Sunday, November 13, 2011

5 Random Things #10

Sebelum mulakan point pertama sila berikan tepukan gemuruh untuk diri saya (sopan) sebab dah berjaya publish sebanyak 10 entry yang berunsur kerawakan!!! *clap clap*


Ok fine! Let just start the randomness.

#1 Boleh ucapkan selamat datang kepada WZ versi ketagih JDrama. 2-3 minggu ni banyak betul time marathon drama-drama Jepun. Waktu makan yang biasanya 10 minit terus jadi sejam sebab nak habiskan satu episode kan. Ni lah bahananya kalau dah dapat update external hard disk. = =" Setakat ni dah 2 drama sempat khatam tengok. Whis are :

Bloody Monday Season 1 & 2

Galileo


Nak habiskan dia punyalah sampai tertidur-tidur dibuatnya. But both drama are recommended to watch. To be honest lah kan aku prefer JDrama dari Korean drama. My excuse, Jdrama ni tak meleret sebab mostly episode dia between 9-12 episode. Haaa jadi cepat lah habis nak tengok. Tapi sekarang dah habis semua stok drama dah. So mana nak dapat lagi? Hahaha, mysoju.com adalah jawapannya. Tengok secara online. Tapi itu pun kalau internet laju lah. Next stop maybe Boss? or Code Blue 2? Ke korang ada suggestion drama-drama yang best lain.

#2 Perasan tak perasan tak lately ni aku tak balas pun komen korang dekat bawah. Bukan sombong ke apa cuma aku macam eh takde moodnya nak taip semua. Malas nak sugar coated kata busy lah hapa. Straight to the point terus. Tapi aku baca dengan kyusuk tau tak! I really appreciated it. Tapi jangan risau lepas ni aku balas komeng-komeng tu balik lah ye. 

Tapi aku nak tanya lah kalau dapat komen macam ni;

" Bestnya!" @ "Wah!"

 Korang nak balas apa? I really don't have any idea.

#3

See Katy! Siapa kata kalau takde adegan seks dalam satu-satu MV tu dia jadi tak best? This one proves it. Ok-ok lah aku dah spam link vidoe ni kat twitter sampai semua dah muak kan. Tapi aku nak tepek jugak. 

Quiz time!! Ok mari teka umur katy time ni. My guess is between 65-70. Hahaha btw rambut tu tak boleh lebat lagi ke tua-tua ni? oh lupa Yun Nam Haircare.   

#4 Teringinnya nak buat Vlog. Tapi takde courage nak buat satu. Hahaha. Biar lah blog ni popular dulu baru aku buat satu. Which is not gonna happened. =P

#5  Woi!! What is this!?


Sabar, sabar. Masanya akan tiba.

10 comments:

ayumiyoshida said...

haha. dulu pun aku macam kau. pernah sick dgn kdrama masa mula2 kenal jdorama. lama2 aku rasa kdrama jdorama even taiwanise masing ada kelemahan kekurangan n akhirnya jadila aku yg sekarang. sume aku tgk maka masa aku banyak terhabis dekat marathon asian drama to be exact JKTHK drama which is not good. (sebab ayah kau akan claim asal balik cuti itu je yg dia hadap which is aku balas dgn is better dari kawan kawan aku yang keluar naik motor peluk pinggang bf. wahkahkah anak pandai menjawab)

jdorama suggestion: mr.brain. iryu s1,2,3. boss pun best.code blue pun ok. liar game s1,2 n final stage! wajib tengok sebab dia main dengan minda. pergi carik cepat! haha

myra yusreena said...

#3 suke lagu tuuu..suke2!! tapi xpaham..kenape dorang gado ek?? haha :p

wanie said...

wow! entri rawak yg sangat menarik. keep it up!



kahkahkahkah! :P

Fay said...

lepas buat kiraan kalori bagai entry lepas, akhir entry ni ada gambar burger besar double pulak tu sebijik. hahaha!

star said...

Laa...awat xhabaq awal2,aku ade byk kot collection jdrama...
Nobuta wo produce,kurosagi,trick s1,2,3 (cite ni ade part yg lmbt sgt,tp kalo dh lepas episod tu die jd menarik) my boss my hero,unubore deka dll

-->excited tetibe bc entri nih LOL

WZ said...

@ ayumiyoshida
wah!! byknya suggestion. now i'm excited. Oh I wish kita satu un sbb snang nk sedut cerita dkt ko. =(

@ myra yusreena
diorg gaduh for me mcm biasa couple mesti ada bad day. sedangkn lidah lagi tergigit inikan rumahtangga. eh?

@ wanie
ni lah cth komen utk point 2. haha

@ Fay
yes ini adalah product baru kepci. mesti cuba!! lOl

@ star
T__________T. ko pos external ko boleh? ke burn cd utk ak. kah kah kah. desperate much?

star said...

sedangkan lidah lg tergigit hahaha cm pelik lk bc...
bole2!bg address skg!hehe caj cd n pos ko tanggung bole?

Kiheee said...

yeap boss best, code blue pon best, iryu memang aku suka.. bloody monday 2> bloody monday 1.. liar game aku tengok yang special je.. kurosagi pun best!

kehkehkeh.. tapi skarang aku tak faham kenapa ak dah tak tgk jdrama.. kdrama pon aku tgk kat tv je.. hurmm mereka dah kehilangan taring, may be? atau tenet yang lembab..

tgk running man weii running man!

btw, cuba la tgok H.I.T kalau kau minat genre siasat2 ni.. aku suka tgk sbb pembunuh tu saiko.. dan memang berjaya takutkan aku! slalunya aku tak takut tgk cite mcm ni tapi H.I.T berjaya! ini K-drama..

gambaq last tu.. kalori weii.. jaga-jaga.. ahahha

Yui Light said...

Aku pun lebih prefer jdrama. Kehkehkeh..

aku tak nampak pun ko spam TL dgn lagu tu? lalalalalalaaaa...sbb aku tak on kot...bahahhaha =p

Buat vlog! buat vlog! hhahahhaha!

Time aku keje KFC dulukan, kitorang dikira beruntung sbb dapat free sample menu baru. Kitorang dpt makan before menu tu kena launch, Ohsem tak? bahahahahhah! XD

WZ said...

@ star
ak risau klu postage dia mahal. =(

@ Kiheee
ramainya dh BOss etc.. ak je yg ketinggaln baru nk tgk. eee. apsal ko duduk jauh sgt. senang je ak mintak cerita.

@ Yui Light
ak ada sepam tau. tp time tu ko tgk obses dgn fairy tail. mana nk nmpk. XD