Wednesday, May 25, 2011

Nasi Ayam Di Restoran Nasi Ayam Mama (Edisi Manjung)

P/s : Entry ini ditujukan khas kepada reader2 yang dahagakan entry berunsur makanan. LOL!

Sekarang ni boleh nampak dekat kawasan daerah aku, (dekat pekan lah) dah banyak restoran2 makanan yang dah dibuka. Maksud aku restoran yang ada macam deco2 sikit dalam dia. Dulu banyak kedai makan biasa je. Janji ada meja, kerusi, TV, lantai simen cukup lah. Maybe sebab populasi dekat sini yang makin hari makin ramai so permintaan kami terhadap restoran yang cantik semakin meningkat. Cewah!

So this time around, restoran yang menjadi mangsa adalah. Restoran Nasi Ayam MAMA.

Masuk2 je tengok deco, ni mesti rege(harga) mahal ni. Keluar balikl HAHAHA.

Kedai ni basically sebenarnya 2 kedai. Kedai hujung2 dengan kedai hujung.Sepatutnya kat tengah dia ada lorong kan. Alah lorang selalu dekat dalam TV selalu ada orang jual dadah kat situ. Hahaha. Tapi restoran ni  renovate lorong buat tempat makan jugak. Konon macam outdoor view lah. Owh! banyak tumbuhan melata diletakkan. So takde lah terasing dengan 2 kedai sebelah menyebelah dia. 

So this is the menu. Aku bila dah menu dok banyak2 macam ni.  Memang dah start confius. Jenuh lah 10 minit tatap menu. Nasib badan lah ko waiter. Tapi last2 order nasi ayam jugak. LOL!

Nasi Ayam dia ada 2 jenis, which is biasa dan special dan sebagai manusia biasa memang mudah tertarik dengan perkataan "special". Tanpa membuang masa order yang special punya.

Special bermaksud disini, kuantiti ayam yang banyak gila!! Like seriously ayam tu boleh kongsi dua orang. Melainkan kalau korang ada 2 perut boleh habiskan secara solo.
Dan laksa sebagai makanan sampingan. Yang ni makan kongsi2 bukan makan sorang. Mau pecah perut. Dah lah ayam dekat nasi ayam tak habis.

 Aku pilih 3 layer tea sebagai penghilang dahaga. THIS IS MY FEVERET! Sebab first time rasa kan. Lepas tu siap bungkus satu bawak balik.  LOL!
Eh! Hari ni Rabu kan? Patutnya nak buat Entry Wordless Wednesday! 

14 comments:

Liyana Lunia. said...

pehhhhhhhhh nampak menyelerakan :DDD

wanie said...

kehkehkeh. kalo kedai deco die cantik msti fikir rege dia mahal. kalo gitu, nnt nak bukak kedai yg deco tak santek, lepas tu org ramai dtg fikir rege nya murah. wahhh gituuuu. padahal hamekk kau. aku ketuk rege mahal sikit..ekeke

eh tapi sedap tak nasi ayam tu? mesti tak sedap kan? sebab tu ko tak bungkus lagi bawak balik mcm 3 layer tea tu :P

'Izzati said...

aku masih x leh digest idea kat lorong tengah tu.. mcm kereta nak lalu lalang semua..

ko patut tangkap gambaq kasi aku tengok..hehe orang mcm aku mmg akan interested tgk benda2 deko ni.. hikhikhik

ayumiyoshida said...

haha, lepas tu ko ada dua perut la makan nasi ayam tu sampai habis. :P nasib baik bukan 4 macam lembu, omasum, obamasum ntah apa lagi dua bijik. kehkeh.

btw, 3 layer tea tu macam mana? susu, tea, satu lagi?

WZulhilmi said...

@ Liyana Lunia.
tbh rasa dia biasa2 shj. tapi sup dia sedap!

@ wanie
tepat sekali. LOL! eh ayam dia mmg byk gila owh. dasyat gila lah klu tapau lagi. mmg perut monster!

@ 'Izzati
yg lorong tu dinding dua2 kedai tu dirobohkan konon mcm ada 3 kedai lah. kt tengah2 dia ada lorong. tapi dia letak meja kerusi bagai.

@ ayumiyoshida
hah! perut lembu ada 4! aku pbaru teringat haha. yg lasi satu tu gula jugak. lebih kurang mcm gula melaka tapi bukan gula melaka... so ini teh sgt byk gula. LOL!

cik lya said...

lol..baru rase nasi ayam mama ke??sedap kan...:)

Nesa Wazir said...

puas ati makan ni :D

cEro said...

aku baru cuba teh 3 layer tu baru2 ni, skang dah jadi faveret aku..hehehe

WZulhilmi said...

@ cik lya
sebenarnya rasa di biasa je. haha

@ Nesa Wazir
berbaloi lah byr 6 hinggit. =)

@cEro
my feveret too!

miera myrofa said...

teh 3 layer mmg the best laa...
;))

Raji and Yeen said...

woahhhh sedapnyer weh x.x
nnti wat lah GA nasi ayam ni
hahaha

-Incek Fik- said...

Makin tak sabar aku nak balik Malaysia bila usha gambar makanan kat entry ko ni hahaa..

Tangkap leleh~
:P

Raji and Yeen said...

Woahhhh wZul kau nyer blog siap ad mobile version.. The best!! (゚o゚;;

WZulhilmi said...

@ miera myrofa
owh di ammg sedap! =)

@ Raji and Yeen
well tu gunanya teknologi zaman sekarang. hahahaha.

@ -Incek Fik-
bila ko nk balik?