Sunday, May 15, 2011

Tengok Sunset Dekat Jeti Lumut

Semalam bagi siapa2 yang tak tau. Blogger meroyan so memang semua orang yang berdomain kan blogspot tak boleh update blog. Lagi dasyat bila entry terakhir tiba2 hilang. Lepas tu bila keadaan dah normal balik, semua komen hilang. Oh my precious comment. T___T. Tapi tak pe lah aku tak salahkan blogger pun. Sebab selama ni diorang bagi service yang baik, cuma hari tu je lah diorang ada problem. So macam tak adil lah nak maki2 service diorang pasal hal tu sebab masa diorang punya service elok semua kita tak de puji pun. Everyone got their own bad day right?

Petang tadi pergi jalan2 ke Lumut. My official birth place. Tapi sekarang dah tak de hospital tu dah. Maybe diruntuhkan ke hapa. Btw tempat tu ada satu keistimewaan dia sendiri. And that is that place is surrounded by the ocean! wah!!! *bunyi kagum* lagi2 kalau waktu sun set. Memang lawa habis. Tak guna bebel banyak. Just  lets the pictures speak for themself.

Uh uh! Not the military ship! Tapi pemandangan pantai/tepi laut yang cantik! Especially waktu2 senja. Owh kebetulan ada kapal besar gabak tu berlabuh waktu tu. So better take this chance quickly by taking a picture!
Beautiful isn't it? Korang tak rasa ke korang macam ikan duyung/dugong bila tengok gambar ni?

Bila dah nak gelap. Langit jadi macam a little bit purple-ish.  Amazing!

Semua gambar2 ni diambil dekat Jeti Lumut berdekatan dengan Pulau Pangkor. Kalau tak tau Pangkor dekat mana sah2 korang tak skor Geografi kan? LOL! Eh btw tau tak sini banyak makanan laut kering disamping pantai2 yang memikat kalbu. LOL! Now I'm just starting to act like a tourism ambassador. = ="

Aku tak tau kenapa aku tangkap gambar nih?

7 comments:

Syira ITIK KEJ♥M said...

gambar kedua.

ape motif bila tengok gambar tu rasa macam dugong???? hahaha.

lawa nye gambar. tiga tone kaler berbeza pada satu masa wow! biru oren dgn purple takleh belah tu!

ayumiyoshida said...

yang purple tu cantik, teringat lagu purple line. haha

'Izzati said...

seriously santeeek. best la duduk tepi laut ni. boleh view macam ni ptg2.. aku jangan harap la.. keluar rumah aku nampak rumah jugak.. huaaaa..

btw, kawan aku pon dok lumut gak. kalau dia balik lumut kitorang slalu order sate ikan. huit huit sedap.

wanie said...

nak tahu apa yg aku suka kat lumut ni? sebab ikan bilis dia sedapppp. hehehe ikan bilis diorang cantik2..

WZulhilmi said...

@ Syira ITIK KEJ♥M
owh! gmbr tu kan mcm ko kluarkan kepala dari dasar laut konon baru lepas berenang. *merepek*

A'ah macam kaler kluar waktu sunset.

@ayumiyoshida
hahaha. tvxq saja. boleh buat MV dia kat sini versi remix tambah ak skali. =P

@'Izzati
thi place is actually quit far lah dr rumah ak. lebih kurang setengah jam lah. btw ak klu kluar rumah nmpak kedai. hihi

@ wanie
yang ni mesti yg dh siap perisi. dasr pamalas punya wanie! =P

cEro said...

dari dulu, aku sgt nak pegi lumut sbb kata sotong kering kat sana sedap...

tp sampai la ni, tak smpai sampai gak ke lumut...

sedey!!

WZulhilmi said...

@ cEro
ni sotong hidup ke sotong kering nih?