta aku ada keychain London sampai 2. See, aku dah pergi London 2 kali ok! KO ade?? HAHAHAH

WZ said...

@ Rtp Farra Arisha
Yup! couldn't agreed more.

@Saiazuan
I already state the true meaning there. =)

@ fay
Habislah kita HABISLAH!! lol

@ Aujinz
tau tak siapa yg ada simbol ni ahli illuminati. hehehe *evil smirk*

@Nesa Wazir
one eye means nothing actually. cuma org dok exaggerated kat tu simbol jahat ke hapa. tp in other culture ia maybe maksud lain.

@ YOUsoF
Itu adalah taktik marketing! jgn terpedaya. lol

@ man yusoef
PFFTTTTT~~~~~

Liyana Aziz said...

x terfikir pasal2 apa masa first time tengok, cuma cakap, wow, kreatippp! dari turkey tu...

untung la, dari myanmar la, turkey la... ehehehehehh... untung badan

Yui Light said...

Mata satu?

ZAKU!!!!

Gundam mata satu. Terlintas difikiran ku....LOL!

Turkey is a nice place. Aku tgk gambar kwn aku yg melancong pegi sana...pergh pergh!

ayumiyoshida said...

gila scary bila tengokkk benda berlonggok banyak. rasa nak baling baling pun ada. sadis