Wednesday, August 17, 2011

Sehari Ber"desserts" Bersama WZ.

So macam biasa. Kalau menu berbuka puasa memang tak sah lah kalau tak de desserts (for me). Sanggup makan nasi sikit demi tak nak kenyang supaya ada ruang dalam perut untuk pencuci mulut nih. Tapi kadang-kadang lah. Kalau lauk dah sedap sangat balun jugak 2 pinggan nasi. Sigh~. No wonder makin hari makin debab tapi still hidup dalam penafian. "Wah!! Tak sangka makan bebanyak pun still kurus lagi!" Walaupun terang-terangan nampak perbezaannya dekat gambar IC dengan orang yang sebenar.

So finally aku akan mendedahkan julung-julung kalinya secara eksklusif kepada pembaca-pembaca StartStruck "How You Can Get Fat In Just One Month" menu-menu desserts seorang blogger separuh masa  yang awesome bernama WZ. *puke*  

So, tada!!!

Ini lah Happy Meal** saya. = ="
**Sila rujuk nombor yang telah disediakan untuk memudahkan anda membuat pemerhatian semasa membaca penjelasan dibawah.

Ok let start with #1

Ini adalah Burger Mini. Dalam dia ada daging, bawang, kobis etc. Then all combined together jadi benda cokelat tu. Plus this is homemade dish. Awesome right?

Then #2
Karipap Sardin. See! Inti dia memang yummy betul. Bila gigit boleh rasa jus tepercik di dalam mulut. *drooling*. Perasan tak mostly karipap sardin inti dia warna merah tapi yang ni putih. 

Next #3

Kek batik. Which is the best sooo far I've have eaten.  Milo ke Coklat aku tak tau apa dia bubuh tapi rasa dia memang amazing. Coklat melimpah ruah sampai corak batik pun tak nampak dah. Not that I complaining.

Lastly #4

Puding Misteri. LOL! Ok fine nama puding ni aku lupa. So aku assumed misteri ar. Rasa dia tak manis dan tak tawar. But nice lah.  Yang penting warna dia. Berselera betul

Haaa! Dan juga Manggo Juice sebagai penghilang dahaga. So thats it. Semua nya telah terbongkar sekarang. And sepatutnya berasa bertuah mengetahui semua ini. lol.

Some of you may ask, "Boleh habis ke semua satu pinggan tu?" My answer?, "Of course I can" *rolling eyes*

17 comments:

cEro said...

syukur sangat aku baca entri ni waktu malam, di kala nafsu makan dah terputus...

kalo aku baca siang, sure meleleh air liur, tambah plak kek batik tu...
tgk je pon dah kecur air liur...

Umie Artoqiemie said...

KEK BATIK fav aku...
rajinnya kau snap..

Yui_Wani said...

Aku suka desserts jugak :3

kekekeke

YOUsoF said...

Aku baca ni di kala perut dah mula minta pengisian semula... ;D

Cantik karipap tu punya bunga sepadan dengan rasanya. (macam aku dah aras je) hahah

Kek batik tu kalau tak silap bahan dia just biskut yang dipatah-patahkan then dicampur dengan milo yang dah diadun jadi cecair. Bila dah siap sure nak lagi..

ABU said...

awal lagi dah tergoda... hahahahaha
cake lapis tu emmmmm..

WZulhilmi said...

@ cEro
Alaaa. Edisi nk mengenakan ko tak berjaya. kah kah kah.

@Umie Artoqiemie
Then ko patut try kek batik nio. sure sedap di lidah!!

@ Yui_Wani
Ko smua suka kan?? =P ekekek

@YOUsoF
waaa. ko mcm panadai buat aje kek batik. ak nk rasaaa.

@ ABU
kek lapis?? Abu ko tengok desserts mana nih? *suspicious*

Faraa Eiman's said...

sedapnyeeee ! omg
arghhh

'Izzati said...

semangat kau kan. haha. nasib baik kau tak snap gambar makanan fav aku! nasib baik!

Liyana Aziz said...

dari semalam cuba komen tapi x berjaya... muahahahahah...

aku cop yg first! bege! yeahhhh!

WZulhilmi said...

@Faraa Eiman's
that is why it is called Happy Meal.

@ 'Izzati
hurmm apam balik dgn tau fu fa kan. well ramadhan masih panjang lagi. nanti aku letak. muahaha.

@ Liyana Aziz
beger mini sedap kan?

YOUsoF said...

Hehehe pandai tengok dan habiskan ada la.. ;D


Biasa tengok akak aku buat je la Zul.





*Tukar MMS tu just kau save MMS tu masuk memory card kau then transfer ke pc, settled. ;D

Elie Lily said...

aisey! karipap sardin mmg tak leh blah! kirim sini satu brooo!

merahitujambu said...

sedapnya..meleleh plak..=p

ayumiyoshida said...

burger yg daging tu serius mmg smart idea and sedap. kecil comel so boleh buat org beli sbb fikir makan seketul xkan buat perut meletup. haha.dan lagi kek batik, maigad mmg la org tu murah hati ke hapa siram coklat mcm nk buat mandi. hahas

Amirrah Zawani said...

kek batik ohsemmm :)

WZulhilmi said...

@YOUsoF
a'ah. apsal noob sgt aku. transfer dr hp je lah kan. lol

@ Elie Lily
Nah sambut!

@merahitujambu
nmpak sedap kan?

@ ayumiyoshida
Yup makan 3 ketul beger tu pun still x kenyang. ke perut aku je?

@ Amirrah Zawani
Ohsemm it is.

YOUsoF said...

Takpa, kongsi..