Thursday, June 16, 2011

Mooovie Time : Pirates of The Caribbean 4 , Kung Fu Panda 2 & X-Men First Class

This is not a review. Just personal opinion.

Ambik ko! Sekali 3 aku bagi. Sebab senang cerita. Tak payah nak buat siri2 bagai. Jimat masa, jimat tenaga.

#1 Pirates Of The Caribbean 4 : On Strangers Tides


  • While watching this mooovie, it's bothering me "Apsal aircond sejo beno nih." Even pakai sweater pun still boleh terasa senyuknya. 
  • Semenjak Keira Knightly dengan Orlando Bloom takde macam dah kurang sikit cerita dia. Walaupun Captain Jack Sparrow try his best to make you laugh.
  • Jalan cerita still boleh difahami walaupun tak tengok siri ketiga or even lewat setengah jam masuk ke panggung. Ehem! 
  • Penelope dalam cerita ni still maintain lawa walaupun masuk hutan banat. Hurmmm.
Rating : 3.5/5

#2 Kung Fu Panda 2 : The Kaboom of Doom


  • The battle was epic especially the intro part. 
  • Impressed dengan panda debab sbb fighting skill dia makin meningkat. Not like the previous one just mengharapkan perut semata. 
  • I still don't believe that : Tigress (Angelina Jolie), Monkey (Jackie Chan), Viper (Lucy Liu) and Kambing Tua (Michelle Yeoh). Holla big name there! 
  • The graphic was uh-ma-zing (Go for 3D!)
Rating : 4.3/5  

#3 X-Men : The First Class


  • Must watch kepada siapa2 yang follow siri ni. Akan paham why Professor X jadi lumpuh and why Magneto got his helmet.
  • Wolverine cameo dalam ni macam sengal. lol
  • I will choose for Magneto team.
  • Storyline macam slow sikit. But still ok for me. 
Rating : 3.9/5

Anything to add?

9 comments:

ayumiyoshida said...

3.5 je pirate. bunyi macam tak best je. nasib tak tengok. haha

panda tu aku dgr mcm tak best sbb tu aku malas nak gi tgk masa kengkawan ajak. gaya macam best je ko rate tu. haha

Nesa Wazir said...

wow. for real? kambing tua 2 michelle yeoh rupenye. dan tigress cik angelina..bru tau.yup..skill panda mmg mningkat ;D

Raji and Yeen said...

ad link donload tak? LOL

khairunnisa ♥ said...

pirate : 2.3 / 3
xmen : 2.5 / 3
kungfu panda : not yet. mlm ni tgk :P

ishiko said...

wahh.. ni muvie marathon ke hape..

WZulhilmi said...

@ayumiyoshida
kung fu panda lagi box office drpd pirate. that's prove cerita tu lagi best =)

@ Nesa Wazir
tgk lah mesti ada no 3 nanti.hahaha

@ Raji and Yeen
ak x reti nk download muvie lah. lagu je reti. muahahaha. tahu lah interneat SANA laju!!

@ khairunnisa ♥
ni mesti kaki mooovie. sah! haha

@ ishiko
lebih kurang lar. =)

Raji and Yeen said...

weh manade..
kt sni wayang bhse jepung T.T
mne la nak feeling tgk wayang cmtuh

cEro said...

satu2nya wayang di atas yg aku tgk ialah x-men..

ntah laa, kebelakangan solo ni, aku kurg berkaki wayang..hahaha

WZulhilmi said...

@ Raji and Yeen
lah. biar betul lah kat sana tak tayang moovie obersea.

@ cEro
SOLO??? EHEM!!!