Saturday, October 27, 2012

Pizza Domination

Eh! Rasa macam noob betul nak cerita pasal benda ni. Orang dah makan benda ni macam dah berdozen kali kau pulak baru nak kepochi satu kampung. Dia macam kalau ada satu blog ni lepas tu dia buat entry pasal pengalaman dia first time minum Coolblog. Sudah pasti lah aku akan membaca entry tersebut sambil rolling eyes dan di dalam hati berkata 'Biar benar budak ni! Pelis lah, aku dah minum 100 cawan dah kut'. Haaa, macam tu lah perbandingan dia.

Dan disebabkan this is my blog and I can do whatever I want, I've decide to write the 'kejakunan' of me eating this thing so that in the future I can have a great time reading this entry again. For you information, the last time I ate this thing is like *berlakon semak-semak diari lama* was like 4+ years ago. Dia punya lama sampai dah lupa tekstur pizza tersebut. So I need some refreshing job to do here. 

So my a few same age of relatives and myself. Just let say macam 'Perjumpaan Sanak Saudara (Kelompok Kecil)' decided to go to Domino's lepas hampa tengok senarai movie yang nak kena panampar. The only choice was 'Sinister' tapi pukul 10 lebih pulak dan sebagai penduduk kampung kami harus bersopan untuk tidak pulang lewat malam. So we've decide untuk makan-makan instead. *jerit eksaited dalam hati*

Time nak order tu kalau nak ikutkan hati memang nak order semua yang pedas-pedas belaka ataupun yang meat related. Lepas tu baru sedar bukan ko makan sorang sahaja malah ramai lagi. Maka terus kembali ke alam nyata dan membuat pilihan yang adil, telus dan saksama. 

So here are the pizzas!!

Classified Chicken with New York Crust.
This one is like pure Mozzarella Cheese with chicken. Time kunyah-kunyah rasa macam western sangat. Thanks to the cheese element.  

And here is my favourite. Meat mania with Crunchy Thin Crust . MANIA GILA rasa tamak sangat nak ambil bahagian orang lain.
This pizza was like uh-mazing! Ada Beef Pepperoni, Beef Sausage, Chicken etc. Even the hitam thingy (buah zaitun) pun macam enaknya. I need moooorrre.

Oh, by the way this is the appetizer  'BreadStix '. Ditaburkan dengan cheese  dan dicecah dangan sos istimewa. NYUM NYUM!
Buruk betul perangai appetizer letak last sekali, nampak sangat rakus betul nak cerita pasal pizza. And guess what siapa yang tak senonoh gila tak menyempat sampai satu piece hilang. WZ!. Dia ni kan lepas dah kepochi gigit macam esok tiada lagi baru terkocoh-kocoh teringat, " Camera wei camera!' T_______T

To be honest, my tunas rasa lidah is like screaming happily because of this. Finally they can taste other great stuff too. =')

Apa yang penting lepas makan semua benda ni, ada satu pengajaran yang penting telah dipelajari;

TAK CUKUP DOH 2 PIZZA REGULAR NI! KBAI.

P/s: Is it me or bila dengar Domino's Pizza rasa macam nak menari sambil menyanyi. 'One three hundred triple eight triple three~~'

4 comments:

Yui Light said...

Aku ada banyak kupon Domino's Pizza. Semalam makan jugak....ada lebih lagi. ngahaha

WZ said...

nak kabo ke kita dia selalu mkn dominos lah tu. humpph~~.

Kiheee said...

Aku jarang makan dominos sebabnya dekat sp tadak dominos. kekekeke kesian giler.

tapi sebenarnya makan apa pon asalakan dengan family/relatives is the best feeling ever. hehehe.

selamat hari raya bro!

WZ said...

SP takde domino's?? =S. Mohon tukar YB. lol