Wednesday, June 15, 2011

Day 3 - A Song That Reminds You of Somewhere

Baru masuk esaimen ketiga dah rasa macam "banyak lagi ke nak kena buat?" lol. Nasib baik lah tak amik yang 30 days challenge mau hari2 terbit perasaan gusar dihati nak cari lagu yang sesuai for each day. Ok for today dia nak satu lagu yang mengingatkan aku pada sesuatu tempat. Sebenarnya banyak (tak habis2 banyak). Tapi aku pilih yang mana terlintas dekat kepala dulu ar. 

So this song memang kalau dengar memang automatik akan teringat dekat bandaray Kuala Lumpur. Lebih spesifiknya 'Rombongan ke Kuala Lumpur". HA HA HA.

PADI - MENANTI SEBUAH JAWABAN

Pelik tak pelik tak pemilihan lagu aku? Lagu punya lah jiwang siap tunggu "jawaban2" lagi, so apa kaitannya dengan "Rombongan ke KL"? Ada wahai my readers. Ada cerita sebenarnya. Pada suatu pagi yang stressful, my Chemistry teacher tiba2 announced " Boys and Girls! We gonna go to KL! Hooray!" Ok, ok tak de lah segedik macam tu. Tapi lebih kurang lah.

So sebagai pelajar luar bandar. It is a dream come true kalau ko dapat pergi ke Kuala Lumpur! One life time achievement! Dan secara kebetulan pulak masa tu kalau aku balik je dari sekolah mesti dekat TV3 pasang lagu ni. Almaklum lah nak promosi filem Ungu Violet ke hapa ntah. Sebab lagu ni yang OST (original soundtrack) untuk moovie ni.

So sepanjang tempoh 3-4 weeks sebelum nak pergi ke sana. Lagu ni mesti terpasang tiap2 petang. So again memang mudah melekat lah kat kepala. Tambah2 lagi masa naik bas on the way ke KL radio pulak pasang lagu ni (masa tu dengar Walkman ye bukan MP3 macam sekarang). Maka secara rasminya jadilah lagu tema untuk "Rombongan WZ ke Kuala Lumpur!" LOL!

7 comments:

wanie said...

okayy lagu ni kannn ade memori jugak dgn akuuuu. hihi time aku mcm merajuk, exbf nyanyi lagu ni kt aku sbb time tu radio tgh psg lagu ni.


aaaa aku nak dgr semula lagu ni! :D

WZulhilmi said...

@ wanie
amboi, memori kemain! hahaha

ayumiyoshida said...

hahaha. tengok! kan aku dah kata, kau ni memang dramatik. haha. nak pergi rombongan pun siap ada lagu cipta kenangan gaya ost gitu. terbayang bayang, kau naik bas lepas tu bunyi lagu tu sambil2 kau tgk luar melayan perasaan ala-ala macam dalam drama. hahaha :PP

'Izzati said...

terbaekk la ko ada memori plak pergi rombongan kan.. aku? apa yang ak ingat depa pasang cerita ju-on dalam bas.. siot betoi..

WZulhilmi said...

@ ayumiyoshida
lebih kurang lah mcm ko kata tu. wakakakah. eh dramatik tu idak ler.

@'Izzati
ni mesti vcd pakcik bus tu sendiri kan. mana yang ada je lah dia pasg. time tu ada pulak ju on. amik ko. haha

Nesa Wazir said...

hehe..best jg lagu ni..lgu M2M mirror2 buat nesa igt kat kete kancil mak yg lama..sbb mak slalu psg lagu 2 dulu dlm kete 2:P

Raji and Yeen said...

ni lagu indonesia kan?
mmg la jdi jawaban