Friday, November 12, 2010

Kisah Budak Hodoh.

Pada zaman dahulu kala, ada seorang budak hodoh. Dia bukan sahaja hodoh malah langsung tidak mempunyai apa2 jawatan yang penting semasa disekolah. Akibat daripada faktor2 ini lah yang menyebabkan dia menjadi kurang popular disekolah. Owh! Bukan kurang popular tetapi langsung TIDAK popular.

Selalunya dia hanya akan membeli makanan seperti keropok lekor atau pisang goreng dan makan senyap2 di dalam kelas walaupun dia tahu bahawa pelajar tidak dibenarkan berada di dalam kelas semasa waktu rehat.  Dia juga gemar kekedai koperasi untuk membeli air kotak. Perisa kegemarannya pada waktu itu ialah susu coklat!

Selain itu dia juga gemar meminjam buku di perpustakaan seperti buku Siri Salma ataupun Kisah2 Dogeng dari Nepal, Tibet, Indonesi, Myanmar dan lain2. Buktinya? Secara amnya seorang pelajar mempunyai sekeping kad perpustakaan bernilai 50 sen tapi dia mempunyai 3 keping!!

Ingin mengenali budak hodoh ini? Mudah sahaja. Dia mmpunyai ciri2 seperti berikut :
  • Menyisir rambut ke tepi seperti gaya 80an (tiada unsur spike mahupun style belah tengah yang amat popular pada waktu tersebut)
  • Tidak memakai tali pinggang. Baginya belt is troublesome 
  • Kurus. Urat di tangan jelas kelihatan
  • Tidak pandai bergambar. Kebanyakkan gambar2nya boleh dikategorikan sebagai "Disastrous" 


Can You Spot The 'Budak Hodoh'?

P/s : Form 3A1

Is he still the same person until he is in Form 5???

To be continued... (Ada lagi ke??)

10 comments:

Siti Mashitah Saidin said...

sapa?? huhuhu

star said...

Hahaha why all of the sudden???LOL keropok lekor,besnye huhu mkn dlm klas tu mmgla,malas nak cr port kt luar...OMG siri Salma,dongeng2 tuh,minat gk baca!
Ni skola rendah ke menengah ni?Kalo skola rendah ko kn popular,high school xtaula...

Fay said...

Jenuh nak mencari. Mungkin power spec aku dah naik.

Dan aku rasa tade pun yang hodoh?

Mungkin sebab tu tak jumpa. HAHAHAHA

F.I.C.K.R.Y said...

Wahhh!!!!!!!

Terhibur aku baca entry ko ni..

Serius kelakar! Memang tak sah kalo baca entry hang tak tersembur air liur nak tergelak~

Tak sangka hang ni jenis spesies ulat buku macam aku dulu kecik² heheheee....

Weyhh!!!

secara jujurnya aku tak dapat nak cam arr muke ko kat pic tu?!!!

Tolong! Tolong!

Somebody can help me find this handsome guy?

star said...

@F.I.C.K.R.Y
HINT: row last hehe

ps: WZ leh delete komen ni kalo rs obvious sgt jwpn lol

WZulhilmi said...

@ Siti Mashitah Saidin
Siapa siapa?? LOL!...

@ star
sekolah menengah ni.. feveret aku mkn keropok lekor aje waktu rehat.. haha.. sempat lagi b g tips ye.. hahaha

@ Fay
Try again!! hahaha.. ada sorang yg hodoh kt situ.. skema pun ada sikit2. LOL!

@ F.I.C.K.R.Y
Ko mmg tak cam muka kau sbb aku jarang tunjuk muka.. so carii lah sampai lebam.. btw si star gedok tu dh bagi clue dah. LOL!

Encik Tikus said...

kah kah aku cuba cari

cEro said...

terlalu detail, adakah org yg diceritakan ialah...










zzz...tido!

WZulhilmi said...

@Encik Tikus
suka ye ko encik tikus.. gud luck!! Klu berjaya jumpa lah.. =P

@cEro
Pang!!!! sori2 tertampo pulak.. dh bangun dah?? NOW SAMBUNG CARI BALIK!!

cracked bunny said...

kenapa aku click gambar nampak kucing? ko ni jelmaan semula keeee? ;p