Monday, August 8, 2011

1 Same Doddle But From 2 Different People


So bagi yang perasan atau yang masih baru dekat blog nih (kalau ada lah). Aku dah tukar avatat dekat section About Me nun di sidebar belah kanan kepada dodol doodle comel yang kalau sekali tengok memang agak menyerupai diri aku in real life. Tapi in real life tak lah secomel dodol tu. Biasa lah kan. Indah khabar dari rupa. 

Sebenarnya dodol ni telah disumbangkan oleh Encik Raji. Dia ni obses sikit dengan perkataan rajin ni. Kalau ada orang tweet perkataan rajin dekat twitter dia ni automatic akan muncul tetiba. Scary isn't it? Hahaha. Actually aku telah di'featured' (lol) dalam segmen Wednesday Doodle dekat blog dia,  RAJInyaYEEN. Dimana dalam segmen ni dia akan buat satu dodol untuk blogger yang TERPILIH! Ehem! sahaja. Tapi tak tau lah kenapa aku ni terpilih sebab banyak lagi yang layak aku rasa. Tapi kalau dah rezeki kan nak buat macam mana. *innocent eyes*

So lepas beberapa plastic surgery here and there. Tercipta lah dodol versi WZulhilmi yang memakai pakaian senaman (?) sambil bercekak pinggang (??).

Bila pikir balik tengok pakaian sukan dekat dodol tu. I think I should open my own brand line untuk pakaian sukan. WZ. "Made for Comfort" *sambil tangan gerak segaris diudara* 
Check out for more details about this doodle by clicking here >> It’s WZulhilmi. ^^

Then just last night. I got this mention (dekat Twitter of course. Facebook is just lame nowadays) from someone yang kata dia ada lukis dodol ni balik. Aku pun terkejut lah sebab "Rajinnya minah ni buatkan lukisan dodol aku!" Siapa lah aku kan. Nak kata #retis jauh panggang dari api. Nak kata blogger famous views blog pun tak ler tinggi mana pun. Tinggi lagi korang punya. Believe me.

After waiting like 2 hours downloading that images from the internet (blame berukband for this) bersengkang mata menunggu sampai pukul 2! Ini adalah lukisannya.

REMIX!!!

Guna krayon Buncho tuh!! aku time sekolah tak mampu nak beli jenama ni.

Lawa tak? Lawa tak? Siap ada aura hijau lagik nak menunujukkan aku ni tenang orang. Wakakah. Abstrak sungguh!
Lukisan-lukisan yang lawa ini telah dilukis oleh tak lain dan tak bukan oleh Umie Artoqiemie yang katanya langsung tak takut warna. Kalau nak tau betapa tak takutnya dia dengan warna cer tengok header dia. Sewenang-wenangnya warna telah digunakan! Grr.

Thanks to both of you guys sanggup lukis dodol aku. Terharu~~. Sebab in really life idak ler ada sape-sape nak buat benda-benda macam ni kat aku. Haaa actually ada satu. Ada kawan aku ni lukis gambar potret aku. Tapi time aku tengah tidur masa dengar lecturer. Kuang hajo! Hahaha.

Thanks again guys! =)

P/s: I know ada beberapa yang tanya. Where the hell is entry about Bazaar Ramadhan? Believe me aku memang nak buat. Tapi nak menangkap gambar tengah celah-celah manusia is really hard and embarrassing at the same time. But I will try.

13 comments:

wanie said...

nak aku lukiskan dodol utk ko tak? tapi dodol yg pakai tudung lah ekekekeke :P


retis lah ko..ramai yg lukis dodol utk ko. sobs

Aujinz said...

hahahahha..ok laa tue..
dua orang skali lukis gambaq hang..

aku.. sapa ada lukis??..
sob sob sob..

Umie Artoqiemie said...

HAHAHA..
tenang betul kau.. hahahaha..
Thanks sebab jadikan en3.. *terharu*

'Izzati said...

aku bila first time tgk dodol ko ni kan, aku teringat secret garden.. sbb uniform tu, hero dia slalu pakai mcm tu. kahkahkah. nais aa ko. orang lukih dodol kat ko.. hehehe

WZulhilmi said...

@ wanie
tak mau dodol pakai tudung!! hahaha. ak rasa ko pun dh ada dodol sendiri. leh ganti letak dekat about me blog ko tu.

@ Aujinz
cis! merendah diri pula. btw ko punya dodol budak2 yg rambut 3 helai tu kan? ke aku salah?

@Umie Artoqiemie
tak pe lah penat ko lukis. apa salahnya kita sebarkannya kepada dunia. ekekek

@'Izzati
eh ya ke?? dia pun suka bersenam jugak ek. haha.

ciK LyndaWawa igUana said...

cuba ajar camne wat dodol tu ek....

ABU said...

oh kena plastic surgery dulu ke hahahaha..nice..
lama tak terja raji..terjah la skung..:D

WZulhilmi said...

@ciK LyndaWawa igUana
aku pun tk reti lah nk buat. klu ko nk tau bleh tanya sendiri dkeat 2 org dekat atas tu.

@ ABU
yelah kena ubah sana sini sbb aku tak sehensem koooo! =(

napeace™ said...

Wah rambut justin bibir. Haha
Serius WZ tu macam ada ciri-ciri jenama pakaian terkemuka.

Aujinz said...

ha'ah.. huhuhu..
tapi aku nak apgred sikit.. koh koh koh

cEro said...

wah! mmg sebijik ko laa WZ...
cuma part comel tu, ko kalah sikit, dodol ko menang..
big time..heheh gurau!

WZulhilmi said...

@napeace™
*terus buat lakaran pakaian sukan*

@ Aujinz
upgrade? maksudnya ko suruh dodol ko pegi yun nam hair care bg tambah rambut?

@ cEro
Aku mmg kalah teruk lah klu dibanding dhn dodol sendiri. sedih gila. hahaha

ayumiyoshida said...

haha, aku ingat kau sendiri yang lukis dodle ni. cute la kepala besar, macam upin ipin. ekekeke, tp yg penting rmbut bieber tu, ekeke