Wednesday, February 6, 2013

WZ The Builder

Semalam, semasa sesi membeli belah di Tesco my family decided to buy me a present. Hahaha. 

Jang~~!!



A DIY (Do It Yourself) Bookshelf!! I'm soo excited! Finally, finally! Semua buku-buka aku ada ruang mereka tersendiri. Tidak merempat dekat meja atau ditempat lain sehingga ada yang terkorban digigit anai-anai. Dah lah buku feveret yang terkorban. *baling bunga ros putih dibelakang rumah*

Jadi dah nama pun DIY atau dalam BMnya BSS (Buat Sorang-Sorang), maka kena lah memerah keringat sikit untuk dapatkan hasil produk terakhirnya. I'm up for the challenge!



Jadi mana-mana skill menukang semasa matapelajaran Kemahiran Hidup disekolah cuba dulu direvivedkan balik (Pengalaman masa buat projek kotak kunci. lol). Got myself a screwdriver and logic sense. Pusing punya pusing, cabut punya cabut. Then voila~~

A complete set of not cacat bookshelf!!


Sebenarnya takde lah susah mana pun. Mudah saja. Kalau bagi tahap kesukaran. Nilai 1 untuk mudah manakala Nilai 5 untuk sukar. Aku bagi 1 lah. Memang easy peasy. Jadi sekarang apa lagi, susunlah harta khazanah semua.

Flawless!
Tapi dah nak penuh. Aku agak kalau next shopping spree mesti dah tak muat dah. So, I'm thinking of having a second shelf. YES! YES! I want to have a mini library. *obsess* 

5 comments:

Iji said...

Hehehe. Aku pun nak mini library. Kalau boleh nnt nak ada satu bilik buat jadi library. Huahauahua. Sembangat pulak.

cinderella besar sikit je said...

Hebat... Kalau buku2 aku mang tak cukup ni... Belum masuk buku kuliah lagi~

WZ said...

Iji
ak tgk rak kau lagi besar dari ak. dasar ratu buku betul. rasa nak bakar sbb dengki. kah kah,

cinderella besar sikit je
buku kuliah tak kira lah wei!

star said...

terngiang2 lagu Bob the builder time baca tajuk XD
alang2 buat built in cabinetla utk buku2 tu =P mintak kt papa kekeke

cEro said...

Kat rumah aku ada banyak benda ni...
Mak aku tindan buat tmpat letak langsir n sarung kusyen..
Aku sendiri, tak ada tempat letak buku...
Maka, bersepahlah komik yg aku beli di bawah katil..heheheh