Thursday, September 13, 2012

Barang Kecil Memang Perlu Perhatian Yang Lebih

I'm sooo pissed off right now with myself cuz again yes again I left my pendrive at the photostat and printing services center. Tak tau lah dah berapa banyak pendrive dah RIP because of clumsiness. I mean yes dulu pendrive selalu tinggal maybe sebab dia kecik so ko macam busy nak kejar masa lantas terlupa kewujudan pendrive tersebut yang masih terawang-awangan ditepi CPU. Then I learnt my lesson, upgrading my next pendrive with a big like eye-popping colorful keychain supaya ko macam sedar kewujudan benda tu. Supaya masa ko keluar kut-kut ko macam rasa dejavu lepas tu pandang belakang "Eh! apa benda yang heart shape gambar sampan tepi pantai tu? AH! PENDRIVE AKU!!". *lari-lari cemas* Nampak tak brilliant gila idea tersebut.

Tapi manusia itu mudah alpa. Sebab sibuk sangat tanya kos printing yang harga 20 sen tu ko hilang pendrive 4gig yang berpuluh-puluh ringgit tu. Arghhhh~~!! *hempas penutup heater*

And don't even let me start about my Sony Mp3 yang tak tau lah berapa kali dah jadi barang sumbangan  kepada Persatuan Bas-Bas Ekspress Semalaysia.

Conclusion; 

PRINT
CABUT 
TANYA HARGA!

PRINT 
CABUT
TANYA HARGA!

bukan

PRINT
TANYA HARGA
KELUAR
HAPPY MOMENTS
BALIK BILIK
CEMAS
SELONGKAR BEG MACAM ESOK TIADA LAGI
PANDANG DINDING
SEDIH
MENYESAL

11 comments:

star said...

laa,cer g kedai tu tanya?kot2 selama ni dia simpan ke,tp takde yg menuntut?haha,mungkin patut sangkut pendrive kt matrix kad ke?supaya mmg banyak benda yg takkan ko lupa

Yui Light said...

Pi balik dan tanya...selalu diorang ada simpan. hukhuk

WZ said...

Aww~~ guys! Thanks for the concern. Dh serang kedai tu. Alhamdullilah jumpa balik.

fay said...

pendrive aku ditinggalkan dekat kedai dgn harapan org kedai dapat print kerja2 aku dgn sempurna. ye, kerja2 print selamat tapi diorang hilangkan pendrive aku! T^T

WZ said...

:O!! Patutnya depa kena ganti balik lah. salah depa kan.

ayumiyoshida said...

Lol second lee taemin. Woooo haha

ayumiyoshida said...

Lol second lee taemin. Woooo haha

Kiheee said...

You're not aloneeee tapi aku dulu selalu ada penjaga tolong ingatkan aku. Huhuhu.

Sekarang? Terpaksa survive sendiri ah.

HAHAHA.

ps: Aku kunci kereta pon pernah tinggai kat Guardian. -.-''

cEro said...

Letak loceng dekat pendrive ko tu..
As bila ko tgh print, loceng yg bergoyang2 akan berbunyi dan kau bukan sahaja akan ingat nak cabut in the memory level, malah ko juga akan ingat nak cabut in the auditory level..Hehehe

star said...

entri baru,please!kata nk update banyak2...

WZ said...

ayumi
Taemin pun careless ke? ish budak tuh!

kihee
Kunci kereta?? =O

cero
girlish yg klu buat mcm tu. T_T

star
rasa nk letak gif kt sini. tp tak boleh pulak. lol.