Tuesday, November 13, 2012

3 Word 3 Stories [#2]

Beberapa bulan lepas, rasanya bukan beberapa dah tapi 7 bulan yang lepas(!) aku ada buat satu entry ala-ala game. You can check the entry by clicking here (If you interested enough)

Siapa-siapa yang ingat tu baguslah. Ternampak lah bukti bahawa you guys really following this blog. Ah! terharu. I never expected this blog to be read by someone in a first place, never! Especially by strangers. Sebelum aku mula syok sendiri bagi ucapan penghargaan baik kita mulakan sahaja game ni.

Macam biasa I'll be used this website as my reference (sini)  which it will randomly generate a couple random words for me. But this time around aku buat 3 sahaja lah. Buat 5 macam banyak sangat buat masa sekarang. So daripada 3 perkataan tu akan ada lah cerita-cerita nya based on my pengalaman ke apa.



Kyaaa~! macam nak tulis bibliography sendiri pulak rasanya.

#1 Heifer

Heifer = A young female cow that has not borne as calf  




That was random! Haha. Perkataan tu pun first time dengar. Lepas tu aku pun macam blur nak cerita pasal apa since lembu yang dah matang tu pun aku takde nak cerita apa-apa. Inikan pula nak cerita pasal anak lembu. Hah! Cerita pasal lembu satu benda aje terlintas dekat kepala ni. Daging lembu korban. Yes! Tau tak daging-daging lembu korban tak boleh kasi ke haiwan untuk dimakan contoh macam kitty cat? Kengkadang kesian juga dekat kucing depa dok mengiau-ngiau suruh bagi sikit. Tapi mana boleh kan? Dah daging korban! Haishh. Tu lah dilema yang sering dihadapi semasa kecil dulu. LOL! Sekarang beli ajelah friskies dikedai habis cerita. 

 #2 Murderer

Perkataan tak boleh nak bagi lagi serius lagi ka? = ="

Let me think, selain menonton excessive episodes of CSI and Criminal Minds, aku tak pernah jumpa pembunuh lagi-lagi in real life. Idakler aku kata aku nak jumpa sorang kan? Mintak simpang! Tapi pernah lah jumpa mayat terapung dekat tasik kolam terbiar sebelah asrama dulu masa study dekat KL. Takde lah jumpa macam 'Eh! mayat!'. I mean time tu balik kelas dalam bas lepas tu orang dok kerumun dekat kolam, then macam biasa dah naluri manusia mestilah kau pun nak kepochi nak tahu apa benda kan?. Last-last nampak benda terapung. Dengan posisi badan meniarap mayat dengan kulit pucat gila tu terapung-apung atas air. T___________________T

Dengar kata tu mayat pekerja buruh asing. Tapi sampai sekarang tak tau pasal apa dia mati. And I never intended to know the reason he died also. Eh? Murderer jadi cerita mayat?

#3 Quotation 

Kalau korang jenis kaki Tuider (Twitter) mesti biasa betul dengan quote ni. Siap ada account special dengan quote sekali. kalau mana yang suka boleh lah follow. Tapi aku tengok trend sekarang orang asyik suka betul re-tweet/post quote sewenang-wenangnya. Tau lah nak impressed orang baca. Tapi quote tu bagi aku kalau setakat nak buat macam tu baik tak payah lah. Quote ni gunanya nak bagi lekat ke hati lepas tu kita apply in real life. Bukan sekadar main quote-quote aje. Lepas 2-3 hari dah lupa.

Senang cerita contoh lah contoh macam hari ni si A tweet/post;

Don't judge a book by it's cover

Lepas tu 3-4 hari kemudian tweet/post "Eh! Ada si polan si polan duduk sebelah aku, mesti busuk gila!". Aik? Bukan 2-3 lepas kau kata don't judge a book by it's cover ke?  

Source: Stated above
Konklusinya janganlah asyik meng-quote sewenang-wenangnya.

Ah! that's it for now. Better do some notes for next week exam!  

3 comments:

Kiheee said...

Nampak perkataan murderer tu terus aku bersemangat baca! hahahhaah. -.-''

kbai. yang tu je ittew nak komen.

p.s: ko x nak buat karangan imiginasi ke kat sini? buat latihan creative writings, may be? :P

WZ said...

ak nak buat! tp mcm biasa lah WZ ni dia suka pikir mcm2 sampai terbantut hasrat nk buat. T_T

Yui Light said...

Tahu tak Dexter? Sekarang dah sampai season 7. Best kot...aku rekomen. Hahahaar