Saturday, April 2, 2011

[UPDATE} [KUIZ] Agak-Agak Korang Boleh Teka Tak Apa Benda Ni?

Petang tadi masa tengah nak tunggu order siap dekat cafe. Ternampak benda alah ni dekat kipas syiling. Gila sadis. LOL!

Klik GIF ni kalau tak bergerak.

Can you guys guess what it is??

Aku tak akan provide apa2 hints sebb benda ni senang sangat. Aku akan update kan jawapanya nya nanti. Happy guessing!!

{UPDATE #1}

Hurmm.. nampaknya macam nampak susah je. So aku bagi hint je lah.

1) Ya ya. Benda tu adalah belon. Tapi aku nak korang teka belon tu watak apa? Guys yo can do it! sekali tengok pun dah tau watak apa.

{UPDATE #2}

Ok ok masa untuk jawapan!! Sebenarnya benda alah yang dok pysho pusing2 dekat kipas tu adalah watak daripada kartun.........



UPIN DAN IPIN!!

Basically jawapan yang tepat ialah Ipin. Sebab dalam gambar tu tak de rambut yang terpacak sehelai tu (Baru tau sebenarnya). Dan hanya ada sorang sahaja yang berjaya menjawabnya dengan betul kali. That person is Miss ayumiyoshida!! Gila betul bagi jawapan dengan yakin tanpa menoleh ke belakang. LOL!

Ya ya aku tahu kuiz kali ni a little bit tricky kan. Tapi tak pe all of you is forgiven. Better luck next time. So see you next entry! Have a great weekend!! =)

P/s : Boboi Boy?????!!! What a weird cartoon name. Macam ko sebut Boi Boi Boi sebanyak berulang kali! Hahaha.

18 comments:

-aqmalazmi- said...

laa...ape tuw??belon kowt..

Fay said...

plastik?

WZulhilmi said...

@-aqmalazmi-
betu belon tapi tu bukan jawapan yang dicari. nak spesifik.

@Fay
betul tu adalah belon yg diperbuat drpd plastik. Tpi tu bkn jawapn yg dicari..

i am S!L4H.. said...

ape tuuuuuu. belon? karakter ape? x tau pon >.<

Aisyah Kay said...

roketkah?

Nesa Wazir said...

hmmm..karakter ape tu..gigih fikir
>:(

elmo? hellboy? (sbb belon 2 merah :P)

Raji berkata said...

balloon character
muka upin ipin? Doraemon? Shin Chan? Power Rangers? Kucing? boboi boy? bentuk Love? muka baby? ah ap lgi eh balloon yg ada =.=

ayumiyoshida said...

aku tau!

UPIN IPIN!!

betul tak?

yang botak tu. bukan yang rambut sehelai. aku tak ingat mana sekor yang botak. tp mmg upin ipin kan? upin ipin kan?

Fay said...

aku berkali-kali tengok pun x dpt teka. i'm suck in guessing kut. aku hentam je la.

kaler pink-mcm patrick spongebob je.

n i k l i s a said...

ikan ke?

napeace™ said...

Apakah? Hurm... ye la kot macam upin or ipin je. (dah ada org jawab LOL)

-Incek Fik- said...

Ceyh, sapa la terbaling belon kat atas kipas tu?

Nampak gaya macam ada contengan mata, hidung sama mulut dekat belon tu..

Mesti belon yang ko lukis kan?

*harap² jawapan aku ni salah~

'Izzati H. said...

aku nampak mcm patrick kut.. hurmm sbb kaler..

cEro said...

alamak, tak clear arr gmbaq...
aku rase belon dgn muka spongebob, tp kaler merah plak..

Aujinz said...

belon belon.. muka Upin ngan Ipin.. koh koh koh

ayumiyoshida said...

hahaha!

patut boleh menang hadiah dari syarikat upin ipin ni. so, hari ni ada lah jugak berita tak malang untuk aku. kahkah.

Raji berkata said...

wehh aku teka pun btol juga owh..
xD

eh Boboi Boy ad lah!
hahaha kau nih mmg xminat kartun ker =.=

Chempaka said...

x sempat plak nak jumpe blog nih bg jawapan yg tepat.. adoii...

miss one turn dah...

cerita terbaru chempaka: Jodoh: Talk about Jodoh? Eiiuuwww….!