Tuesday, June 14, 2011

Day 2 - A Song That Makes You Sad

Well hello esaimen kedua. So kali ni what song that will make me sad? Sebenarnya banyak. Tapi again dia nak satu sahaja ya. SATU! Maka tak perlu lah nak rajin2 nak state lagu kedua ke ketiga ke hapa. So this time around lagu yang aku akan pilih is by far is the most evah (ever) depressed song that I've been listen to. Like seriously!.

Macam ada satu hari ni which is the most awesome day. Memang time buat assignment pun dalam happy mood (this is rare ok). Sambil2 tu dengar radio. Lepas tu semua lagu ko ikut nyanyi sekali. Tiba2 DJ pasang lagu ni pulak. Tiba2 kan automatik rasa nak tutup lampu lepas tu merangkak dekat sudut bilik. Then duduk sambil berpeluk tubuh mengenang semua perkara2 negatif yang pernah dilalui dalam hidup ini. So bermula lah upacara state pre'meroyan' disitu ya. 

Paling senang cerita perasan dia sama macam happiness ko kena sedut dementor dalam cerita harry potter tu.

Macam ni lah. Tapi boleh elak kalau korang tau sihir Patronum.
Lagu yang dimaksudkan itu ialah.

CHRISTINA PERRI - JAR OF HEARTS


Lagu ni sebenarnya macam " Hoi! Ko siapa hah! Dah lah mainkan hati aku. Aku tak akan terima ko kembali. Berambus!" Memang sesuai untuk siapa2 yang patah hati. Tapi bagi aku more to like penyedut happiness. Hahaha 

8 comments:

Raji and Yeen said...

ak yg dengar pun tbe2 rasa malas nk blogwalking lak hahaha
kau mmg lah dementor

ak igtkan ni lagu avril lavigne owh suara dh nk sama lak tuh o.O

wanie said...

okayyy sokong dgn lagu ni! lagu sedihhhh!! :( lagu time aku frust menonggeng hari tuuu. kalo boleh nk suruh laki tu dgr lagu ni. nk die tahu prasaan aku. grrr.


eh trlepas emosi kt sini pulak..hehe

napeace™ said...

Haha lawak ah ayat kau. Aku dengar lagu ni macam lagu hantu pun ada.

Nesa Wazir said...

nesa pon suke lagu ni. slalu karoke dlm bilik mandi. feeling abes :D

Fay said...

oh dah buat challenge jugak. :D

ayumiyoshida said...

tadi aku rasa macam dah komen tapi tak termasuk ek. heh.

apatah tadi aku nak cakap.

hah. aku nak cakap, intro tak bley blah dramatic giler sampai dengan dementor bagai muncul. ini boleh jadi screen writer ni. kehkeh. btw, first time ni aku dgr lagu ni. hehe

Star said...

Siapa yg dah pecahkan hati kau nih?
hahaha gosip2...
lagu2 sedih aku biasanya terdiri dari lagu2 LP
btw,ni pn 1st time gk aku dengar,cam ayumiyoshida-san

WZulhilmi said...

@ Raji and Yeen
hahaha. mls nk blogwalking terus. sengal.

@ wanie
ni lagu tema ko lah ni. haha

@ napeace™
ni lagu emo so agak depressed. tapi klu dgr byk kali sedap juga. =)

@ Nesa Wazir
boleh bygkn bergema bilik mandi. lol

@ Fay
ni bukan challenge tapi esaimen. hahah

@ ayumiyoshida
amboi srakastik apa. haha

@Star
hah! nk gosheep lah tu. grr. lol.