Sunday, June 12, 2011

Sate

So last night, we all decided nak makan benda lain selain daripada makanan berunsur nasi goreng ataupun mee/bihun/soto/lontong dan seumpannya. And we got ourself a plate full of sate! Restoran tepi jalan yang namanya ehem! pardon me aku lupa nak check, ni special sikit. Which is semua menu dia based on sate. So jangan pandai2 order benda lain2 kalau tak nak pandangan hina.

Sekarang meh2 aku introduce sikit apa sate yg telah di order.


#1 Sate Kambing
Sekali makan tak mau lagi. Hahaha. Bukan apa dia macam liat2 sikit so memang tak kena dengan selera aku. By the way lemak dia memang banyak woo. 

#2 Perut
I never touch this! 

#3 Sate Daging
Ni pun macam liat2 sikit. Kalau mana yang minat daging tuh maybe suka lah. Kalau aku prefer suruh dia rebus  sejam lagi sampai lembut.


#4 Sate Ayam
All time feveret. Which is semua orang tak kira usia akan pilih benda nih. Tak perlu berkias2. Rasa dia sedap lagi dengan kuah dia. Maigod! boleh dihirup begitu sahaja!

Warning : Pemakai gigi palsu sila berhati2 dengan hidangan #1, #2 dan #3.

Tada! There you'll have it! The complete set of sate which is sangat mengenyangkan malam anda. Dan dia jugak ada serve nasi impit. Which is another awesome dish eat together with kuah sate.  

Jemput makan semua!! #sarkastik

5 comments:

Raji and Yeen said...

Kau mmg nk kne sepuk letak satey kt snih.. Hahaha
Ak pun xminat sgt satey kmbing owh, msti dging der still berbau kn? @@

ayumiyoshida said...

sate! fav aku! tapi aku aku kureng sate ayam! macam makan ayam goreng kunyit biasa je. sate daging yang best! haha. sate perut pun best woohh!

'Izzati said...

aku suka wei perut..tapi xpenah pekena sate perut lagi.. sbb ak slalu layan sup perut je.. kekekek

Nesa Wazir said...

dekat ngan umh nesa ade jual sate,sdp btul satenye. lg2 kuah kcg die.nyum nyum. nesa prefer sate ayam je :D

WZulhilmi said...

@ Raji and Yeen
kat sana tak de sate ke? #sarkastik. hahaha. ak rasa ari tu x de bau cuma dia liat beno!

@ ayumiyoshida
org kata klu makn perut selera org tua *tetiba*

@ 'Izzati
Sup perut? aku rasa mcm jijik ikit tgk perut yg mcm berkedut2 rupanya itu. hahaha

@ Nesa Wazir
yeah! sate ayam utk genarai muda! Muahahaha.