Wednesday, November 3, 2010

Mimpi.... Ada Artis Weh Dalam Dia!!

It's been a while since aku mimpi pasal celebrity2! YA! Dah lama gila!! Yang last sekali aku ingat masa tu sekolah rendah. Tak ke lama tu!!. Mimpi2 yang lain pasal jumpa hantu ke, terserempak ular ke :S, aku cerita lain kali lah ye. Fokus.. fokus tang mimpi jenis ni.

Sejak beberapa tahun ni memang aku jarang mimpi. Maybe sebab bangun terus lupa ke apa. Aku pun tak tau. Tapi kalau macam tu adakah ini semua petanda tak baik ni!. Adakah ada 'dark forces'  dimana makanan kegemaran dia adalah dengan menyedut mimpi yang indah2 dan lastly akan mempengaruhi aku untuk join team dia dalam menghapuskan semua manusia di dunia?? Habis lah korang semua. Sedut! Sedut! Bwahahaha!!  - -"



Owh! lupa pulak. Nak tau tak apa yang aku mimpi pasal apa time sekolah rendah dulu?? Memang macam bangang kalu ingat balik! Adui!! Yang tak boleh blahnya boleh ingat lagi sampai sekarang. Dilarang gelak bila aku cerita ye. Aku mimpi aku duduk dekat atas bumbung rumah. Dekat LONDON!! Korang jangan ingat aku main duduk dekat atas bumbung zink dekat Malaysia pulak. Celah lubang mana ko nak panjat bumbung tu? Guna tangga kayu??  (LOL!) Macam mana aku tau dekat London pun aku tak tau. Tapi yang pastinya dekat bumbung tu ada serombong asap ye. Cewah!!

Time tu pulak malam. Lepas tu tak boleh blah lagi bersalji pulak!! - -". Tipikal mimpi seorang kanak2. Payah beno lah nk describe nya. Aku tunjuk gambar lah senang.

Macam rumah tu lah weh!! Tapi time tu waktu malam!! 
So apa yang aku buat atas tu ek? Mana celebrity yang aku gembar gembur kan sejak dari tadi?? Sabo.. sabo.. nak cerita lah ni. Time tu aku tengah duduk. Bukan seorang!! Tapi berenam!!! Siapa lah lagi 5 tu agaknya ye??? Ni dah bagi klu dah ni. Cepat2 give me answers!!! Tak payah.. Meh aku bagi jawapan terus.

5 orang lagi tu sebenarnya ialah....... JANGAN GELAK!!


Spice Girls - -"
Ni gambo abad bila ntah ni. Btw aku kenal Victoria Posh aje. - -"


WTH!!! Sampai sekarang aku tak paham apasal diorang ni pulak tiba2 masuk mimpi aku nih?? Adui!! Ye. ye time aku tu dulu Spice Girls memang meletup2. Tapi waktu tu mana lah dengar lagu2 ni. Main aci kejar aje. Nak menambahkan unsur tak boleh blahnya lagi. Aku dengan minah2 Spice ni sama2 duduk atas bumbung tu sambil nyanyi lagu............. "Merry Christmas"

Again.... WTH!!!! Apa semua ini!! Nasib baik tak de Santa Claus nyanyi sekali. - -". Kang jadi team koir.

Dan semalam mimpi pasal celebrity muncul kembali. Ya!! This time dengan artis lain pulak. Dengan siapa? Dengan siapa?? Dengan...

Sunny (SNSD) ^ ^

Minah dari Korea pulak. - -". Hah! Ni takde makna nya aku nak nyanyi lagu perayaan Korea apa pulak bagai. Tapi aku still ingat lagi aku punya dialog dengan dia..

Me     : Hey!! I know you!
Sunny : (Muka berseri2)
Me     : But I don't remember your name.
Sunny : (Muka masam)
Me     : Hah!! Now I remember! You name is Sunny right!
Sunny : (Muka lega)... << Apsal ko tak cakap2!! Buat mimik muka aje!

Lepas tu2 tak boleh blah. Aku nyanyi lagu "Happy Birthday" untuk dia. Dia join nyanyi sekali pulak lepas tu. Romantiknya!!! - -".. Apsal mimpi celebrity je mesti ada part nyanyi2??

And then kitorang keluar sama2 dari rumah pergi dekat meja tolong kanak2 buat origami. LMAO!!!! Dan baru aku perasan kitaorang time tu dikelilingi oleh camera. Konon2 dalam rancangan realiti TV lah ni. - -"". 

Then bila aku sedar baru aku perasan. "Bukan ke nama dia TaeYon??? Bukan ke Sunny tu nama ahli member yang lain??".  SUDAH!!

10 comments:

aYaz said...

ko mimpi artis,
buat entri pun memalam dah..
aishh...

lea said...

mimpi mimpi....

cEro said...

hahhaa, sgt berkurun aku tak mimpi artis...
selalu mimpi aku mesti pelik dan takleh nk ingat...

ish, kalo nk mimpi artis, aku nk pilih sape ek??
Fauziah Nawi, maybe?? (neeehh!!!)

ayumiyoshida said...

hahaha!

aku baru je nak tulis besar besar
"ini taeyeon bukan sunny"

ni banyak sangat tengok mv hoot ke sampai mimpi. hahaha.

Kancilbiru said...

tidur tak basuh kaki la ni...ekeke...sib baik mimpi artis yang cun cun...hihihi

star said...

Christmas???hahaha ni mesti tpengaruh sgt dgn cite2 omputih...aku kecik2 slalu mimpi hantu,dah besar ni,kalo aku mimpi,mesti pastu aku xingt benda tu mimpi@realiti hahaha..
btw;bmimpi tu bagus,tunjukkan otak kite bfikir,kan ade kajian tunjuk ingatan org yg bmimpi ni lg kuat dr yg tak...so keep on dreamin!

WZulhilmi said...

@aYaz
Hihihi...

@lea
ni lea dalam watak Glee tu ke??

@cEro
siapa fauziah nawi tu cero?? jap2 gooogle~~~~~~ OMGeee!! ko minat.. ehem ehem.. orag yang lebih berumur ke?? MIahahaha

@ ayumiyoshida
Tu lah pasal.. bila dh bgn rasa pelik.. nama dia taeyon kan?? tapo apsal dia happy je bila kau sebut nama sunny kat dia??

@Kancilbiru
nasib baik cun.. klu mimpi wan maimunah or norlia ghani.. manangis!!

@ star
ya ke!! so aku kena banyak mimpi2 nih.. LOL! Ko mesti mimpi scofield kan.. MUahahaha

honeybeeanjell said...

ade pulak sunny?! haha. tapi yang masuk mimpi tu yg tak bole blah. i pun nak mimpi lee minho! XP

F.I.C.K.R.Y said...

Aku perhati jer dari dulu ko punyer entry...

Apa yang dapat aku simpulkan ialah :















































Ko punyer knowledge pasai artis memang hiperbola tingginyer. Tak kire arr artis omputeh mahu pon Korea, ko memang advance dalam bab² nama nie...

Serius rasa terpegun aku. Kalo hang tanyer aku, haram weyh nak tahu nama² selebriti ni...

Hakhakhakkk...





WZulhilmi said...

@honeybeeanjell
tu lah pasal. nama di alaiin tapi jadi lain. Pleik tapi benar.. - -"

@F.I.C.K.R.Y
pjg beno spacing nya!! LOL!.. Dh nama Starstruck.. so agak terlebih lah info2 pasal benda2 yg ko sebut tu. LOL!