Friday, September 28, 2012

There's Nothing Samurai About It. Literally.

Selepas kecoh-kecoh diseluruh pelusuk social networking mengatakan ada menu baru akan menggantikan Great Chicken Burger (GCB) akhirnya selepas seminggu baru dapat merasainya. Sedangkan kawan-kawan alam maya yang ko dok bagi tau konon-konon bangga lah jadi kan orang yang pertama dok kepochi dah pun rasa benda ni terlebih dahulu daripada ko. *kuis-kuis tepung Bluekey*

Riak sangat lagi!

Well, to be honest bila tengok papan menu mekdi macam perasaan kosong menimpa. Yes, there is no poster of GCB anymore. Perasaan tak tempoh GCB macam cepat sangat? Sedangkan aku rasa Chicken Foldover lagi lama. Ke depa nak rush sebab promotion prosperity hampir tiba? I don't know about what is to happening to Mekdi's Gants Chart untuk certain-certain menu. Yang aku tau GCB is not getting enough spotlight!! It deserved more than this! Tapi disebabkan aku dah rasa 3-4 kali, so I'm gonna shut my mouth off.





Sakura Mcfizz


Taste: Unknown

Maybe it is not my lucky day, Sakura Mcfizz tak ada time aku beli. It was like frustrating! Baru nak rasa kelainan sikit. Asyik-asik coke. Bosan gila. Lagi pun ada 8 sudu besar gula? remember? Cis mcm Sakura tu pun tak banyak sudu gula kan? (padahal campur je Rebina + Sprite. Liciknya!! Sebab both flovour memang dah ada dekat situ. Depa just cuma campurkan je!) 


Fries McShaker with Katsu Curry


Taste : It was uh-mazing! lagi-lagi kalau dimakan waktu panas. I felt like I'm like in India~~~ (ok tipu). Tapi rasa dia macam Keropok Rostik perisa kari tapi diupgradekan ajinamotonya iyu. LOL!. I love keropok Rostik in first place. So I love this also lah.


Samurai Beef Burger

*SamuraiBeefBurgersingleshot.jpeg*


Kah Kah! Oi Aku lupa amik gambo! T_T

Taste : 'With the taste of your Beef Burger I'm on the ride!!" teng teng teng~~ *Sedikit sedutan lagu Toxic -Brit.

Antara burger yang tak payah bubuh sos cili pun ok. Boleh rasa ke'beef'annya itu! So raw! So umphh! The Teriyaki sos menambahkan lagi perisanya lagi. But still rasanya Beef ni adalah rip-off daripada Chicken Foldeover but instead in form of beef. I prefer GCB more. Rasanya takde lah samurai mana pun. Samurai means something strong! fearless! I don't feel it when eating this. Better letak Kimono Beef Burger?


Chocolate Sundae



Taste : I feel like betraying Horlicks Mcflurry for eating this to be honest. As conclusion versi Choki-choki pekat gila campur dengan sundae. Uh-mazing! Urghh! I connot believe I'm saying this. At least while waiting for Horlicks Mcflurry comeback I will just eat this. 


Now Prosperity!! Cepat datang! I want those curly fries!!


6 comments:

setoken said...

rupa samurai bege tu macam salut dengan air gula. tak selera -,-

star said...

rugi tak beli td,kan dh teringin..salah kamu,post entri ni mlm2!!!lol!

fay said...

curly fries...tak sabarnya nak tunggu! XD

cEro said...

Aku pun dah rasa hari tu..
Quite disappointing, mungkin sbb aku ada expectation yg menggunung sbb guna nama Samurai.

Tapi Teriyaki sauce memang lazat.
That Katsu Curry Fries mmg awesome, tambahan lagi bila dengan McShaker..

Sakura Fizz pun aku tak amik sbb aku order air lain.
Tapi rasanya biasa je kot, sirap maybe..hehehe

Prosperity menanti!!

zatyy said...

Personal opinion aku: samurai > gcb. Suka gila rasa daging tu! hihi and prosperity macam banyak onion, slash that.

Air dia tu... hurmm, entah kenapa I think I should stick to my coke.

Hurmm Katsu Curry Fries sedap eh? Sebab aku biasa makan fries, alone. Tak suka tambah perasa apa-apa... mcm kalau tambah dia jadi hurmm... xsedap. Tapi ramai orang suka plak. Akan try next time.

WZ said...

Yeah! everyone is looking forward for Prosperity era!