Thursday, December 1, 2011

M&M (Miah & Motor)


Sampai sekarang Miah tak pandai-pandai MENUNGGANG motorsikal sampaikan ada kes dia terlanggar POKOK bunga raya Auntie Bella (Jiran Sebelah) sampaikan KAKI terperosok masuk dekat dalam tayar motor. Tapi akhirnya selepas cubaan kelima Miah berjaya mendapat lesen motor sendiri. Ini kerana:

1) Abang Miah bosan dengan kegagalan Miah lalu meletakkan Koleksi PINGGAN seramik kesayangan Emak di dalam raga motor secara senyap-senyap dan Miah hanya terperasan Pinggan-Pinggan tersebut semasa ujian menaiki titi. \(o.o)/

2) To be honest sebenarnya Koleksi PINGGAN Seramik emak >>> Nyawa Miah sendiri. T___T.  

3) Emak mengetahui perbuatan abang lalu bergegas ke tempat ujian dan menjerit-jerit dari tepi sambil mengugut Miah sambil melalukan GUNTING di lehernya berkali-kali.

4) Ugutan Emak + Kes Kaki Terperosok = Lesen P

5) Abang Miah di ‘ban’ dari mendekati Koleksi Pinggan Emak.

*****************************************************************************************************************

Tak payah lah nak bersimpang-siur lapik kata tulis "Ehem sebenarnya dah 2 hari saya fikir cerita nih. Harap korang suka lah ye. Hihihi". Lempang kang! Let's straight to the point. Korang pergi blog ni,

>>> SINI

Then cari komen aku sejibik macam cerita dekat atas. (Paling obvious sekali! Sebab spacing macam esok tak de lagi.) Then klik LIKE. Then you can pat yourself for making a good deeds for today. Congratulations!!!

p/s: So contest yang memerlukan bilangan like yang banyak, really WZ ko nak join? Really? T____T
-cubaan terakhir untuk survive di akhir semester.

7 comments:

Yui Light said...

Dah like...bahahhahahaa xD

fay said...

tragis cerita ni. haha! btw, aku dh like.


semoga berjaya survive di akhir semester. *untuk diri sendiri jugak*

Kiheee said...

Ak pon dah like.. kalau menang, jangan lupakan aku yang menganggur ni. eh?

fay said...

ye betul kiheee. jgn lupakan aku yg sedang sedaya upaya bertahan di hujung semester. -.-"

WZ said...

Arigato minna-san!! tak sangak betei ada yang nk tolong votekan. =')

star said...

vote for WZ!!!wah3 mentang2 pru13 dh dkt LOL

ayumiyoshida said...

fuhh nasib contest belum tutup. share la barang seirnggit dua dengan haku ye kalau menang kahkah