Tuesday, February 15, 2011

Lady Gaga Dah Ada Pesaing Dah Sekarang! LOL!

Ehem! ehem! Mula2 ingatkan hari ni macam "Eh! Ko kena study hari ni sebab dah nak exam minggu depan. Esok pulak cuti! So it is a perfect time to burns the midnight oil!" Last2 end up mengadap laptop usha application kat AppsStore. Dasar kemelayuan! Btw aku cari yang free2 je lah, yang berbayo aku tak de lah pulak mampu nak beli. Gila ko nak bayar guna US dollar. Lain lah kalau your father owns a hotel!

Selalunya aku cari yang games je lah kan. Tapi hari ni tiba2 aku teringat satu impian aku masa high school dulu. Sampai sekarang tak tercapai2. Sebenarnya aku teringin gila nak main piano!! Piano yang sebenar ya!! Bukan yang beli kat pasar malam yang ko boleh dapat macam2 kaler lepas tu ada pulak beberapa butang tambahan berupa kepala haiwan. Kalau picit keluar lah segala bunyi haiwan2 dekat zoo. Gila annoying.

Dan first time aku tengok piano secara live ialah masa jalan2 dekat supermarket terjumpa dekat satu kedai music ni. Perghhhh! Terbentang (ingat carpet?) sebuah piano, I mean Grand Piano warna hitam dekat situ. Bagai Pucuk Dicita Ulam Mendatang apa lagi! Tekan2 lah keyboard dia macam jakon sekampung. Bila tertoleh dekat price tag dia! o.0....... Kalau ko bukan anak menteri, socialist, datuk, tan sri, ceo, ataupun cucu Hilton! Jangan harap lah ko nak beli. Boleh buat modal beli kereta!

Tapi tu dulu lah. Sekarang kan dah moden. Tak perlu itu semua *sambil mengerakkan jari telunjuk*. Ko download apps aje lah!! Wahahahahahaha! and I found one that suitable enough and most important it is F>R>E>E! And voila! you got yourself a piano!!

Bila install terus macam rakus "eh, eh nak belajo lagu apa?" Terus terdetik. Hah! Telephone!! Aku tak tau aku ni kena mandrem ke dengan Mister Gaga ke hapa. Kalau benda kait2 pasal lagu mesti ingat lagu ni. Selalu sangat. Remember with this entry? Marilah Hilangkan Rasa Kebosanan Dengan BerKaraoke. Ni pun Telephone gak. (btw his her new single is sucks!) 

So after like hours mengulangkaji pelajaran (youtubing)! Tambahan pulak jari beso nak mampus asyik2 tertekan dua key sekali gus. Tapi berkat kesabaran dan semangat juang yang tinggi. Finally dapat jugak mahir sikit. Walaupun bila dengar balik macam, astaga disaster movie! 

video
Tekan play je lah! 33 saat je pun. Tak luak bandwith korang!

So macam mana? Boleh wakil negeri tak?? Keh keh keh.. See ya!

11 comments:

Syira ITIK KEJ♥M said...

weyyyyy canggihnye handset kau leh kuar piano camtuhhh !!!

best gile! :D

WZulhilmi said...

@ Syira ITIK KEJ♥M
tu bukan handset.. =)

Fay said...

best wooo. :D

cEro said...

ipod touch ipod touch!!!
aku nk jugak!!!

WZulhilmi said...

@Fay
Very bad for student! melekakan!

@cEro
Ko sepatutnya kena komen pasal bunyi piano yg ak main! T____T. penat berlatih woooo...

Robot | Sakti said...

nice one.

gua langsung tak pandai main muzik.

hehehe

F.I.C.K.R.Y said...

Tengah sedap² entry hang.. pastu ayat hujung suruh tekan play yang durasi dier 33 saat.

Tapi, mana nak tekan? Tak nampak pon? Kosong.

Huhuuu.. sorry Pak Su.

Taktaw nak komen bunyi piano yang Pak Su main sebab tak dapat dengar.

Cis! Terbantut adrenalin aku..

Raji berkata said...

ah best btol lah kalau ada iphone >.<
best ah kau pk sndri ker mne nk tekan2 tu?

Yellow LEOpard said...

wahh, seronok tekan2 piano tu kan..huhu

WZulhilmi said...

@Robot | Sakti
aku pun bkn pandai sgt. just hafal key je..

@F.I.C.K.R.Y
tak dpt ttgk ke? alahi rugi besar lah ko.. kih kih.. nanti2 aku upload kt FB fan page ko tgk kat situ.. cewah!

@ Raji berkata
Tu bkn iphone, ipod je.. aku study kat youtube.. keh keh

@Yellow LEOpard
lagi best lah berbanding keyboard pasar malam...

Syira ITIK KEJ♥M said...

kesiannye aku ipod dengan iphone pun x reti nak beza T_____T