Saturday, September 1, 2012

1st Sept And A Short Food Review

Hai! 2-3 readers yang still baca blog ni lagi! Terima kasih kerana masih lagi setia membaca walaupun lately kadar publish entry makin lama makin merosot dan aku dah start dah  terima complaint kenapa kurang gambar dalam entry.


It's been a while since I reviewing food. So I've decided to make one. Pernah try this one?



Tak tahu lah dah berapa abad benda ni dah keluar, aku rasa aku sorang je yang baru nak try. But well based from that poster, its look promising. Dan aku terlupa yang selalunya poster-poster fast food ni adalah berkonsep indah khabar dari rupa. Dang!!!

Lets just straight to the point here ok:

  • Dari iklan/poster korang boleh nampak tak betapa pekatnya kuah itu. Oh mai! bila ko tengah beratur tengah tunggu turn then ternampak iklan dekat skrin menunjukkan adegan menuang kuah diatas ayam tu sampai melanting terpercik-percik/bergegar-gegar tesktur kuah dia. X-factor betul! And yet bila dapat kat ko kuah cair gila. Plus kacang bulat hijau whatever its name is I don't care adalah dalam 4 ketul. 
  • Rasa dia sebijik Ketam Masak Lemak Cili Padi. Ke memang rasa Green Curry macam tu? 
  • Spicy! Tapi disebabkan my lidah is pure Perakian tak sah kalau tak pedas. So level dia pedas dia ala-ala rookie macam tu. So instead I poured all the kuah dekat nasi tersebut. Habis cerita.  
  • Conclusion, another not very memorable dish from KFC. Try again!
Ah! Plus ada station desserts baru kan dekat KFC which serve Krusher aka CoolBlog/EachACup rip off. Flop gila. Tak da sapa pun beli. 

4 comments:

Yui Light said...

Nak try green curry tu...tapi hari tu org kfc cakap dah habis. So tak try lagi...kahkahkah

cEro said...

Aku pon dah try dah green curry ni..
Hmm.. baik aku makan kat kedai makan mak limah depan rumah aku, jual nasi putih dgn masak lemak cili api, siap ada ayam goreng dgn tepung kentucky lagi, still lagi murah dari KFC ni..

zatyy said...

Apasal aku xteringin langsung nak makan dia? hurmmm

Dah ko ckap mcm ni lagi la malas nak try. HAHHA. Terpengaruh dengan review ko.

WZ said...

Patutnya depa tukar nama green curry tu kepada lauk ketam masak lemak cili padi minus ketam.