Monday, November 26, 2012

BBW Dah Dekat! Get Yourself Ready

If you an avid reader like me, korang mesti dah tahu setiap tahun wajib ada satu event yang besar dimana buku-buku dijual dengan harga yang murah gila! Yup, I'm talking about Big Bad Wolf (BBW) here. Bagi yang tak tahu (bukan kaki buku lettew), ini bukan event dimana serigala-serigala jadian dilepaskan lalu memakan kanak-kanak sebagai breakfast, ataupun aktiviti pemujaan ahli-ahli baru untuk secret society. Walaupun nama dia agak ganas, it is actually a nice good event.

Tahun lepas aku ada 'up'kan entry pasal ni. Around October I guess, tapi sayangnya tak dapat nak pergi. Mungkin tak cukup budget? I don't know. Tapi... tahun ni, selepas setahun menanti. Ia datang kembali. In December actually. Let me just spill out the details first.

Klik untuk tumbesaran berganda
So, we only have around one week and a half left. Ah! sekarang ni bukan waktu gaji masuk ke? Well, korang mesti tahu apa yang perlu dibuat. Simpan lah uang secukupnya untuk pembelian secara pukal. Kalau aku? Aku akan budget around RM200 atau lebih? Hahaha. = =". Tapi disebabkan aku masih lagi seorang pelajar yang hanya bergantung kepada duit pinjaman semata-mata, nampaknya aku kena buang satu kosong dekat belakang budget tu. Bukan RM20 ok. pfttt~ Tak berbaloi. I mean budget dalam nilai puluh bukan ratus. Unlike some of you guys, at least I need to survive until at the end of this year. Sobs sobs.

Aku ni bercakap pung pang pung pang macam betul-betul nak pergi. To be honest still around 60-40. 60 nak pergi, 40 tak pergi. I know!! I should go right? Tapi.. tapi.. ughhh. Forget it.

Lets talk about something else, ok here is the list why you guys or even me should go:

#1

3 juta! Maksudnya banyak variasi buku. You will find a lot! And by the way tak payah buat angkat-angkat kening mengejek. Sebab bukan buku jenis romance aje yang dijual. Ada genre fiction, non-fiction, children and graphic novel. You named it. Semua ada.

Cukup untuk semua orang! (kut). Perasan aku tengok gambar ni macam nak rempuh semua buku lepas tu menangis sambil peluk satu-satu buku. Wakakah. 
  
Tapi, tapi hanya tertakhluk kepada buku english sahaja. You won't find any 'Adam dan Hawa' here. 

#2

Tau tak betapa mahalnya buku-buku yang datang dari negara orang putih ni. Selalunya sebuah kalau boleh dia nak caj sampai 20-30 ringgit. Cer kabo, kalau buku tu jenis bersiri, lepas tu ada 6 set pulak kan? Tak ke gila nak beli secara pukal? Tapi dekat sini semua harga buku adalah around 75%-95% diskaun!! *mata terkeluar* *masukkan balik mata*

For example:

Normal Price = RM48++
BBW Price = RM 8

Aha! I told you so.

Tau tak, aku dah berapa kali masuk contest dia which is hadiah dia ialah pass eksklusif pergi BBW tu sehari sebelum dibuka. Lebih kurang premiere lah. Orang yang dijemput pun sikit, so macam bebas sikit kau nak berlari-lari pilih buku. Tapi haram... tak menang. Sob sobs. So kalau ada wakil-wakil BBW yang baca entry  ni, tak de ke pass untuk wakil media macam saya. Kalau ada, please contact me through my email. 

starwz10@gmail.com

Pasti jualan anda akan meningkat selepas menjemput saya. Aha! *kenyit mata*

Kah kah! MACAM ADA! pfft.

Ah! tetiba jadi macam 65-35 pula nak pergi. =/. Oh ya. Kalau aku pergi, jangan risau. Akan ku kepochi kan di blog sehari sebelum bertolak. lol.

6 comments:

Nesa Wazir said...

ah, ok. memang xtau..hakhak. yg nesa tau pesta penang december ni..lalala~

tp wow! dasyat gile harga.. 95%! bile la nk buat event utk clothing n accesories hrga mcm ni :'|

Kiheee said...

Hamboi iklan. Kalau xsalah aku ko boleh minta volunteer kat sana. Mana tahu boleh dapat diskaun lagi?

Kalau ko sedia 50 pon dah cukup beli banyak buku. Huhuhu.

Tiga tahun aku pergi, tiga tahun saiz tempat dia makin besaq. Could be bigger this year also.

Wohooo I also cant wait though my kaching2 makin nipis nih. -.-''

But worth it.

Hehehehehe.

Syira Mansor said...

kau nak ke tunggu lagi setahun ?
kau nak ke kempunan lagi setahun ?
kau nak ke rasa jeles bila orang beli berbijik bijik buku dengan harga murah?

kau nak ke(bergema)

mesti taknak kan.
so pergi jelah. and have fun dengan buku buku tersebut. tak beli banyak pun tak ape.

WZ said...

nesa.
=O! baru tahu ke? hahaha

kiheee
LEBIH BESAR?! Huwaaa. Tak sabornya. naik dh 68-32 percent.

syira
kau ni suka benar menpsyco aku. ok fine, naik jadi 70-30 percent.

Yui Light said...

Aku bagitau kau satu rahsia...tak la rahsia sangat. Haha...dia sebenarnya ada kedai kat PJ kalau tak silap. Harga memang serupa...start dari RM3. Kat Amcorp Mall tak silap. Aku pernah pegi situ sekali. Husband aku yang kekadang ada pergi situ. So, kalau kau tak dapat pergi event ni, kau boleh ja pegi kedai dia. Bezanya, event ni lagi banyak buku. Tapi kedai dia boleh tahan besar jugak lah :B

cEro said...

AKu pergi hari first...
Apa aku dapat?
Punggung berlaga2 dgn awek2 ulat buku...
Hahaha...

Ko tau kan scene zombi kejar org dlm Walking Dead?
Sama.
Cuma ni org kejar buku, dan buku tu tak lari..hahhaa